Besparingar, obligationer, aktier, vad är en smart investering?

Nederländerna är ett sparande land. Nästan alla men lägga pengar åt sidan för senare ?? ??. En stor del av dessa insättare lägga pengarna på ett sparkonto i en bank som de är lojala. Vissa spararna ser för banken på sitt sparande. Här är ibland stora skillnader som kan ge lite extra inkomster. Det lämnar en liten grupp människor som kommer att investera i besparingar. Speciellt när fokus för en resultat funktion är långsiktigt orienterade, är att investera ett absolut måste!

Hur börjar jag investera?

Först är det viktigt att veta att det finns olika kategorier där dina pengar kan sätta in / investera. För från låg till hög risk dessa är:
 • Variabel sparkonto
 • Sparkonto med fast löptid
 • Debenturer
 • Investeringsfonder
 • Andelar
 • Derivat

Om du inte vill vara beroende av en pensionsfond och sig själv ett bo ägg vill bygga, är det klokt att välja en kombination av detta.

Spara

Om du väljer att spara, ge, i själva verket banken dina pengar och som kan göra med det vad hon vill. Du vet i förväg om intresset är att det är rörlig eller fast. Höjden på spar priser är tydliga och lätta att jämföra. I besparingar, är det viktigt att alltid ha insättningsgarantisystemet för att välja banken med de största besparingarna. För att förstå vilken typ av besparingar du / låsa upp, kan du begära dess villkor på din bank. Ibland kan bankerna ytterligare villkor på ett sparkonto. För att ta reda på var du för närvarande har de bästa besparingarna kan du få en titt på spaarrente.nl.

Debenturer

En obligation är ett lån till ett företag eller en stat / land. Om en obligation är en avgift betalas årligen. Detta kallas kupongräntan. Med obligationer, finns det några viktiga variabler.
 • Typ av obligationer
 • Kreditvärdighet staten eller företag
 • Lånets löptid
 • Allmänna räntor

Värdet av en bindning uttrycks som en procentsats. För att ge ett exempel tillstånd ?? Nederländerna 2% 2014-2024 "ligger för närvarande på 108%. Detta innebär att lån till den nederländska staten ger en kupongränta på 2% per år. Denna bindning är bara i början av sin mandatperiod, och den senaste tidens nedgång i räntekostnad ökat från 100 till 108 procent. För att köpa detta band så måste du betala 108 euro per 100 € värde du köper. Med en summa du komma in i nästa reala avkastningen:
 • Kuponger: 10% * 2 100 euro är 20 euro
 • Kostnad av värdeökning på 100 per euro så 8 euro.
Detta gör att avkastningen per euro investerat kapital 12 100 euro. Detta handlar om att i genomsnitt 1,2% avkastning per år. Detta utesluter kostnader som avgifter en mäklare.

Investeringsfonder

Det finns också partier som har lanserat fonder som du kan delta. På så sätt ger dig pengar till en fest, ofta banker / investeringsorgan som investerar spridning för dig. På detta sätt kommer du att göra dig mindre val och du fortfarande sprida dina tillgångar. Tänk på att kostnaderna kan räkna en investeringsfond kan ibland vara på rejäl sidan.

Andelar

När du köper en andel i ett börsnoterat företag, har du en del i händerna. Detta företag kan betala en del av sitt kassaflöde till aktieägarna i form av utdelning. Dessa gör inte alla bolag, vissa tillväxtföretag föredrar att koncentrera sig på att bygga upp sin verksamhet eller ta över våra kamrater. Andra företag, även känd som värdeaktier, med fokus på ett stabilt kassaflöde och betala till aktieägarna.
I aktier, är det viktigt att skilja två olika vinklar. Dessa kallas grundläggande och teknisk analys. Fundamental analys fokuserar på grunderna i ett företag. Hur mycket vinst gör företaget och hur mycket är det jämfört med den totala försäljningen? Hur mycket kapital de har och hur mycket makt lånat? Dessa är bara några frågor som fundamental analys.
När man tittar på aktier tekniskt du baserar dina beslut på det förflutna. Du plockar upp grafen på en aktie det, topparna och dalarna som förbinder med varandra, vilket skapar en lägre och övre gräns. Dessa gränser visar på en trend som underlag för dina beslut. Det handlar alltid om att investera sade att det förflutna ger ingen garanti för framtiden. När man tittar på lager särskilt tekniska basen så att du har en stor del i det förflutna. Detta är anledningen till att teknisk analys är verkligen inte okontroversiellt.

Derivat

När derivat är hävstångsprodukter där målet är att säkra risker eller att spekulera exakt. Detta sker på en underliggande tillgång, till exempel aktier, räntor eller växelkurser. Derivat är indelade i optioner, terminer och
turbos. Även avkastningen här kan vara ganska hög, risken att du kommer också att ta mycket större.

Sprid att investera: dela dina pengar på besparingar, obligationer och aktier

I allmänhet pengar att ju högre effektivitet kan vara, desto större är risken att du förlorar allt. Därför är det klokt att sprida dina pengar på olika typer av investeringar. Så du kan behålla en del av dina pengar på ett sparkonto och också investera en del i obligationer och aktier.
Naturligtvis detta beror också på hur mycket avkastning du behöver. Dock fortfarande fördelningen av pengar, och därmed sänka risken, är det alltid viktigt!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha