Bhutan, ett land i Himalaya

Bhutan är ett land som ligger i Asien mitt Himalaya. Det ligger mellan Indien och Tibet. Befolkningen i Bhutan kallas också Yul Press att ?? drake Land ?? betyder.

Innehållsförteckning

 • Innehållsförteckning
 • Allmän information
 • Städer i Bhutan
 • Natur
 • Bästa tiden
 • Klimat av Bhutan
 • Resedokument för Bhutan
 • Vaccinationer för Bhutan
 • Ngultrum
 • Dzongkha
 • Tro på Bhutan

Allmän information

 • Kontinent: Asien
 • Ursprungliga namn: Druk Yul
 • Språk: dzongkha
 • Valuta: Ngultrum

Städer i Bhutan

Thimphu
Huvudstaden i Bhutan är Thimphu. Det uppskattas att en av de minsta huvudstäderna i världen, men trots att det är en speciell plats att besöka. Staden ligger på Wang Chu floden mellan bergen och det finns därför en unik atmosfär. För 1955 fanns det två huvudstäderna i Bhutan. Den andra var när kapital Punakha. Thimphu du inte hittar trafikljus. På upptagna punkter kan det vara en trafikpolis som styr saker. Thimphu har flera attraktioner. Du kan till exempel Tashichho Dzong, ett buddhistiskt kloster. Också vackra är Dechenchoeling palats. Detta är några kilometer utanför staden. I Thimpu är också återkommande evenemang, såsom festivaler. Du kan också njuta av mat i de många restaurangerna.
Mongar
Platsen Mongar är byggt mot en bergssluttning. Det är inte en mycket stor stad, och det lever bara ett par tusen personer. Men hittar du vackra tempel som är absolut värt en titt. Det finns också många bra restauranger i stan. Du kan Mongar särskilt bra att se hur människor lever i Bhutan, vilket gör det värt ansträngningen för kulturälskare.
Andra städer
Samdrup Jongkar är en stad på gränsen till Indien, där du kan hitta en hel del indisk kultur. Trashigan liknar också en indisk stad, men det finns många människor som gick i traditionell klänning från runt Bhutan.

Natur

Bhutan ligger i Himalaya. Men det är inte bara naturen har att erbjuda landet. Det finns också vackra dalar som Bumthang, där du kan hitta många religiösa platser. Den Gangtey Valley är en glacial dal som ser bra ut. Du kan också hitta olika kloster. I Punakha Valley, hittar du byar där tiden har nästan stått stilla.

Bästa tiden

Du kan besöka året runt Bhutans böter. Trots den bästa restiden mellan oktober och maj. Speciellt på våren kan du besöka landet bara bra, för då temperaturen är behaglig. Det är också den period av orkidéer, och detta gör landet mycket färgglada. I början av februari är det fräschare, men du har vackra snötäckta berg i Himalaya till exempel.

Klimat av Bhutan

Bhutan har fyra säsonger. Under vintermånaderna finns det en hel del snö och det kan vara mycket kallt, från februari kan det vara bra igen. Från maj till oktober är moessoentijd och det finns massor av regn. Ändå kan du också besöka landet än nytta, eftersom naturen är vacker då. Sörj för god regnkläder och du får en resa till Bhutan enkelt.

Resedokument för Bhutan

För att komma i Bhutan du behöver visum. Denna visering får endast ges om resan var bokad med en researrangör. Du måste ange två pass ?? s. Vid ankomsten i Bhutan måste betala dessutom 20 dollar. Du måste också ha ett giltigt holländsk pass. Om du inte har en holländsk identitet kan du kontakta ambassaden.

Vaccinationer för Bhutan

Om du går till Bhutan rekommenderas att ta vaccinationer mot Hepatit A och DTP. Vem går till den tropiska södra Bhutan rekommenderas att ta malariatabletter. Det är ändå alltid klokt att konsultera en GP eller GGD. Akta dig också om du är ute och reser genom Himalaya. Traveling kan vara ansträngande, så se till att du äter och dricker tillräckligt. Du kan också drabbas av höjdsjuka.

Ngultrum

I Bhutan betalas med Ngultrum. Bhutan saknar uttagsautomater. Krediten är långt ifrån allmänt accepterat. Så se till att du har tillräckligt med pengar med dig. Typiskt, större delen av kostnaderna i Bhutan, men betalas av researrangören, som mat och övernattning. Så du kommer inte att förlora en massa pengar under ditt besök i Bhutan.

Dzongkha

Det officiella språket i Bhutan är bhutanesiska. Detta språk härstammar från den gamla tibetanska. Engelska talas också i Bhutan, särskilt i turistområdena. Dock kommer lokalbefolkningen uppskatta om du prova något att tala sitt eget språk. Så försök att lära sig några grundläggande fraser, till exempel genom en parlör.

Tro på Bhutan

I Bhutan, den officiella religionen buddhismen. Religionen i det här landet är mycket viktigt och det förväntas därför att du respekterar här. Besök ett tempel eller annan religiös plats, täcka dina axlar, armar och ben. Också ta av dig skorna och huvudbonader när du går inuti. Ta bilder ?? S endast om det finns samtycke.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha