Belgien är ett skatteparadis?

Belgien är ett skatteparadis, jag läste nyligen i tidningarna och att uttalandet slog mig mållös när jag Belgien mer erfarenhet som ett tillstånd där människor måste betala orimliga skatter. Vilket förklarar varför det finns så mycket fusk och skatteflykt och de belgiska uppfinner allt fler knep skall kunna utfärdas så lite som möjligt av hans surt förvärvade pengar på fader State ??

Varför betala skatt?

Det finns få människor som vet exakt varför du bör betala skatt och så mycket av din lön till staten att avstå.
Skatt hänförlig till solidaritet, rättvisa och en väl fungerande stat, kör Allmänintresset garanteras alltså: om tjänsterna inom olika områden är organiserad och tas om hand av den offentliga infrastrukturen. Detta kan avstå en del finansieras av solidaritet från medborgarna genom en del av sin inkomst för det gemensamma bästa.

Skatt på arbete

År 2009 Världsbanken Belgien placeras på 150 plats i termer av skattetrycket. Effekten är något en utmärkt social trygghet och en god hälso- och sjukvårdssystemet, till exempel, men det är tänkt inte för tillfället ser man i genomsnitt hälften av sin lön försvinna i händerna på regeringen.
Skatten på arbete, så på vad man tjänar med sitt arbete, är den högsta i världen. En enda person utan barn med genomsnittliga inkomster, t.ex. betalar 57,3% inkomstskatt och sociala avgifter.
Svårt belgiska staten har inte samla in sådana skatter. Tack vare samarbete mellan arbetsgivare, är staten fullt medveten om vad alla förtjänar. Det är därför lätt som helst att, på grundval av höjden av arbetskostnaderna för att bestämma belastningen.

Skatt på kapital

Hur kommer det sig att människor bli förvånad om det finns skatteparadis ?? ?? Belgien?
Utöver skatten på arbete, det finns också en skatt på kapital och gnugga det, för Belgien den här typen av inkomst beskattas betydligt mindre. För en investering på 5 miljoner euro i aktier och obligationer, till exempel, betalar endast 15 procent skatt. I jämförelse med andra länder är att en bit av kakan: Nederländerna höjer 26%, Tyskland 30% och Frankrike med 37%. Känner du skillnaden?
Men dessutom är Belgien ett av de få länder där banksekretessen gäller fortfarande, vilket innebär att statsskuldväxlar och andra finansiella dokument av banken inte kan styra. Det är på det sättet i sällskap med andra skatteparadis ?? ?? som Luxemburg, Monaco, Schweiz och annat Andorra ?? s.

Miljontals skatt

Men Belgien är verkligen ett skatteparadis för multinationella företag som nyligen visat sig igen när CVC Capital Partners, som har 49,9% av aktierna i La Poste, Belgien genom mer än 600 miljoner vinst hål utan att betala ett öre skatt. Genom en mängd olika finansiella strukturer och tricks CVC lyckades säkra provet återgår till Luxemburg. Trots den särskilda skatteInspektionen ansåg att bolaget undvek skatter och 47 miljoner euro krävs källskatt, gjorde CVC inte betala, och klev in den domstol där det har rensats.
Med andra ord, att Belgien vara fast ?? inget att göra med landet har lagt sina miljoner vinster säkert göra utan att betala skatt.
Belgien, ett skatteparadis så ?? Det beror bara på synvinkel.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha