Betala skatt för musiker och artister: ja eller nej?

När de agerar som en musiker eller en artist och du får en avgift, måste du betala skatt. Den gage kan ge det bästa till lasten med hjälp av en löne uttalande. Då kan du fylla i för varje medlem i ditt band eller grupp hur den personen förtjänar. Under 2014 och 2015 kan det ?? 163 per person ökar när kostnader. När du kommer att ta det mer på allvar, kan du också välja en VAR, med vilken du kan avsluta prenumerationen räkningar.

Agera som en musiker eller artist och betala skatt

Vem ger ett offentligt framförande och en avgift för att ta emot det automatiskt faller till skattemyndigheten i konstnären arrangemanget. Om du som en amatör du agerar direkt till skattemyndigheterna en artist professionell, även om du bara göra ett par dollar. Det spelar ingen roll om du är en musiker, komiker, skådespelare, regissör eller cirkusartist.

Quest for beskattning av konstnärer

När du söker på internet exakt hur detta fungerar, du ofta inte komma ut. På platsen för den skatt du kommer till motstridiga budskap, och om du tittar på forum till erfarenheter och åsikter konstnärskollegor, ser du alla träd för skogen längre.
När det gäller några små summor, naturligtvis kan du välja att betala i svart, så du har inget att göra med skatten. Men officiellt det inte är tillåtet. Du är skyldig att ge upp alla dina inkomster, även om de kommer från en hobby. När skattekontoret får reda du har fått din lön utan att ge upp detta, riskerar du höga böter. Dessutom har en kund, särskilt om avgiften är lite högre, så kommer att kräva ett konto. Det är därför klokt att fördjupa dig i skattesystemet för konstnärer.

Att spela med ett band eller företag och betala skatt

Artister uppträder ofta i små eller stora grupper, en musikband, en amatör cabaret företag eller en teater. Ofta är dessa grupper börjar konstnärer med sin verksamhet som en hobby, även om vissa ambitioner från början för att göra nationell eller internationell rörelse. Många gånger händer det då dessa företag så småningom kommer att tjäna pengar på sin hobby: ett band får ?? 150 av caféet där de förekommer, kabaré eller teatersällskap har varit så framgångsrik med att sälja biljetter, de kommer från kostnaden och en trevlig belopp kvar att dela bland artisterna.
Ett stort misstag som ofta görs när dessa resultat deklareras till skattemyndigheten att inkomsten tillskrivs den grupp av människor. Detta kan inte, eftersom det inte finns bandet eller företagsbeskattning punkten. Varje medlem i gruppen måste därför betalas separat och varje individ måste ange att inkomster till IRS.

En avgiftsdeklarera och spela för en avgift

När något inträffar, kan du betala det bästa erbjudandet genom att fylla en löne uttalande. Du kan ladda ner den på platsen för IRS. Avgiften deklarationen fylla i dina personuppgifter och för de andra medlemmarna i ditt band eller grupp.
På denna inkomst, så du måste betala skatt, men genom att använda ett gage uttalande kan du under 2014 och 2015 ?? 163 per person skatt vinst, eftersom detta ses som en kostnad. Dessa kostnader måste kunna bevisa det officiellt. Därför hålla alla kvitton som har något att göra med din konstnärs och dina föreställningar: kvitton från tankning, inköp av instrument och scenkläder, dekor, etc. Om din inkomst inte är alltför mycket tjänade din hobby, är chansen dessutom inte mycket stor att IRS kommer att kontrollera. För att vara säker, men det är bra att behålla sina register något exakt.
Under den inkomst som inte hör till de kostnader måste sociala avgifter och arbetsgivaravgifter ska betalas. Kunden är ansvarig för detta.

Mer prestanda, tjäna mer, betala mer skatt

?? 163 per förekomst skatt är väldigt trevligt naturligtvis, men tyvärr kan du inte fortsätta att öka på obestämd tid kostnader. Kostnaderna bör faktiskt vara mycket tydligt.
Om du tror att du har gjort mer kostnader än detta ?? 163 per show, då kan du ansöka om ett bidrag som finns i skattehänseende. Det gör att du kan vara berättigad till en större skattebelopp.
Om hobby på större allvar och agera börjar strömma in, kan det vara klokt att ansöka om en VAR deklaration arbetsrelation. När du har du kan utfärda fakturor nämligen de som kunden inte betalar premier och skatter. Du måste ange din inkomst än affärsvinster ". Även om du arbetar med en VAR, kan du ange en mängd kostnader som är avdragsgilla.
För de flesta amatörer en gage uttalande, men kommer att vara tillräckligt. Det gör att du kan gå igenom de officiella kanalerna och så att du inte lider av svarta pengar, men du också inte behöver spendera massor av pengar till skattemyndigheten.
(0)
(0)

Kommentarer - 29

Ok så om jag köper något på en natt när jag spelar och tjäna några tior Jag sitter under 163 €, men få betalt någonting och måste fortfarande betala skatt? Om du är bland de få tusen per år med din inkomst, behöver du inte betala skatt, men har du för varje akt betala separat skatt? Detta är verkligen mycket förvirrat. a.u.b hjälp även

Brempie Kära, Vi är en dansgrupp har utfört. Dessa pengar går till gruppen för uthyrning rum, utrustning, etc. Vi får inga pengar som danspartner. Vem eller vad som kommer att hända på den gage formen kommer att vara?

Bästa Brempie, undrade jag vad kostnader allt kan fortsätta som kostnader? Är inköp av mat på en lång arbetsdag t.ex. giltigt bekostnad? Eller köpa musiklektioner? Med vänliga hälsningar, Nick.

Du skriver att avgiften på upp till ?? 163, - måste bevisas genom kvitton. Fall musikinstrument som du redan köpt ett år sedan, eller fyra femtedelar har också?

Kära Brempie, jag har några frågor om en gageverklaring.1) Hur är det med amortering av köpta 2ehands instrument / utrustning, t.ex. genom marknadsplatsen, dvs du. kommer inte bonnetjes2) Jag har ingen fast bostad eller hemvist och fungerar som ett busker och även vill tjäna lite extra pengar med ett band, hur gör jag nu den bästa metoden eftersom bandet skulle huvudsakligen bara vitt utseende, Så jag tänkte på en gageverklaring.Graag jag hör från u.Mvg. Djayden

Hur går detta arbete om du som chef för bandet, de sammanlagda kostnaderna för alla bandmedlemmarna träffas på ditt konto? Detta belopp kan vara högre än den ?? 163? Kommer du därför i trubbel, även om du fyllde en gage uttalande?

Hej människor, Jag är en ung dj och tillsammans med två vänner, jag ordna fester som en hobby. Nu flyttar vi med vårt koncept för en ny klubb. Klubben vill se artisterna vi bjuder in oss att betala. De vill också en faktura att betala en del av entré pengar gör det. Dessa pengar måste vi naturligtvis att betala artisterna, och kanske behålla en del av sin vergoeding.Wij omkring som en grupp på tre personer, skulle vi tillsammans så ?? 489 kan ta emot via gage former. Må vi pengarna artisterna vi har bjudit in även betala med gage formulär? Det handlar om låg bedragen.Verder jag undrade om den tid vi spenderar på att organisera och främja händelsen samt kassa kostnader att dra av omsättning ". Så förutom att resekostnader, kvitton plåtar, utrustning etc.Hoop situationen och mina två frågor är tydliga. Hjälp och råd är mycket uppskattat! Vänliga hälsningar, Henk

Bästa Brempie, Vår obligation går mycket prestanda, CD-inspelning och säljer t-skjortor och CD-skivor. Det finns därför en hel del förändringar. Jag tror att detta är det bästa vi kan göra vauit en VOF. Jag kan inte göra något mer med Artists Scheme? Jag anser att vi måste bestämma den beskattningsbara inkomsten genom "intäkter minus kostnader" och gå med faktura ?? vad? Jag har övervägt ett privat företag, men skatteförmånen för närvarande verkar för låg. Hända att komma överens med tidigare kommentar av Martin> många musiker åker dit bara anta att ?? 163 kan ta emot många skatt. Formellt är detta emellertid inte korrekt. För din deklaration IB, måste du räkna med alla föreställningar tillsammans och sedan subtrahera dina faktiska kostnader ?? I själva verket tack för all info du angav. Bidrar till att göra de rätta valen! Tack förhand

Hej Jag har några frågor: 1. Vår grupp består av 6 personer. Kan vi max € 163 x 6 = 978 per förekomst genom att ta emot avgiften uttalande? 2. När jag skrev löne uttalande och kontanter tas emot. Kopian jag ta hem och lägga den till administrationen. Ska jag sedan fortsätta att göra något med det? Tack för din kommentar

Jag utför cirka 20 gånger per år som artist och få ?? 120, - en gång med en gageverklaring.In totalt cirka ?? 2400, -. Därför måste jag ange detta när du skickar in min inkomstskatt? Och / eller som jag visar att jag gjorde för kostnader som uppgår till undvika att jag måste betala skatt på? Tack för ditt svar.

Hej, Jag tror att informationen från din webbplats är felaktigt. Du ser ut som om du är under en avgift på 163 euro utan moms och artist får tjäna. Detta är inte sant. Din klient kommer att få betala inkomstskatt över 163 euro. Konstnären betalar på dess totala belastning. Om det inte finns avdrag. Därför belopp enligt 163 euro bara till skatt. Ser fram emot ditt svar!

Vilket är 163 € KVR systemet? Sådana kostnader per insats eller så kan du öka den årligen till det totala antalet laddningar du gjort? Ta till exempel ett instrument köpte en 1630 € och det är min totala kostnaden. Då kan jag få 10 gånger 163 skattefria?

Vad% lägger jag till upp det belopp som vi normalt be om en spelning? Med detta menar jag den andel som vi måste betala skatt, så att vi till slut med den vanliga mängden.

Vi har ett band av hobbymusiker. Den lokala fotbollsklubben har en offentlig galakväll och bad oss ​​komma att utföra. Det finns entrébiljetter till salu. Naturligtvis krävs det av oss ett lagförslag som vi redovisar vårt gage. Bör vi också nämna denna 19% moms? Dessa frågor och sedan betala skatt?

Jag har hört att om du bokar en artist under en gage av ?? 1000 - betecknar åtmin dina entrébiljetter per biljett du säljer 7% skatt måste betala skatt. Kan du ge mig lite klarhet här?

Kära David, om du fortfarande under 163 ?? jag skulle arbeta med lönebesked. Om du också föra ett register över kostnader och hålla kvitton förvärv av instrument, replokal hyra, etc., kan du öka denna avgift som mäklarkostnaderna och betalar inga belasting.Mochten intäkter fortfarande överstiger kostnaderna, då måste om skatt betalas. Det är sant att du får under de första 1000 euro eller utan att behöva betala inkomstskatt. Men det råkar vara din totala inkomst: du bör därför få alla dina källor av inkomster optellen.Als Jag läste din berättelse så det borde fungera med lönebesked. Om det verkligen bara går till ?? 50 för en spelning, kan jag tänka mig att det ges ganska ofta "svart". Officiellt ska det naturligtvis inte, men för detta belopp verkar inte som en riktig probleem.Als du betalar inkomstskatt gör du göra det i slutet av året. Inte per optreden.Ik hoppas att lite tydligare för dig is.Vriendelijke hälsning, Brempie

Bästa Hesta, i din situation, kan du använda löne uttalande. Sedan kan du ange detaljer om dans medlemmar. Du betalar gemensamt kostnaden för mötesrum och utrustning, så därför har du en bra grund för utgifter. Om du hålla reda på denna administration, har du inga problem med belasting.Ik hoppas att detta är tillräckligt svar på din vraag.Vriendelijke hälsning, Brempie

Kära Nick, här skatten är inte särskilt tydlig. I de förteckningar som återfinns här och är en lunch eller middag inte; Till exempel, ett hotell bo men. Motiveringen kan mycket väl vara att du måste äta ändå, och att det därför dessa kostnader inte är avdragsgilla. Även subtraktion av kostnaden för musiklektioner kan diskuteras. Dessa är direkta kostnader mindre än förmedlingsavgift, hyra en replokal eller reiskosten.Ik'm rädd att jag inte kan rekommendera här, förutom att det är bra att se om du inte kan möta omsättningen med andra kostnader. Om du vill kan du ha bör kontakta belastingdienst.Mocht du räkna ut svaret på detta sätt säkerhet, skulle du göra mig en stor tjänst, även listade här weten.Vriendelijke hälsning, Brempie

Kära Jeffrey kan avskrivning av hjälpmedel delas upp på flera år, så kvitton av instrument du köpt fem år sedan kanske bara vara en del av din förvaltningen av detta year.It är sant att skattemyndigheterna för några år sedan fastklämd har höjt subtrahera instrument av musiker. Du kan inte köpa obegränsat musikinstrument och alla avdragsgilla. Men när det kommer till rimliga belopp och utbyte dags, det är inte probleem.Vriendelijke hälsning, Brempie

Bästa Djayden, när dina verktyg och utrustning inköp via marknaden, är det bäst att skriva ut annonser och sticka den i din bokföring. Detta kan inte vara ett formellt kvitto, men om det inte är mycket stora summor, kommer skatten förmodligen inte här fuss om doen.Spelen via ett gage förklaring förefaller det bästa alternativet om du vill ta ut vit, särskilt när förekommer i band anslutning . Som ett band du inte har någon rättslig status, och du kan inte ta ut som ett band. Med ett gage uttalande du gör dig själv och dina kunder flest makkelijk.Succes! Med vänliga hälsningar, Brempie

Kära Maaike, jag är inte en skatteexpert, så osäker. Jag tror att detta bör inte vara ett problem så länge du håller dem men bra skivor och används för att överföra tydliga beskrivningar. Jag råder dig att göra pengar för de andra bandmedlemmarna från samma konto på .Nogmaals, detta är min misstanke - bland annat baserade på många års erfarenhet av löne uttalanden. Om du vill ha säkerhet, föreslår jag att du tar kontakt med belastingdienst.Ik hoppas du har vad här! Med vänliga hälsningar, Brempie

Kära Henk, timmar du gör i samband med organisering, marknadsföring och andra aktiviteter, kan du inte inkludera det som en kostnad. Om kostnaderna är endast tillämpliga kostnader och saker du aangeschaft.Je annan fråga är klart, men jag kan inte svara rätt. Jag tycker själv att lönebeskeden inte är avsedda för byggandet ni föreslår. Det är mest användbart när alla artister får betalt ett lönebesked av klubben. Om detta inte är möjligt, jag inkluderar du kontaktar IRS att fråga dem hur detta bäst kan oplossen.Succes! Med vänliga hälsningar, Brempie

Kära Renzo Om du ska ta itu med en del större, du verkligen har inget mer att Artists Scheme. Jag tror att en VOF då det bästa alternativet är, som ni voorstelt.Wat du säger är sant om de faktiska kostnaderna, men IRS är här i själva meddelandet är inte särskilt tydlig in.Vriendelijke hälsning, Brempie

Bästa Tjeu, med avräkningen av avgifter som du kan verkligen få ?? 978 per händelse för 6 personer. Mer är möjligt, men det måste finnas betalas skatter. Dessutom, det finns faktiskt 978 ?? gjort kostnader. Om skattemyndigheterna be för dem, så ska du kunna aantonen.De med kvitton avgiftsdeklarera är officiellt för kunden. Det är klokt att alltid göra en kopia av dem för sina egna register. Återigen, bara en gage uttalande ni har ännu inte visat att det är kostnadseffektivt; Detta är också ett rekord av kvitton nodig.Succes med dina föreställningar! Hälsningar, Brempie

Bästa Golv, måste Dessa intäkter registrera dig för inkomstskatt, som intäkt. Avgifterna du med att du har gjort för att få dig från detta belopp för att beräkna din vinst. Av dessa kostnader, bör du hålla kvitton, och föra register över, för kostnader exempelvis resor. Om allt ?? 2400 kostnaden, hamnar man betala några belasting.Succes! Med vänliga hälsningar, Brempie

Bästa Maaten Du har helt rätt, men i artikeln nämns också att dessa 163 € skatt kan vara, men du bör kunna bevisa detta officiellt så. I ett litet antal framträdanden per år kommer inte att vara så svårt, och IRS kommer inte omedelbart komma att kräva bevis. Med ett större antal föreställningar är det viktigt att bygga bra register, och du bör ha i åtanke är att du ska betalen.Misschien också på belopp under 163 € skatt är inte tillräckligt tydlig i artikeln. Tack för din kommentar! Med vänliga hälsningar, Brempie

Kära Erik, är detta verkligen den lilla Compensation. Dessa kostnader är per person och dag. Det finns i princip ingen gräns för hur många gånger per månad eller per år som du kan använda den. Dock måste det finnas verkliga kostnaden i gengäld. När du 10 gånger per år med hjälp av detta system och den maximala ersättningen skatte järn, kunde skatten vragen.Groet om bevis för utgifter, Brempie

Kära Adriana, som artikeln antyder, kan du tjäna ?? 163 per förekomst med en löne uttalande. Om inte har någon skatt som ska betalas. Om du spelar för mer pengar, det beror på din personliga situation, hur mycket du ska betala, detta kan också variera genom bandelementet. Du måste betala inkomstskatt samt ett bidrag sjukförsäkringslagen; kan också vara så att du är skyldig moms på gage.Als kommer att spela dig för större belopp du åtminstone behöver en VAR uttalande och momsregistreringsnummer. I så fall är det klokt att kontakta skattebyrån. Det finns en hel del förvirring om att betala skatt för musiker och andra artister. Du kan också välja att ordna dina uppträdanden av artister som ett skrivbord och verlonen.Vriendelijke hälsning, Brempie

Kära Kevin, om entrébiljetter måste betalas moms. Sedan den 1 juli 2011 Detta är inte 6%, men 19%. Om små mängder du kanske överväga att inte ange detta, men officiellt måste du ge allt. Det är inte känt för mig som är en nedre gräns för detta. För mer information, vänligen kontakta skatte .Vriendelijke hälsning, Brempie

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också