Betadine: desinficera skrubbsår, skärsår för sårläkning

Reimar Åkerman Februari 28, 2016 Hälsa 158 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Genom idrott, ett olyckligt drag, falla eller komma i kontakt med ett vasst föremål kan skada huden. Att ha en skuren eller nötning kan orsaka blödning, vilket också potentiellt smuts kan hamna i såret. Rätt vård är nödvändig för att sårläkningen kan förekomma. Hur kan vilja Betadine salva, jodlösning eller plåster erbjuda en lösning?

Betadine

  • Hudskada
  • Risk för sårinfektion
  • Povidon jod som verksamt ämne
  • Epitelisering
  • Kan också hjälpa illaluktande svettiga fötter!
  • Brännsår och sköldkörtel

Hudskada

Olyckor kommer att hända och kan hända vem som helst lätt. Även diska eller laga mat kan vara utan en vetskap om det öppet drar fingrarna. Dessutom kan de vara så hög i sport och utomhusaktiviteter skrubbsår, varvid potentiell smuts från att komma in i såret. Olika aktiviteter eller en olycka kan orsaka skärsår eller skrapsår. Öppna sår blödning, och det betyder att oönskade föreliggande kan tränga igenom huden. Vilka är riskerna ?? s när man går upp ett sår?

Risk för sårinfektion

En klippa eller skrapa kan potentiellt leda till en infektion. Eftersom det finns en öppning till insidan, kan virus eller bakterier in i såret ostört. Speciellt när såret har varit i kontakt med smuts, lera eller smutsigt vatten kan få långtgående konsekvenser. En infektion kan vända sig inåt, vilket erysipelas inträffar eller mycket värre. Tar det för lång tid innan sådana sår behandlas, kan vävnadsdöd gälla. Detta kan säkert vara fallet för stora sår. Ibland kan det till och med orsaka blodförgiftning. Hur liten sår är, är det nödvändigt att ta itu med det på ett ändamålsenligt sätt. Hur kan erbjuda Betadine lösning?

Povidon jod som verksamt ämne

Normalt sår desinficeras med jod där att göra. Den mörkröda vätskan säkerställer att inflammation triggers är inaktiverade. Vanlig jod i allmänhet ger en obehaglig känsla i såret, varvid den skjuter. I mitten Betadine är povidonjod, vilket ger särskilt inte stickande känsla. Med andra ord, inte irriterar såret medan såret kommer att desinficeras. Observera att den första såret uitbloedt och sedan sköljas grundligt. Efter tillämpningen av povidonjod lösningen om du kan täcka den med en steril gasbinda eller som bara blåmärken. De fläckar av Betadine innehåller povidonjod, vilket gör att såret är permanent desinficeras. Dessutom kan du även använda en salva på såret, vilket skapar en steril porös andas skorpa.

Epitelisering

Är ett sår behandlas på rätt sätt då uppstår på epitelisering. Trombocyter har staunched såret, varefter huden fortsätter att reparera. Epiteliseringen är grunden för fullständig återställning av den ursprungliga situationen. Dvs drar gradvis såret stängd, där ny hud bildas. Under återhämtningen, är det viktigt att faktum kvarstår fuktig men steril. Är ett sår reparerad så kommer det ofta att fortsätta att vara synliga, eftersom det finns en skillnad i färg med den omgivande huden är tillämplig. Huden kan vara något tunnare, med mindre melanin närvarande.

Kan också hjälpa illaluktande svettiga fötter!

Lukten av fötter förekommer i många människor. Utsöndringen av svett stinker tunga hos män än hos kvinnor. Stanken av fötterna kan också orsakas av bristande hygien. Genom en fuktig, kan varma ren omständighet bakterierna inte tillämpas fullt ut. Det är viktigt att rengöra varje dag väl med exempelvis sur eller antibakteriell tvål. Dessutom, för att Betadine lösning får eller fettfri salva hjälp bekämpa bakterierna.

Brännsår och sköldkörtel

Små ytliga brännskador kan också desinficeras med detta. Men om du en allvarlig brännskada bör du alltid låta en specialistläkare behandling. Felaktig hantering kan slå värmen inåt, orsakar mer fysiska skadan är skedd. Observera att överdriven användning på stora hudytor kan påverka sköldkörteln. Personer med sköldkörtelproblem bör tillämpa det på ett ändamålsenligt sätt.
  Like 0   Dislike 0
Nästa artikel Billiga flygbiljetter
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha