Berlin, kontrasternas stad

Pål Hägglund Februari 27, 2016 Underhållning 5 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Det finns många anledningar att besöka Berlin. Judisk historia är klart närvarande men även den tidigare tyska uppdelningen i en västra och östra delen av staden. Mycket många är de många museer och monument och andra attraktioner. Och naturligtvis finns det många torg och torg med många restauranger och terrasser. Vad detta megastaden, dock erbjuda också många överraskande arkitektoniska kontraster mellan gammalt och nytt. Ibland mycket direkt bredvid varandra utan också inom en begränsad miljö. Det gör miljön spännande. I centrala Berlin, dessa kontraster är det mest slående.

Monumentala Berlin

En katedral där de verkligen inte att komma runt i centrala Berlin är Berlins katedral.
En imponerande katedralen i den italienska renässansstil var för ära och härlighet Preussen och den lutherska kyrkan, domstolen kyrka Hohenzollern och var också gravplats för familjen. I Hohenzollern kryptan i katedralen är 94 kistor medlemmar av den kungliga familjen. Katedralen byggdes mellan 1894 och 1905. Denna byggnad ersatte ett tidigare domkyrkan med anor från 1750. Under andra världskriget denna byggnad helt utbränd, och det har bara varit att se att på femtiotalet, skulle den östtyska regimen med marken lika göra. Det är lyckligtvis hittills inte kommit. Restaureringen genomfördes och nu Berlin har fortfarande denna imponerande byggnad där du inte kan gå eftersom det är en mycket dominerande blickfång. För kyrkan är Lustgarten, en gång en vacker barockträdgård. Nu är det inte mycket mer att en domstol liknande miljö utan riktigt spännande inslag. Men katedralen är bara en av de pärlor som finns i Berlin. En höjdpunkt är kanske museum komplex av Pergamonmuseet, Neues Museum, Altes Museum, Old National Gallery och Bode-museet. Detta är en stor komplex av byggnader tillsammans, men absolut inte tillbaka allt Berlin har att erbjuda. Tyska historiska museet, Bundesrat, Rotes Rathaus, Konzerthaus och många andra byggnader mer, gör Berlin en fascinerande stad.

Moderna byggnader


Men naturligtvis miljön inte står stilla och även moderna byggnader i staden hade en plats. Men någonstans i staden, nästan överallt kan du se glimtar genom 365 meter höga Fernsehturm. Tv-tornet öppnades 1969 och växte snabbt till en av de mest besökta attraktionerna i staden, måste du tänka på tiotals miljoner varje år. På toppen av stålområdet finns ett café / restaurang med en diameter på 32 m och denna del körs i 30 minuter helt på sin axel. På en klar dag kan man se tvärs över staden Belijn från detta kafé. Från öst till väst och från norr till söder, kan du se 40 km i fri sikt och du kommer att se hur stor är Berlin.
I omedelbar närhet av TV-tornet är Marienkirche. Denna kyrka var ursprungligen en mycket hög ålder, från forntida uppteckningar visar att kyrkan nämns i 1292. Den direkta närvaro av TV-tornet vid kyrkan sent ibland fångas i en bild.
New Berlin har varit särskilt snäll mot Potsdamer Platz. När muren föll i 1989 var mer eller mindre lite givna öde miljö, men det finns inget mer nu. Konsekvenserna av kriget och fördelningen av Berlin som var långa synliga, bildades efter sammanslagningen av en utmaning för kända arkitekter för att ge staden en ny dimension. Som Potsdamer Platz var ett livligt nytt torg med hög arkitektonisk kvalitet. Men även i gamla byggnader såsom den vackra Reichstag inte undvek gammalt och nytt kombineras i en överraskande och balanserat sätt. Efter återföreningen 1990 tyska parlamentet beslutade 1991 att flytta till Berlin. Norman Foster, en brittisk arkitekt bör renovera den gamla riksdagen 1894. Skalet av byggnaden bibehölls, men interiören var allvarligt till svars. Det mest slående är folkets glaskupol som är monterad på byggnaden. Väntetider av en timme till som besökare kan inkluderas i kupolen är normala. Den moderna kupolen och 19-talsfasad parter är helt i harmoni.
Gamla och nya har också mästerligt på Judiska museet på Lindenstrasse. En ståtlig gammal före detta kommunala museum fungerar som en tjänst entré, men är mästerligt kopplad till en komplex byggnad, nås via en underjordisk gångväg, där en fragmentdavidsstjärna är den grundläggande idén av designen. Byggnaden ritades av den amerikanske arkitekten Libeskind. Det är en glänsande och belagd med zink byggnad med en spännande design, både inom och utanför. Många imponerar utrymmet med 10.000 ansikten stål skulpterade av den israeliska konstnären Menashe Kadishman. Det är en hyllning till offren för Förintelsen. Många tycker detta höjdpunkten, men museet har att erbjuda mycket mer. Alla höjdpunkter utan även dalar av tysk-judisk historia förs samman här på ett ordnat sätt. På en resa till Berlin, är det omöjligt att göra allt, men detta museum jag skulle sätta på en prioriteringslista.

Monument och minnesmärken


Berlin är rik på monument och minnesmärken. Förintelsen minnesmärke i Ebertstraße är kanske en av de mest imponerande. Minnes till Förintelsen under andra världskriget består av 2711 betongblock. Blocken varierar i höjd 20 cm. upp till 4,5 meter. På samma gata och i den omedelbara omgivningen finns också minnesmärke till homosexuella förföljs under andra världskriget. I Dorotheenstrasse är ett minnesmärke över den förföljda sinter och romer. Berlin varnar inte mycket öppen med det förflutna att gå. Och naturligtvis finns det Wall av de många lämningar staden någonsin frånskild. Men också många monument av stora tyskar såsom Goethe och många andra.

Berlin

Berlin är inte att sammanfatta i en artikel. Berlin är många gånger mer. En metropol fylld med en turbulent historia kan inte sammanfattas i enkla ord. Men varje besök i Berlin kommer att ge känslan av en bit av denna rikedom har att erbjuda dem att ta hemstad. Intrycken av en kontrasternas stad med ett besök lämnar sin rot så att du fortsätter att bära staden med dig.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha