Bibliska historien först: utveckla världens och Adam / Eva

Guds ord sätter i rörelse skapelsen: himmel och jord, berg och floder och allt som lever på den. I början, kallar Gud himmel och jord levande. I sex dagar Thij skapa en värld av ordning och skönhet. Adam är den första mannen som skapar Gud från djupet av alla delar av jorden. Då Gud skapar Eva, den första kvinnan. Hon är hustru till Adam. Tillsammans Leveen i Edens lustgård. Efter att ha syndat Gud driver ut Adam och Eva från Edens lustgård.

Skapande

Den första dagen
På den första dagen Gud sade: "Varde ljus" och det blev ljus.
Den andra dagen
Den andra dagen Gud skapar himlarna och kallar det himlen.
På den tredje dagen
På den tredje dagen Gud ger jorden i ordning. På hans kommando ackumuleras vattnet på vissa platser. Vattnet bildar hav och oceaner, sjöar och floder som kan ses i andra delar torra land.
Ytterligare Guds befallning gör jorden alla typer av växter, gräs, träd, buskar och blommor började lägga fram. Varje innehåller sin egen säd för ytterligare tillväxt och reproduktion.
Den fjärde dagen
På den fjärde dagen Gud skapar solen, månen och stjärnorna att lysa på jorden. Och argumenterar Gud dag och natt, vecka, månad och år och en dag för de fyra årstiderna.
Den femte dagen
På den femte dagen, fyller Gud haven med fisk och andra vattenlevande djur. Luften fylls Gud med alla typer av fåglar.
Den sjätte dagen
På den sjätte dagen skapade Gud alla djur, stora och små. Vid slutet av sjätte dagen, sätter Gud en gudomlig själ i en kropp som han har gjort av jord och lera. Detta är den mänskliga. Gud ger människan en hög mental kapacitet så att man skulle kunna tro, och kan dra sina egna slutsatser. Gud ger människan förmågan att tala och han gör människan överlägsen alla andra varelser på jorden. Gud ger människan befogenhet att kontrollera alla varelser på jorden och naturkrafterna.
Den sjunde dagen
På den sjunde dagen Gud avslutat skapelsen. Gud vilar på den sjunde dagen han firar denna dag som en vilodag. Därför bör man arbeta för sex dagar och på den sjunde dagen, sabbaten vila. Gud har välsignat sabbatsdagen och helgat den för tiden efteråt. Sabbaten efter att vi tror på livet, som Gud Skaparen av världen.

De första människorna och Edens lustgård

Gud välsigne
Gud välsignar Adam och Eva, sade: "Var fruktsamma och föröka, har byggt jordflyttningen och hantera sin härska över fiskarna i havet och fåglarna under himmelen och över alla levande varelser på jorden."
Edens lustgård
Och Adam och Eva Leeven lycklig i Edens lustgård, är den bästa delen på jorden. De har allt i överflöd.
Snake
Men lyckan varar inte länge. Med dem bor ormen som är listigare än något annat djur. Snake motsträvig Guds välsignelse till Adam och Eva. Han är svartsjuk att människor har makten att styra över alla varelser i världen. Därför utarbetar han en plan som kommer att leda till syndafallet.
Första budet
När Gud skapade Adam tillåtelse att äta från något träd i Edens lustgård, varnar han honom att inte äta av frukten av "Etz Hadaath" på gott och ont, som stod i mitten av spelplanen. Dess frukter är mycket vacker. Så länge Adam inte äta det som en ängel som bara gör gott och leva för evigt. Frukten av kunskapens träd ", dock befogenhet att tillhandahålla en önskan att göra både goda och onda människor.
Plot
Snake är medveten om detta och här grundar han sin plan. Han möter Eva och ber henne om Gud verkligen har sagt att bör inte ätas av frukten från trädet. Eva bekräftar detta. Om bommen äts kommer att dö människan. Men Snake säger: "Du kommer inte att dö Du kommer att bli som Gud som vet både gott och ont .."
The Original Sin
Eve tittar på trädet. Frukterna ser läckra. Men hennes hjärta varnar inte sätta henne evigt liv på spel till förmån för makt och njutning. Hon slits mellan sin önskan att äta, och hennes rädsla för döden. De kan hamna inte motstå. Men de inte bara äta. Adam ger också dem att äta, så att han kommer att dela sitt öde.
Deras ursäkt
Plötsligt de hör Guds röst i domstol och de var rädda. De gömmer sig. Men Gud kallade Adam, "Var är du?" Adam svarar: "Jag hörde din röst i domstolen och blev rädd."
Gud ber Adam, "Har du ätit av det träd som jag förbjöd dig att äta av?"
Adam svarar: "Jag är inte skyldig Kvinnan som du gav mig gav mig att äta frukt .."
Gud ber Eva varför hon hade gjort det. Hon har också en ursäkt. Snake har förfört henne.
Straff
Gud vänder sig till Snake och sade: ". Eftersom du har gjort detta, du är förbannad över alla djur, du kommer att behöva gå på din mage och du kommer att äta damm hela ditt liv"
Till kvinnan säger Gud, "Din smärta kommer att bli mycket bra, du ska föda barn i smärta."
Till Adam, säger Gud: "Marken är förbannad på grund av dig, alla medbringande axel kommer att äta det så länge du lever, och törnen och tistlar skall den föra tillbaka till svett på din panna du kommer att äta bröd tills du kommer tillbaka till marken där du befinner dig. tagen: för damm du är och om damm skall du åter ".
Utvisning från Edens lustgård
Och Gud driver Adam och Eva ur paradiset, där de hade allt och levde utan att oroa dig. Nu arbetar Adam och Eva. Nu måste de plöja marken för att få mat till sig själva.

Sammanfattning - frågor

Att själv kontrollera om du har förstått texterna är några frågor här. Svaren kan hittas i texten ovan.
 • Varför judarna observera sabbaten?
 • Varför ormen fullfölja undergång av folket?
 • Till skillnad från kristendomen, anser judendom som Satan arbetar för Gud. Så det var Guds plan från trädet att låta mannen äta Kunskapens. Varför Gud gjorde detta? .
 • (0)
  (0)
  Tidigare artikel Datavisualisering Tips
  Nästa artikel Stjärnbilden Fiskarna

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha