Bibeln Filipperbrevet 3: 13-14

Bibeln kommer från Paulus brev till Filippi kyrkan. Det är den första gemenskap i Europa där Paulus predikade evangeliet. Paul är i fängelse och riktar sig till kyrkan i Filippi. Brevet alls är en tydlig uppmaning till uthållighet.

Nya Bibeln

13. Bröder och systrar, jag kan tänka mig att jag inte har nått det redan, men en sak är säker: jag glömmer vad som ligger bakom mig och koncentrera sig på vad som ligger framför mig. 14 jag trycker på mot målet att den himmelska priset som Gud har kallat mig i Kristus Jesus.

Revised behöriga versionen

13 Bröder, jag tror inte att jag har gripits,
14 men en sak jag gör: glömmer vad som ligger bakom mig sträcker sig in i vad är, jag trycker mot märket för priset av den höga kallelse från Gud, som är från ovan i Kristus Jesus.

Holländska Bible 1951

13 Bröder, jag räknar inte mig själv, som jag har gripits, 14 men en sak: glömmer vad som ligger bakom och sila mot det som ligger framför, jag trycker mot målet, att Gud priset på kallelse ovan är i Kristus Jesus.

Willibrordvertaling

13 Nej, bröder och systrar, jag inte föreställa mig att jag har haft det i min ägo. Endast detta: glömmer vad som ligger bakom mig och vände sig till vad som ligger framför mig, 14 jag strävar mot målet för priset av en himmelsk kallelse, som Gud i Kristus Jesus riktar sig till mig.

Vit

Det är anmärkningsvärt att översättningarna visar små skillnader. Det är klart att Paul är, han är inte arrogant. Han verkar inte pedantisk. Dessutom är Paul inte här ännu. Paulus använder ett exempel på en idrottsman. Att tro är precis som att köra ett lopp med mållinjen i sikte. I sport det handlar också om att uppnå det högsta priset. ?? Att omfatta ?? eller ?? gör sitt bästa för att uppnå något ??. I grekisk det literally'the vett ", märket i slutet, den sista mållinjen.

Varje centimeter

Ett annat bra exempel ses i naturen. I djurvärlden sträcker sig en gepard under jakten helt. Varje centimeter av hans kropp används för att vara snabbare än sitt byte. Elitidrottare gör allt för att få detta pris. Som anfallare där för att jaga för att få bollen över mållinjen. Som en åkare först vill nå mållinjen.

Kommissionen

Paul ger nietr endast de kristna i Filipi ett uppdrag. Paulus ord fortfarande är relevanta. Vid tillämpning av kristna tron ​​bör vi försöker använda varje centimeter av våra liv till tjänst för Gud! Tror inte att vi har allt att vi är lata.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

En idrottare kan inte göra utan utbildning och som troende behöver du också utbildning, som läses Bibeln, bön och kyrkobesök, samt kvällsmat.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha