Besparingar: Fördelar och nackdelar

Adalbert Holmgren Februari 27, 2016 Miscellanea 4 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Sparande är ett sätt att hantera pengar som många människor i Nederländerna gör lite med det. Räntehöjningar från Bank ger fler sparare och färre konsumenter. Men vad är det exakt och vilka besparingar finns fördelar och nackdelar med att spara? Här är en lista för att göra valet om du vill spara mer transparent.

Vilka besparingar?

Sparande är helt enkelt hålla undan pengar för en trolig fråga på lång sikt. När en bank sparar pengar genom att spara till ett sparkonto eller i sig för att sätta in pengar får du på hur mycket som sparas en räntebetalning. Denna räntebetalning efter en viss tid, som vanligtvis är ett år fick.

Typer av besparingar

I besparingar, finns det två grundläggande former, nämligen:
 • Absorberas direkt: Under direkta absorberbara sparformer är alltid de besparingar som görs direkt tillgängliga med spararen. Så du kan ha utan väntetider och höga kostnadsbesparingar.
 • Deposition: När du sätter sparande i en tidsbunden deposition, är pengar som fastställts för en viss tid. Först efter denna period har löpt ut, har du fortfarande besparingar. Räntan kan betalas ut med jämna mellanrum ?? inlåning med en löptid på mer än ett år. Med de flesta leverantörer är att varje år, månad, är det dock i vissa fall också möjligt.

För- och nackdelar

Många saker har fördelar i världen, men dock nackdelar också. Om du vill spara detta är inte annorlunda. Den
huvudsakliga fördelar och nackdelar som nämns nedan.
Fördelar
 •  Låg risk: vet Jämfört investera reserv låg risk. För att spara också, mycket undantagsfall åt sidan, vissheten om att du kommer att få tillbaka de pengar du ursprungligen investerade igen.
 •  Låg kostnad: Jämfört att investera, måste du spara mycket lägre kostnad. Du betalar inga avgifter för att öppna, bibehålla, ändra eller stoppa sparkonto.
 •  Öppenhet: Med ett sparkonto kan du enkelt övervaka värdeutveckling. Du ser kontoutdrag via Internet eller vad ditt saldo sparas.
 •  Stabil avkastning: Sparande är ett säkert sätt att avsätta kapital och att bygga upp. Besparingar har därför en någorlunda fast avkastning.

Nackdelar
 • Låg avkastning: har Spara i allmänhet en låg risk, varför avkastningen jämförs ofta med att investera, är låg.
 • Rörlig ränta: I tider av låga räntor, är räntan på ditt sparkonto ibland otillräcklig för att täcka inflationen. Ditt sparande är därför sakta men säkert blir mindre värdefulla.
 • Tillgänglighets sparkonto: Enkelheten och hastigheten hos en inspelning är också en nackdel. Faran med detta är att inspelningen är enkelt och kan se till att besparingarna kommer att användas för andra än första avsedda.
 • Tax: Förutom inflationen måste du också överväga kapitalavgiften i fält 3. Överkapacitet för ?? 20 315 måste du betala skatt i ruta 3. På överskottet på 4 procent beaktas. Eftersom det är svårt att spara efter skatt och inflation för att hålla en positiv avkastning är faktiskt spara någon bekvämt sätt att bygga verklig makt.
 • Säkerhet: Detta gäller särskilt för Internet sparkonto. Trots alla säkerhetsåtgärder för bankerna är ett online sparkonto aldrig hundra procent säker.

Spara därför sina för- och nackdelar. Med ökningen av räntan kommer att komma en tid att sparandet är hip igen. Det är för dem med tålamod. Det är bäst att ens varje månad för att sätta x belopp undan. Easy pengar är den ränta du får på dina insatta medel.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Fotboll: reglerna
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha