Belgiska banker spärra användning betalkort utanför Europa

Gustav Lindroth Juli 21, 2016 Miscellanea 5 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Från och med den 17 januari 2011 kommer ta ut pengar för den belgiska utomlands svårare. En stor del av bankerna i Belgien, användningen av betalkort faktiskt blockerat i länder utanför Europa. Åtgärden är en reaktion mot bedrägerier under de senaste åren, med betalkort belgiska banker har hänt. Om du gillar belgiska utanför Europa vill ta ut pengar, kan du göra med ditt kreditkort gå till ATM. Kostnaden för kontantuttag är lika med eller högre än för betalkort.

Talan mot bank kortbedrägerier

I november 2010 meddelade den belgiska bankföreningen Febelfin att Maestro funktion bankkort och med 17 Januari 2011 skulle blockeras utanför Europa. Med Maestro-funktionen på ditt bankkort kan du ta ut pengar i bankomater. Åtgärden är avsedd som ett svar på det stora antalet fall av bankkortsbedrägerier under de senaste åren, och särskilt i länder utanför Europa.

Lämna tillfälligt häva blockeringen ditt betalkort

Denna åtgärd mot bankkort bedrägerier mötte mycket kritik. Vissa ansåg den totala blockering av betalkort utanför Europa alltför drastiskt. Därför har vissa banker erbjuds möjlighet för kunderna att tillfälligt lämna låsa upp betalkort, som du kan ta ut pengar utomlands. Kunden måste då be banken att fortfarande ha bankkort när de reser till ett land utanför Europa. Kunden kommer att göra undersökningar med banken för att se möjligheterna i detta område.

Vilka banker deltar inte i denna bedrägeribekämpningsåtgärd?

Det stora flertalet banker i Belgien har gått den här åtgärden för att skydda betalkort av sina kunder mot bedrägerier. Alla stora banker som BNP Paribas Fortis, Dexia Bank och ING Bank deltar. Men det finns banker som inte delta i denna åtgärd och som tillåter användning av betalkort i länder utanför Europa oförändrade, såsom.:
  • Deutsche Bank
  • Citibank

Vilka är alternativen till användning av betalkort utanför Europa?

Av den fastlåsta betalkort utanför Europa är en drastisk åtgärd mot bedrägeri, men det finns alltid lösningar för att fortfarande ha pengar om du är ute och reser i ett icke-europeiskt land.
Kreditkort
Högre kostnader
Om du inte kan få ditt betalkort, naturligtvis kan du alltid använda ditt kreditkort. Med ett Visa, kan Mastercard eller American Express över hela världen göra betalningar och ta ut pengar från ATM. Användningen av kreditkort på ATM är ofta dyrare än vanliga betalkort. Kontantuttag med kreditkort tillföra bankomaten på de flesta banker relativt höga kostnader med det. Därför rekommenderas att göra betalningar så mycket som möjligt direkt med din kredit och begränsa kontantuttag i uttagsautomater.
Köp uppmuntras kreditkort?
Om du inte har ett kreditkort, skapar denna situation ett allvarligt problem. Det vilar skulle du inte mycket annat än att be om ett kreditkort på din bank, kostnaden för att använda i allmänhet är dyrare än betalkort. Vissa kritiker hävdar också att den åtgärd som infördes av bankerna för att uppmuntra till inköp av kreditkortskunder.
Kontanter
En annan möjlighet är att växla pengar i den lokala valutan innan du reser och att få en mängd kontanter utomlands. Då har du din utländska pengar direkt i fickan och du inte leta efter en ATM när du är på plats. Nackdelen är att det är en mindre säker lösning för förlorade eller stulna du omedelbart du förlorar pengar.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha