Bibliska historien 61 Absalom / David kung igen

Asma Gyllenhaal December 27, 2015 Miscellanea 99 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
David kommer ut med sin son Absalom har dräpt Amnon. Absalom skulle lyckas David, men Salomo skulle bli hans efterträdare. Absalom rebeller. Under striden i skogen Efraims fortsätter Absalom med sitt långa hår som hänger i ett träd, och dödad vid ledning av general David Joab. David sörjer döden av hans son. Han återupptog tronen.

Absaloms uppror

mord enligt bror
David har många barn, däribland fyra söner, Amnon, Absalom och Adonia Salamo. På kränker en tid Amnon hans syster Tamar. Absalom är rasande. Under ett parti av Absalom när Ammon ska drickas, Absalom ger ett tecken till sina tjänare och lät Amnon dödades. Gästerna är chockade och flygresor. Absalom själv flyr till sin mors familj i Gesur, där han bor under tre år. Absalom får äntligen tillåtelse att återvända till Jerusalem, men han lät sin fader Davids två år utan att se. Absalom hatar sin far och försökte slita det från sin tron. Först frågar han David förlåtelse dock. Med ingripande av Joab se David och Absalom tillbaka tillsammans.
Absalom förbereder sig för uppror
Absalom vill tronen är Amnon är död. Men David skulle hellre se Salomo son Bethsheba, som hans efterträdare. Absalom David ber att låta honom gå till Hebron. Han tar 200 anhängare med honom. I Hebron han finner andra som hjälper honom i upproret mot David.
David flygning
David blir deprimerad. Han slåss inte, men förbereder sig för att fortsätta en flygning. Han lämnar Jerusalem med 600 män från Gat rubriken Ittai. De stickande bäcken Kidron och möts Sadok och Ebjatar, två präster. Med dem kommer deras söner Ahimaas och Jonathan och en gäst av leviterna som bär förbundsarken. Men David vill arken bärs tillbaka till Jerusalem. David stiger Olivberget. David berättar Husai arkiten, att gå till Jerusalem och låtsas vara en av anhängarna av Absalom. Han måste Absalom övertalas att göra på annat sätt än vad Ahitophel, Davids tidigare rådgivare, kommer att lyckas annars uppror Absalom.
David ytterligare dra möter Siba, tjänare Mefiboset, som ger honom bröd och vin. Ziba ljög att gåvor från honom och att Mefiboset har ställt sig Absalom. David trodde Siba, och ger honom alla ägodelar Mefiboset.

David sörjer döden Absalom

Simei
David anlände till Bahurim. Där finner han Simei från familjen Sauls. Detta kastar stenar på David och hans anhängare. Abisai, general David frågar David tillstånd att döda Simei. Men David säger att Gud kommer att göra honom gott och att det inte är nödvändigt att döda Simei.
Absalom i Jerusalem
Abalom tiden anländer i Jerusalem. Husai välkomnar honom och vinna hans förtroende. Ahitophel vill ha en armé på 12.000 män David Chase. Men Husai drar över Absalom väntar på David avgår eftersom David är fortfarande kraftfull och Absalom armé kan besegra. Endast med en mycket stor armé Absalom kommer att lyckas. Absalom lyssnar på Husai.
Samtidigt Hu'shai skickar hemlighet två sändebud till David som råder honom att resa förbi utan att stanna. David korsar Jordanfloden och reser till Mahanaim. Ahitophel nådde nyheten att David flydde. Han inser att den gudomliga försynen är David blidkas och att återställandet av tron ​​inte länge sedan. Ahitophel begår självmord.
Striden i skogen Efraims
Absalom går till krig. Amasa är hans allmänna. De flyttar från Jerusalem till Gilead. Samtidigt David nådde Mahanaim och Shobi få mat däri, en av de ammonitiska furstar. David dela hans armé i tre delar, respektive under ledning av Joab, Abisai och Ittai. David vill leda armén, men hans folk råda honom att stanna kvar. David rekommenderar att vara försiktig behandla tre befälhavare Absalom.
I skogen Efraims kommer till en stor kamp. Absalom flygning men dröjer med sitt hår i ett träd. Joab order att döda sina tjänare Absalom.
David sörjer död Absalom och återställer hans tron
När David nyheten om döden av hans son hör han är i djup sorg. Han ber för själen av hans son. Mycket ansluta sig till lägret sörjer med David. Joab är bitter och förstår inte varför förlusten av en otacksam barn räknas mer än säkerheten för Davids generaler och soldater och det goda i landet.
Befolkningen välkomnar igen David som kung. Juda män, Davids egen stam, har svårare där. David inte bara säger Amasa, förlåt chefen för Absalom armé, men han kommer att utse honom som en ersättning för Joab att han inte kan förlåta Joab för döden av Absalom. Alliansen med Juda garanteras. Även fiender David som Shina och Ziba förena med David. Relationen med Mefiboset förblir svalt.

Sammanfattning - frågor

Att själv kontrollera om du har förstått texterna är några frågor här. Svaren kan hittas i texten ovan.
 • Vem mördas av Absalom?
 • Varför Absalom begått mordet?
 • Varför ville David vill inte Absalom är hans efterträdare?
 • Vad ska David Husai?
 • Vad får Siba Davids?
 • Varför Ahitophel begår självmord?
 • Hur Absalom komma till liv?
 • Varför Joab bittra om David?
 • Varför David Amasa utser som en ersättning för Joab?
 •   Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (0)
  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha