Besväras av en stel nacke? Orsaker och tips till stel nacke

Alef Gunnarsson Februari 26, 2016 Hälsa 11 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vem har redan haft en historia av en stel nacke, vet att ditt huvud då verkligen kan känna sig tung. Vridningen av nacken är svårt och kan vara mycket smärtsamt. Ibland får du upp på morgonen med en stel nacke, eftersom på natten du har tagit fel sovställning. Men ofta är också en långsiktig sittställning på grundval av en spänning på nackmusklerna. Iklädd en nackskydd eller tillämpa muskel gel på det drabbade området kan bidra till att lindra symptomen. Vad man ska göra om en stel nacke och vilka övningar är bra för nacken? En översikt över orsaker, behandling och tips.

Besväras av en stel nacke

En styv, trånga och obehagskänsla i halsen, alla har varit där någonsin upplevt. En stel nacke känns tungt och gör att flytta huvudet hårt. Halsen är stel på grund av alltför muskelspänning är närvarande. En stel nacke är också känd som torticollis eller nackspärr. Vanligtvis har du en tungt huvud och du normalt inte kan flytta halsen eftersom det är smärtsamt.

Orsaker stel nacke

Långvarig sittposition
För de flesta människor utvecklar en stel nacke innan de någonsin inser det. Till exempel du har arbetat på datorn eller sitter i samma position på kontoret. Undermedvetet, kommer din kropp inta ett läge där musklerna i nacken är åtdragna. Detta gör kroppen sig själv för att bibehålla samma aktivitet under lång tid.
Fel sovställning
Men ibland människor också just vaknat upp med en stel nacke. Detta beror på att du har tagit några sovställning där du sover för mycket press har fallit på dina nackmuskler. På morgonen, känner du att dessa muskler är öm. Har börjat strama åt dina nackmuskler medan du sover, till exempel, eftersom huvudet var inte tillräckligt bekväm på kudden.
Stress och spänningar
Stress orsakar kroppen kommer att placeras i ett spänt tillstånd. Denna spänning har förbundit ofta på musklerna, såsom, till exempel, magmusklerna, vilket gör andningen svårare. Men halsen är en gemensam plats där muskelspänning kan öka med stress.

Stel nacke: behandling och tips

Nackmassage
Massage är ett bra sätt att lossa dina muskler. Dessutom hjälper en massage rinna ner mjölksyran från musklerna. Låt din därför en bra massage för att eliminera spänningar. En avkopplande halsen kommer att bli fysiskt smidigare gör dig också att må bättre mentalt.
Neck övningar
Arbetar du i samma position på kontoret, tar sig tid att göra regelbundna övningar. Få upp regelbundet för att främja blodcirkulationen och slappna av axlar och nacke. Ta bokstavligen axlarna och flytta halsen från sida till sida och rygg. Gör en cirkelrörelse med halsen, där du lägger hakan på bröstet. Vrid huvudet får sedan tillbaka fram hakan tillbaka till bröstet. Gör detta tio gånger och sedan upprepa övningen i motsatt riktning.
Varm muskel-gel
Värme möjliggör snabbare blodcirkulation och förbättra blodflödet till musklerna. Detta garanterar att din hals är vad lindrar och minskar stelhet. Därför kan det vara lämpligt att applicera en muskel gel eller salva till halsen, så att den blir varm och halsmuskeln kan slappna av.
Neck Brace
För att stödja din värkande nacke kan rekommenderas att bära ett nackskydd. En nackskydd ger stabilitet till halsen så oväntade eller mindre välbetänkta drag är mindre pijnllijk.
Smärtstillande
Ibland massage eller stimulerande övningar ger inte för att lindra nacksmärta. Om du befinner dig stel nacke efter några dagar slutar inte, rådfråga din läkare. Möjligen dessa föreskriva en mild smärtstillande för att kontrollera smärtan. Detta rekommenderas endast vid långvarig stel nacke.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha