Bichon Frisé ?? lycklig hund med en fin hår

Den Bichon Frisé är en hundras som ökar i popularitet för år. Redan känd i den 14: e talet, älskad av konstnärer, knähund för aristokratin göra tricks i cirkusen, heartbreaker på många utställningar, visserligen insvept i en vagga dragen skatt sprang barn, har Bichon Frisé många roller och allt hon spelar mysigt med.

Ursprung

Det finns många teorier om Bichon Frisé är ?? ?? uppstå, men i Medelhavet och Kanarieöarna fortfarande nämns som en möjlig ursprunget till denna hund. Ordet betyder bokstavligen Frise böjt. Om vi ​​tittar på utseendet på Bichon, då är det mycket troligt att havanais rasen, har påverkat den maltesiska och Bolognese. Små vita hundar var mycket populära i de aristokratiska domstolar i exempelvis Italien och de fördes bort i present från resenärer till avlägsna kontinenter. Den franska adeln kallas denna ras en Barbichon ?? ??, som senare Bichon Frisé.

Vad kännetecknar en Bichon Frisé?

Utseende
Bichon ser faktiskt lite som en show ponny. Han har en hög hals, raka ben och en stolt svans förts över ryggen. I utställningsringen är lärt honom att stå baklänges med bakbenen. Bichon visar påstridig, men ändå elegant.
Storlek
Bichon enligt deras ras egenskap kan vara minst 30 cm lång och väger i genomsnitt 4 till 8 kg.
Huvud
Detta kännetecknar Bichon Frisé. Två kolsvarta ögon och en svart nos som omges av de stora päls! De ser sina busiga ögon, som om när som helst kommer att spela ett skämt.
Kropp
Bichon nåd kommer genom den högt burna huvudet, en bakåt inbyggd axel, och en anständig starka bakkvartsparter som tillsammans med förskottet för showen ?? ponny ?? trav, så typisk för en välbyggd Bichon Frisé.
Coat
Nåväl, detta är givetvis telefonkort av Bichon Frisé, men detta var inte alltid så! Tidigare när rasen visades netto, rapporterade rasvoorschriften att denna hund måste visas i sitt ursprungliga skick, ovårdad, vilket motsvarar en lockig päls. De ser ut som två olika hundar ?? en ?? pudervippa ?? titta där arbetstiden i det, och gatan urchin utseende, långt hår som naturligt skjuta curl och beror ofta på ögonen. Ingen tvekan showen Bichon har, som vi känner honom idag dagen bidrog till populariteten av denna ras. Täckhåret är ca 7 till 10 cm lång och något grövre och krulliger än mjuk underull. Och, vilket är viktigt för allergiker ?? Bichon Frisé inte kasta!
Färg
Bichon är tänkt att vara vit, som är svarta eller mörkbruna ögon och svart nos så otroligt vacker kontrast. Utanför utställningsringen får också andra nyanser som grått och grädde.
Karaktär
Bichons är mycket söt, och är ofta förtjust i barn så att de kan väl i en familj. De kan vara små, men de saknar den intensitet som man ibland finner bland andra små sällskapshundar. De älskar att spela, och det finns ägare som har upplevt sin Bichon har en enorm uthållighet!

Vad kan du göra med en Bichon Frisé?

De gillar en rask promenad, kan i allmänhet bra med andra hundar, och ofta snabbt vänja sig vid andra husdjur som katter. En Bichon är ganska lätt att få lydiga, även om det naturligtvis finns det alltid undantag. Så det är fortfarande en valp med ett gulligt utseende och karaktär! Det finns de som låter sin Bichon agility, lydnadstester visa upp, eftersom de utövar terapi eller sniffer hund, eller ens lämna en mycket lätt dra kundvagn! I grund och botten gungar Bichon för någonting ?? en entusiastisk ägare innebär en entusiastisk Bichon.

Underhåll

Efter alla positiva egenskaper i denna roliga ras nu kommer varningen för eventuella nya ägare ?? Bichon Frisé kräver en mycket tålmodig person när det gäller underhåll. Pälsen bör borstas och kammade dagligen, och säkerligen var sjätte vecka kommer att skäras i ett grooming salong. Det är att lära sig, men varnas ?? spara en eller två sessioner ?? ?? över, sedan nästa snittet är ett tufft jobb, inte kul för dig, men absolut inte roligt för hunden! Vill du inte visa din Bichon som en utställningshund, så kan du välja en enkel frisyr med hjälp av Clippers. Din Bichon kommer då att se mer ut som ett lamm, men det kommer att spara många timmars arbete! Och sist är naturligtvis möjligt att bara låta allting växa som naturen dikterar det, och din Bichon kommer att se ut som en pigg gatupojke. Det bör säkerställas att lockarna är inte alltför snäva för att sitta på huden, och även tvätta och tork är svårare.

Hälsa

Bichon är känd som en ganska frisk hund, men tyvärr finns det några frågor där denna hund kan få det att komma överens. Karies uppstår, men ofta har att göra med den mat som de ger. Sörj för god rå ?? ?? livsmedel, såsom rå ben där tänder och tandkött blir starkare. En mjuk kost brukar hamna i tandproblem. Grit blåsan och urinblåsan stenar tycks vara vanligare hos små raser än sina större kamrater och ibland finns i Bichon Frisé. Tillräcklig rörelse för att tömma blåsan, och en naturlig kost är därför viktigt.

Slutligen

Om du väljer att köpa en Bichon Frisé, du får en lycklig hund hemma där du och din familj kan njuta av i åratal. Små hundar är i allmänhet längre än stora hundar, och det är därför fullt möjligt att din Bichon Frisé vara vid liv i 17 år. Följande organisationer kan ge mer information om inköp och skötsel av en Bichon Frisé:
  • Föreningen Styrelse
  • Pekingese och Dwergspanielclub: Klubben representerar intressen av olika raser, inklusive Bichon Frisé.
  • Kynologenclub och tjänster: Här, en lokal Kynologenclub hittas där en mängd olika kurser och tjänster som erbjuds.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha