Betty Sluyzer: Tre harar på toaletten

En glad hjälpande hand för småbarn och förskolebarn som är engagerade att rumsrena. Varje barn / förskolebarn plockar det bättre än de tre harar, som pölar på marken, gå med shorts och alla sitta på toaletten och de rullar hela kast av toalettpapper ut. Boken har nominerats av CPNB och Reading stiftelsen som en av de tio bästa bilderböcker 2004. Du kan köpa denna roliga bok för 9,95 euro.

Om författaren Betty Sluyzer

Författaren studerade holländska vid universitetet i Amsterdam. Hon skriver böcker för barn mellan 0 och 12 år. Hon erbjuder också kurser och föreläsningar om barnböcker. Hennes bild bok Barn var 1995 Kiek Book Award för bästa bok barn. Många barn känner hennes böcker från apa och kyckling och Tom och Kim på Läsmetoden säkert lära sig läsa.

Om illustratören, Pauline Oud

Pauline Oud utexaminerades 1985 från Academy of Visual Arts i Utrecht. Efter att hon har flera år som artist och som lärare i teckning och målning arbete. Sedan 1994 har hon arbetat som illustratör.

Kimioboeken

 • Kimioboeken gå över frågor som rör barn.
 • Kimioboeken innebär småbarn i berättelsen, provocera deras reaktion och motivera dem att prata.
 • Kimioboeken uppmuntrar småbarn att titta närmare och tänka.
 • Kimioboeken uppmuntra barn att delta och motion.

Data från barnbok

 • Titel: Tre kjol på toaletten
 • Text: Betty Sluyzer
 • Illustrationer: Pauline Oud
 • Utgivare: Mercis Publishing Kimio
 • Releasedatum: 2006
 • Genre: bilderbok
 • ?? S Antal sidor: 20
 • ISBN: 978 90 5647 717 2
 • Lämplig för: Småbarn

Berättelsen Tre harar på toaletten

Tre kaniner sitter vid bordet och äta en smörgås, kommer mor hare föra dem en drink. Men då hon hör ett ljud, tre harar kissar på golvet. Mor säger att hon måste gå på toaletten och det gör kaninerna, tre av dem gå sitta på toaletten. Mor hare gör för kjolen hur saker och ting ska vara. Kaninerna verkar få det inte riktigt, sitter en hare nästan i toaletten, en annan är bakåt. Efter hennes mamma har sagt till dem att göra sina byxor ändå lyckas de tre att uträtta sina behov. Med en ren byxor till harar gå glatt på med frukost.

Texten och illustrationer

Bilden på omslaget valdes mycket trevligt, kan du se en kanin som sitter på toaletten, den andra vill dra sladden för att dra på toaletten, den tredje filén rullar från toaletten. Sammantaget ser det roligt och definitivt inbjuder ett barn att välja från denna bok. På försättsbladet berättelsen börjar, ser du en toalett dörren är låst. På varje sida hittar du en levande färger illustration till. De är färska, humoristiska teckningar, är bakgrunden vit. Öronen är mycket lika, dessa är super lång. På nästan varje sida hittar du text, två eller fyra rader rim. Mama hare används ibland roliga ord som: Poppelepee, Poppelepo, Poppelepuit och Poppel Pill. Författaren har använt korta meningar, inga svåra ord för ett litet barn eller förskolebarn.

Ett utdrag ur boken och text för den sista högblad

Mama hare säger Poppelepee.
Peeing gör på toaletten.
Hararna springa till toaletten
och gråta, mamma, titta. Är det okej?
Gå på toaletten
Dörren öppen. Ljus. Dörren stängd.
Byxor. Sitt går. Gör kissa.
Torka skinkor. Rise. Byxor igen.
Pulling igenom. Tvätta händerna. Torra händer.
Dörren öppen. Lights out. Dörren stängd.

Min uppfattning av boken

En bra bok att läsa. Det förklarar tydligt hur du ska gå på toaletten, men på ett roligt sätt som tilltalar barn. Bilderna stämmer perfekt text, eftersom det rimmade är extra roligt att läsa. Mitt barn gör faktiskt bättre än kjolen men rulla toaletten han gör ibland, här han har att skratta. Me är mamma, hon verkar oberörd, förklarar allt tyst, göra saker för och fortsätter att älska. På omslaget i slutet av boken är helt klart vad alla är inblandade i ett toalettbesök. Rekommenderas.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha