Bil köper utomlands: Är det verkligen billigare?

Aise Dahl Februari 27, 2016 Auto 5 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Att köpa en bil utomlands är oftast mycket billigare än i Nederländerna. Speciellt när det gäller begagnade bilar. Fler människor än importera en bil från Belgien och Tyskland, eftersom kostnaderna efter avdrag för ingående mervärdesskatt och BPM är fortfarande lägre än om du skulle köpa samma bil här. Vad exakt ska du betala skatt om du importerar en bil och hur vet man när och om du är verkligen billigare? Hur importera en bil? Det finns flera skäl att köpa en bil utomlands. För det första är det i allmänhet billigare och för det andra du utomlands kan göra din lycka när det kommer till en bil, som är här inte att få i Nederländerna. I båda fallen, naturligtvis du vill veta vad det kommer att kosta dig.

Vad ska du betala när du köper en bil utomlands?

När du importerar en bil finns det olika typer av skatt:
 • Beskattning av personbilar och motorcyklar: Skatten du måste betala innan du registrerar bilen och innan du kan rida längs i Nederländerna. Denna skatt måste du beräkna katalogen värdet på bilen.
 • MOMS
 • Importtullar

Vem tar hand om att betala dessa kostnader?

Skatten betalas av antingen själv eller så kan betalas av en importör. Om du ordnar genom en återförsäljare köpa en ny bil från utlandet att de ytterligare skyldigheter och du behöver bara betala slutpriset. Detta inkluderar BPM och mervärdesskatt redan dragits.
När du köper en ny eller begagnad bil utomlands, måste du själv göra en deklaration till skattemyndigheterna. Egentligen bör bilen vara så snart som möjligt på nederländska licens och därför bör läggas först alla skatter har betalats.
Först efter BPM skatten betalas, är bilen registreringsskylt registrerats av RDW. Du måste göra detta om detta bör göras innan du startar bilen i Nederländerna körning. Annars brott. Observera också att för att kunna sätta bilen på fordonet måste genomgå en testlicens av RDW för dig att officiellt godta vägen tillåtet.

Hur beräknar BPM skatt, måste du betala?

Fastställande av nettolistpriset på fordonet
BPM skatt du måste beräkna listpriset på bilen. Här kan du först dra från mervärdesskatt. Det återstår en nettolistpris om. Du bör inte lita på konsumenten från en prislista; det kommer till det belopp efter omsättningen av detta avdrages. Ytterligare produkter är också medbrottslingar och BPM på samma sätt som själva fordonet.
Med en ny bil prislista gäller från den tidpunkt då bilen faktiskt får en holländsk licens.
I en andra bil, men tillämpar listpriset på den dag då fordonet första gången tas i bruk utomlands. För att räkna ut vad bilen är värd, du behöver i detta fall om en värdering eller så kan du beräkna avskrivningen. Du antingen behöver därför en prislista från en återförsäljare eller använda uppgifter från den så kallade fast omfattningen av skattemyndigheterna. Baserat på dessa tre metoder som du är fri att välja det mest ekonomiska och bekvämt för dig.
Fastställande av faktiska BPM skatt
Det enklaste sättet du kan göra det, använd exemplen på webbplatsen för Skatteförvaltningens eller kalkylator på webbplatsen för vwe. Beräkningen är i själva verket inte lätt när man har att göra det själv och dessa verktyg har gjort det enkelt att beräkna BPM.

Vad du bör definitivt uppmärksamma: En slutlig checklista

 • Se till att du vet vad bilen kommer att kosta dig inklusive BPM, moms och eventuella importtullar; Detta gäller både nya och begagnade bilar
 • Observera att du kommer att släcka nettolistpriset för bilen
 • Jämför den totala kostnaden, med hänsyn till lasten, med vad du skulle betala här i Nederländerna för samma bil och basera ditt val här.
 • Lämna bilen åtminstone försäkra när du rider honom till Nederländerna från utlandet
 • Låt godkänna bilen av RDW
 • Gå inte längre än tillåtet i Nederländerna körning med utländsk registreringsskylt
 • Se till att du kontrollera om återförsäljaren har uppfyllt alla plikter och ser till att du själv har gjort deklaration
 • Se till att du är i besittning av en holländsk fordonsregistrering
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Tips för övergång
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha