Bibliska historien 24: Israels slaveriet i Egypten

Heike Hammarberg Februari 29, 2016 Miscellanea 15 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Förutom deras språk, klädsel och namn, många barn Israels assimileras i det sociala och kulturella miljö sina egyptiska grannar, och de var de som framkallar vrede egyptierna. Endast barn Levi därför frihet från slaveri och förtryck som egyptierna införts genom resten av Israel.

Israels slaveriet i Egypten

I början av förtryck
Josef och hans bröder har avlidit och Israels barn föröka sig i Egyptens land. De har viktiga positioner och spelar en viktig roll i den politiska, kulturella och ekonomiska livet i landet. Det är inte förvånande att de väcker avundas de infödda egyptierna som känner missförstådd av "utlänningar".
Den gamla Farao dör också och en ny kung bestiger tronen. Han har ingen sympati och kärlek till Israels barn, och väljer att glömma allt som Josef hade gjort för Egypten. Han bestämmer sig för att vidta åtgärder mot den växande inflytande och antalet barn i Israel. Han kallar sin råd tillsammans, och hon råder honom att göra män förslava och förtrycka dem innan de blir för stark. Farao begränsar den personliga friheten av judarna, låt dem betala en massa skatter och rekryterar män i tvångsarbetsläger heter under överinseende av hårda övervakare. Till exempel, att Israels barn bygga städer, resa monument, bygga vägar, arbete i gruvor, hugga sten eller tegeltillverkning. Men ju mer egyptierna förtrycka dem och hårdare begränsningar på dem, desto mer folk Israel. Så småningom Farao beslutar att kasta alla nyfödda gossebarn av judarna i Nilen. Endast döttrar kan överleva.
Så Farao hoppas numeriska ökningen av det judiska folket och hotade att upphöra att gälla vid samma tidpunkt för att eliminera risken att hans eget liv enligt förutsägelser av hans astrologer i person en ledare som är född av Israels barn.
Leviterna
Den enda grupp judar är inte en slav, Levi stam. Levi är den sista son Jakobs som dör och hans inflytande över sin stam var stor och varaktig. De tar över Torah akademi Jacob Goshen har upprättat och de lär Israels barn i kunskapen om Gud och hans heliga texter. Så de bedriver andliga frågor och inte störa egyptierna, medan många av deras bröder att ge upp sina gamla vanor och livsstil. Förutom deras språk, klädsel och namn, många barn Israels assimileras i det sociala och kulturella miljö sina egyptiska grannar, och de var de som framkallar vrede egyptierna. Endast barn Levi därför frihet från slaveri och förtryck som egyptierna införts genom resten av Israel.

Sammanfattning - frågor

Att själv kontrollera om du har förstått texterna är några frågor här. Svaren kan hittas i texten ovan.
 • Varför egyptierna missförstådd?
 • Varför beslutet att skapa nya Farao förslavar judarna?
 • Varför leviterna är inte slavar i Egypten?
 •   Like 0   Dislike 0
  Tidigare artikel Den belgiska UFO vågen
  Kommentarer (0)
  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha