Bibliska historien 37: tester i öknen

Israels barn har nästan ett helt år hade slagit läger på berget Sinai, när molnstoden för första stiger, Tabernaklet. Omedelbart sätta Israels barn fortsätta sin resa. Enligt Guds befallning, judarna fortsatte sin resa tills de når öknen Paran. Samtidigt judarna utsätts för prövningar. Men Gud har alltid en hjälpande hand.

Testning i öknen

Avgång från Sinai
Israels barn har nästan ett helt år hade slagit läger på berget Sinai, när molnstoden för första stiger, Tabernaklet. Omedelbart sätta Israels barn fortsätta sin resa. Enligt Guds befallning, judarna fortsatte sin resa tills de når öknen Paran.
Folket ber om kött
Tröttheten börjar spela en roll. Den egyptiska avskum som livnär sig på Israels reste börjar missnöje bland judarna. Snart barnen börjar att klaga på "förlorade paradiset" i Egypten och stelhet i öknen. De klagar: "Vem kommer att ge oss kött att äta Vi minns den fisk vi åt i Egypten för intet, gurkor och meloner, purjolök, lök och vitlök, men nu har vi torka ut, är det ?. ingenting alls, vi får se detta manna. "
Moses lyssna på klagan med sorg och han ber till Gud. Herren lyssnar på sin bön. Han rekommenderar att välja Moses sjuttio sätt att Gud skulle skänka gudomlig ande; De skall bära bördan att leda folket. Gud lovar också att människorna i köttet kommer att få där de ber, men att de kommer att komma till dem som en bitter straff. "Herren kommer att ge dig kött och du ska äta. Du ska inte en dag äta, eller två dagar, eller fem dagar, eller tio dagar eller tjugu dagar, men en hel månad, tills den kommer ut din näsa och ni avskyr - eftersom ni har föraktat HERREN, som är mitt ibland eder, och haven gråtit inför honom: Varför är vi ut ur Egypten "?
Moses blev förvånad över att så många djur måste mata alla människor. Men Gud säger: "Om Herrens hand är för kort?"
Det sätter en stark vind blåser och vaktlar i lägret. Folket samlar alla djur och äta tills den är mättad. Men Herren kommer att ge dem en pest. Platsen kallas Kivroth-Hattaava, eftersom det de har begravt de människor som hade gripits av lystnad.

De sjuttio punkten

De sjuttio väljs sätt att lindra bördan på axlarna av Moses. På den tiden sker en episod som återspeglar karaktären av Moses i all sin renhet och storhet. Två av de utvalda män som är kandidater till ledarskapet har stannat kvar i lägret, eftersom Gud har begärt att bara 70 män, medan 72 kandidater har valts ut från de tolv stammarna, varje stam sex. Eldad och Medad falla av, men Guds ande vilar över dem och de börjar att profetera att Moses kommer att dö innan folket i landet Israel kommer att invadera. Och de säger att Josua, Israels barn i Kanaans bly. Joshua klagade över detta till Moses. Mose säger till honom: "Är du svartsjuk för mig Åh Gud att alla Herrens folk var profeter, att Herren sin ande över dem en gåva?"

Den synd Miriam

Allt eftersom tiden går börjar Mirjam och Aron, som är närmaste Moses de största ledarna och profeter i Israel att tala ovänligt om Moses. Gud hör detta och säger "Hör nu mina ord. Om du är under en profet, kommer jag att göra Herren till mig ett ansikte känt till honom i en dröm jag tala med honom Inte så med min tjänare Mose ;. han är trogen i hela mitt hus tala. Word of mouth jag med honom, tydligt och inte i gåtor, men han ser i form av Herren. Varför var ni inte rädda för att tala illa om min tjänare Mose? "
Samtidigt, Miriam upptäcker att hon har spetälska. Aaron ber Moses att be till Gud och Moses gör det direkt. Gud säger Miriam sju dagar ska hålla sig borta från lägret; då hon kommer att bli helad och tillåtas att återvända.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha