Bekämpa sniglar i trädgården

Lall Gunnarsson Februari 27, 2016 Natur 5 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
När det är fuktigt ute, är detta en idealisk miljö för en snigel. Sniglar är mestadels aktiva på natten. Speciellt på våren och hösten, kan dessa slemmiga varelser orsaka en olägenhet i trädgården. Vackra växter plötsligt är fulla av hål, eftersom det har varit en hungrig snigel att besöka. De flesta av de skador på växter som orsakas av sniglar. Lyckligtvis finns det många sätt att bekämpa sniglar.

Naturliga fiender

Ett hållbart sätt att bekämpa sniglar är av naturen ha sin gång. Snigeln har några naturliga fiender, som gillar att våga snigel bett. De naturliga fiender snigeln är fåglar, igelkottar, möss och skalbaggar. Så du kan försöka lura dessa djur till din trädgård. Du kan göra detta genom att placera fågelholkar eller en igelkott hus.

Öl

En annan djurvänligt sätt för bekämpning av sniglar med hjälp av öl. Du kan göra detta genom kväll tom smör badkar eller annan tom behållare, gräva i trädgården. Sätt en liten lager av öl. Sniglarna är förtjust i här, och det kommer att komma efter. Nästa morgon kan du ta bort slagg och utanför på en annan plats. Observera att du gör för mycket öl där. Då sniglarna kommer att drunkna.

Köparen

Sniglar hatar köparen. Detta beror på att de får en chock vid den tidpunkt då de krypa över dem. Vill du skydda vissa växter? Sedan satte en koppar ring runt den. Detta säkerställer att slaggen kommer anläggningen inte längre nå. Det är även möjligt, naturligtvis, att presentera en koppartråd i separationen av trädgården. Men kom ihåg att även sniglar till exempel, kommer in över stängslet i trädgården.

Växt

Sniglar älskar vissa växter, kan du se den genom hålen i den uppstår. Också, finns det vissa växter i vilka inte alls att hålla slagg. Även här de föredrar att hålla sig borta. Följande anläggningar är inte särskilt populärt med sniglar:
 • Columbine
 • Kattmynta
 • Spurge
 • Turtle Flower
 • Knotweed
 • Crane proposition
 • Yarrow
 • Fuchsia
 • Timjan
 • Vitlök
 • Salvia

Växter som sniglar eller bara älskar att vara, bland annat hostor, ligularia och iberissen. När du växer denna växt i trädgården, kan du räkna med många besökare från sniglar.

Grill

När det kommer till ett antal växter, som blir alltmer äts av sniglar, är det en möjlighet att göra en slags staket runt anläggningen att gå. Sniglar skulle helst inte ha skarpa kanter det. Du kan lägga till en gräns av trasiga äggskal eller trasiga skal att sätta runt anläggningen, vilket gör att djuret anläggningen kommer inte längre att nå.

Snigelpellets

Om ovanstående tips inte fungerar, kan du förstås alltid väljer att använda snigelpellets. Det finns olika typer av snigelpellets. Du kan välja att använda korn som avger en doft som critters hitta irriterande. De kommer då att hålla sig borta. Det finns också granulat som äter sniglarna, då de kommer att dö ut. Förpackningen är alltid anges om det är ett vänligt variant eller inte.

Salt

ett välkänt sätt för bekämpning av sniglar i trädgården, det sprider salt. Saltet strös på snigeln själv, eller på sträckan av slaggen, så att han går igenom. Detta är ett mycket inhumant sätt. Saltet gör allt slem extraheras ur slagg och garanterar därmed att djuret torkar ut helt och så kommer till ett slut. Saltet har startat saltsyra har samma effekt som en människa.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha