Behandling mot acne ungdomar

Behandling mot acne ungdomar

Svårt att undkomma knapparna när man är tonåring! Vid puberteten, orsakar denna hudsjukdom mest ungdomar att konsultera en hudläkare. Men det finns ingen akne. Behandlingar varierar beroende på vilken typ av skador.

I Frankrike, 80% av 12-18 år lider av akne. "Tonåringar i västvärlden utvecklar akne från puberteten, när hormonella förändringar, ibland upp till en mogen ålder, säger Dr Nina Roos, hudläkare i Paris. Men uppkomsten av fläckar varierar beroende på barns utveckling, hudtyp, familjehistoria. "

En topp runt 16-17 år

Sammantaget de första små lesioner uppstår oftast runt 12-13 år hos båda könen, ibland tidigare hos flickor. "Toppen av dermatologi samråden är runt en ålder av 16-17ans, med större skador, ofta inflammatoriska", säger specialisten.

Den slutliga försvinnande av akne är svårt att avgöra som en "botten" kan pågå upp till 30 år hos pojkar, oftast senare i flickor, som sedan utveckla en form av akne som kallas "vuxen" skiljer sig från den kontrakterade i tonåren. Läkare har ingen patentlösning för att garantera fullständigt försvinnande av akne; tenderar emellertid den att förbättra sig själv efter ålder 20 år.

De olika typer av akne hos ungdomar

- Acne retentional resulterar i produktion av komedoner: pormaskar och whiteheads. Det är oftast startas och tillgivenhet.
 - Inflammatorisk akne kännetecknas av stora smärtsamma röda finnar och cystor som kan lämna ärr ihålig.
 - Blended kombinerar akne comedones och stora röda knappar. Detta är de vanligaste fallen hos ungdomar. Vi talar om polymorfa ungdoms akne.
 - Acne conglobata är en form av svår akne innebär omfångsrika knölar och cystor så riklig.
 - Acne fulminans är en sällsynt form där de unga akne patienten har hög feber, led- och diffus muskelvärk, plötslig förlängning av sina skador, som blir extremt provocerande, såriga, skorpa och smärtsamma. Utvecklingen är långsam, och i allmänhet mycket markerad ärrbildning.

Rådfråga så snart som möjligt

Det är nödvändigt att uppmuntra ungdomar att konsultera en hudläkare från uppkomsten av akne finnar. Glöm inte de ger till den åldern har stor betydelse för deras image. Detta är också dags för dem att anta god hälsa och hygien.

För att begränsa risken för ärrbildning, är det viktigt att unga människor får vård som deras typ av akne. Många läkemedel som ersätts kan förskrivas av medicinska specialister i form av engagemang. De är i allmänhet effektiva och tolereras väl.

Vem ska se?

"Den huvudtalare och terapeut av akne, oavsett form, är hudläkare. Den har bildats på mekanismerna för akne och regelbundet informerad om utvecklingen av pressen, säger Dr Nina Roos, hudläkare. Om allmänläkare och barnläkare kan råda behandling, de sällan ge sig in i molekylkombinationer och kosmetika. Dessutom behöver de inte stöder ärren. Skötsel bland kosmetologer har i sin tur, ingen plats i den terapeutiska strategi akne. "

Behandla akne, ingen liten sak ...

Rätt behandling för akne beror på vilken typ av skada som denne unge patienten, terräng, nackdelar indikationer eller allergier, läkemedelstolerans, närvaron av en graviditet och tonåring livsstil att behandla. "Sammantaget börjar läkare förskrivning av lokala behandlingar. Det finns olika typer: de riktar sig främst rétentionnelles skador och de med inriktning på de inflammatoriska skador, utvecklar hudläkare Nina Roos.

När akne är svår, eftersom dess utseende, med risk för ärrbildning, eller fel på lokal behandling, erbjuder hudläkare antibiotika cyklin ta tre månader eller isotretinoin tabletter. Denna behandling är i allmänhet effektiva, men ibland är dåligt tolereras och kräver regelbunden laboratorieövervakning, en månatlig besök till hudläkare och preventivmedel hos flickor. "

En långsiktig övervakning för att övervinna knappar

De olika akne vård är allmänt tillgängliga på recept. Dessa behandlingar fungerar bra, men de måste absolut fortsätta under en lång tid, ibland med lokala vård krämer som tillämpas i flera år. Lita på: denna hudsjukdom är inte oundvikligt! Det kan ta itu med, och vi får inte avskräckas, även om läkaren ibland behöver tid att hitta rätt produkt och förskrivning.

Akne kan inte behandlas inom några månader: det är en kronisk sjukdom, som manifesterar sig genom skov, med eftergift faser. När denna hudsjukdom visas är det viktigt att följas av en hudläkare varannan eller var tredje månad under flera år. Dessutom, för att akne förändringar under årens lopp och behövde ändra vilken typ av behandling och när den utvecklas.

Den unge patienten behöver stödjas, lyssnade på och tröstade; det bör inte "släppas i naturen" och klara ensam med sitt beslut och dess biverkningar. "Försiktighet bör anpassas regelbundet till det kliniska svaret, tolerans, utvecklingen av akne, de andra parametrar, till klimatförändringar, särskilt på sommaren," insisterar Dr. Nina Roos, hudläkare.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha