Bil på luft funnits i flera år

I södra Frankrike nära Nice i sällskap med Guy Negre ismer flera år arbetat med att utveckla bilar som kan gå vidare kompenseras luft.

Princip

I själva verket är driften av konventionell kompressor vänds och det är nu kommer att använda lagrad luft för att köra en motor. Bilen är utrustad med en kompressor med vilken man kan tanka hemma på sockeln och kan ge en full tank vid ett tryck av 300 bar under 4 timmar.

Tank

Tanken måste kunna tåla ett tryck av 300 bar och utan tvekan testas vid ett mycket högre tryck och super säker, för att uppfylla höga krav som utan tvekan kommer att tillåtas att visas bilen på marknaden. I Indien är bilarna redan produceras av företaget Tata.

Motor

Motorn är mycket lik den traditionella bensinmotor men får sin energi från ett konstant arbetstryck på 20 bar. Under körning, luft från tanken används för att hålla motorn pågår. Om trycket i tanken minskas så att driftstrycket inte uppnås, det behöver tankas. Varje full tank är bra för 400 km i staden och 200 km på motorvägen. Bilen kan nå en hastighet av 110 km / t, vilket är godtagbart i enlighet med de högsta tillåtna hastigheterna någonstans på våra vägar.

Förbrukning

Motorn förbrukar bara luft som togs av den medföljande kompressorn från atmosfären och lagras i en tank med ett tryck på 300 bar. Varaktigheten av laddningen är 4 timmar. Om ett hem laddning uttaget viljestyrka cirka 4 kWh och kostnaden för el som förbrukas kommer att vara cirka två euro. Med tiden, emellertid, bör det vara möjligt för en mycket kort tid bränslet vid en bensinstation men till högre kostnad.

Underhåll

På grund av det faktum att det förekommer ingen förbränning i motorn, finns det ingen sot avsättning på de rörliga delarna. Dessutom är värme finns i denna lilla motor, som en också har färre problem med smörjning av de rörliga delarna. Man kan i princip kan användas matolja eller någon annan vegetabilisk olja för att smörja motorn. Oljan i den här motorn kommer att fortsätta till skarpa och behöver bytas ut sällan. Olje- och bränslefilter är historia. Motorn har bara olja som behövs för att smörja och luft för att köra.

Kostnad

Kostnaden för inköp av lastbilen är för närvarande i Indien om ?? 4000. Men bilarna kommer till Europa kommer att kosta runt ?? 7000 lie. Skillnaden på ?? 3000 är i både importskatter än att anpassa bilen till europeiska standarder, säger de, eftersom det inte kommer att vara mycket skillnad, så att den största delen av detta ?? 3000 direkt till staten går där bilen är registrerad. De behöver någonstans förlorade punktskatter och bränsleskatter dra av eftersom detta kommer att bli en revolution i väskan som kommer att bättre lagras efter billigare tankning.

Produktion och tillverkning

I Belgien, närmare bestämt i Wommelgem nära Antwerpen ett handlar om inrättandet av en eller flera fabriker för att producera kundvagnen här och minska transportkostnaderna så mycket som möjligt. Detta rykte går tillbaka till 2007, men hittills har det varit lite rörelse att lägga märke till. Förmodligen det här projektet på alla sidor motarbetas eftersom inget system kan tänka mig att beskatta konsumtion av luft överallt i atmosfären. Tryckluftsmotorn och allt som har med det är tillfälligt tystas. Det föreslås därför i media och trenden för alternativa system och främjas.

Miljö och den globala uppvärmningen

Eftersom bilen på tryckluft endast luft från atmosfären och ta tillbaka den när den används avstår samma komposition kan man tala om ett revolutionerande system till förmån för miljön. Frånluften förs tillbaka efter användning till atmosfären genom vilken vi får en cykel som ingenting eller ingen skada kan stöta på. Trots att göra när det gäller fossila bränslen, insatser för att minska sotutsläpp så mycket som möjligt. Ett alternativ till diesel och bensin skulle behöva vara en elbil, som då enligt de ansvariga för den ekonomiska hushåll i detta land. Förutom att producera batterier du har också problemet att alla förbrukade batterier i tid kommer att hamna på soptippen och är omöjliga att återvinna. Batterierna själva kommer att vara mycket dyrt som bilen i övrigt. För att täcka stora avstånd är hittills fortfarande bättre med en pålitlig diesel eller bensin bil att köra, eftersom det är svårt att avgöra i en elbil eller om de kommer att nå nästa laddstationen eller hemmahamn.

Säkerhet

En tank med kompenserad luft med ett tryck på 300 bar i en bil platser måste uppfylla höga säkerhetskrav. Om, som en följd av en olycka, skador komma på tanken kan resultera i att dessa högtrycks tunga explosioner med dödliga konsekvenser för föraren av bilen och dess passagerare. Det bör dock vara möjligt att säkra dessa tankar optimalt sett en har övervunnit bland annat inom flyg- och rymd redan andra svårigheter.

Beslut

För en bättre värld och en bättre miljö förtjänar tryckluft bilen har verkligen sin plats. För alla beslutsfattare i alla stater i världen, är det hög tid att de ser till att ge carte -blanche denna uppfinning. Träden kommer att förbli greenerna, de kommer att kunna andas djupare, byggnaderna i städerna kommer att behålla sin färg och himlen kommer att förbli klart. Om vi ​​sedan också möjliggör energiförsörjningen från vindkraftverk har vi inte längre bryter vår jord med att gräva upp fossila bränslen.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Och sedan finns det luftmotorn Engineair i Australien. Inventor Angelo Di Pietro fortfarande söker investerare. Hans motor uppnår en större styrka med mindre luft. Mer lönsamt antar jag.

Jag uppskattar att du ägnar en artikel till trycklufts bilen. Han är verkligen ett bra alternativ till den elbil är dyra, tunga, opålitliga och snabbt sjunkande makt batterier. Men även vissa ändringar: 1. Vid denna tid kör endast ett fåtal prototyper runt i Nice och KLM på Schiphol. Den verkliga serieproduktion av den första modellen, är den lilla staden trehjuling Airpod, väntas i år. Det finns för närvarande endast en liten fabrik i Nice och en i Reconvilier 0,2. Den Airpod kör max 80 km / t och 200 km långt, men det finns större och snabbare modeller gepland.3. I Indien, inga trycklufts bilar gjort ännu. Den indiska auto jätte Tata Motors har köpt en MDI licens för användning av tryckluftsmotorn bara i Indien, men har hittills inte en enda av hans modeller därmed uitgerust.4. De tryckluftstankar i luften bilarna är gjorda av kol trådar på plastfilmen och inte kan explodera, bara sprudlar av ett högt brus som luft ontsnapt.5. Det finns ingen luft i Belgien bilar tillverkade eller utvecklas, även om den är avsedd att sådana fabriker under de kommande åren i alla länder och därför kommer att fastställas i Benelux.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha