Behandla och förebygga solallergi Sun allergi, tips

Behandling och förebyggande av solallergi. Sun allergi kännetecknas av kliande, röda utslag med knölar och / eller blåsor, speciellt på solexponerade hudområden såsom ansikte, hals, ryggen på händer, underarmar, armbågar och underben. Hudutslag i solallergi sker ofta sex till åtta timmar efter exponering för solljus, och är för det mesta säsongsbetonat, det vill säga att det uppträder vid slutet av fjädern och i början av sommaren. Utslagen försvinner spontant efter några dagar eller veckor och det finns inga följdsjukdomar. Den vanligaste formen av solen allergi kallas soleksem. Dessa visas på soliga dagar röda, kliande knölar på de exponerade hudområden. Ungefär 10% av de vuxna lider här. Behandla klåda kan indifferenta organ. En kortikosteroid kräm kan också ge lindring från klåda symptom orsakade av solallergier.

7 sätt att behandla solallergi och / eller för att förhindra

 • Undvik exponering för solljus
 • Sun allergi och gradvis exponering för solljus
 • Använd en solkräm
 • Använd ett kosttillskott
 • Använd syntetiska antimalariamedel
 • Behandling av klåda
 • Solallergi: ljusterapi
 • Undvik allergiska reaktioner att fotografera den ansvariga agent

Nedan finns sju sätt som diskuteras för att behandla solallergi och / eller för att undvika. Strängt taget är ingen behandling nödvändig, eftersom villkoret efter några dagar eller veckor kommer att försvinna. Under sommaren sker tillvänjning på och vidrör huden vant sig vid solljus.
Villkoret dock inte nödvändigt under sommaren. Under en skidsemester eller efter en eftermiddag med satt på en terrass, dessa små, fula röda fläckar, som ofta är en del bubbla-liknande, som förekommer i bröstet, på baksidan av händerna, underarmar och / eller ben.

Undvik exponering för solljus

Undvika exponering för solljus. Tänk på att solen är som starkast mellan 11:00 och kl 15, genom att stanna vid dessa timmar i gassande solen. Genom att stanna i solen allergiska symptom orsakas av solen allergi brukar försvinna av sig själva inom 10 dagar.

Sun allergi och gradvis exponering för solljus

Det viktigaste råd för personer med sol allergi under våren för att gradvis utsättas för solljus. Till exempel, den första dagen, 15 minuter om dagen och en halv timme längre. Täck fäst huden så mycket som möjligt.
Robson och Diffey mätte sol effekterna av textilier och de kom fram till följande slutsatser:
 • en sidenblus har en sol motsvarande verkan som en solskyddsfaktor på 280;
 • en blus SPF 56;
 • jersey T-shirtsof en solskyddsfaktor på 32; och
 • polyester blusar en SPF som sträcker sig från 5 till 500 .¹

Använd en solkräm

Skydda den icke-täckta huden med ett solskyddsmedel med både en UV-B som en UV-A-filter. Deras användning får inte leda till en längre vistelse i solen och måste också sägas att en allergisk reaktion mot solen är möjligt. Det rekommenderar att göra en halvtimme före solexponering en generös mängd grädde och återanvända om varje två till tre timmar och efter bad eller kraftiga svettningar.

Använd ett kosttillskott

Med användning ett kosttillskott med betakaroten, selen och probiotika kan förebygga solallergi. En månad före den första exponeringen måste börja ta dem in och under hela exponeringen bör fortsätta att ta dem.

Använd syntetiska antimalariamedel

Med intensiv sol allergi läkare kan ordinera syntetiska läkemedel mot malaria, varav 10 dagar före den första exponeringen säljer skapelser bör inledas.

Behandling av klåda

Behandling av klåda kan eventuellt utföras genom tillämpning av likgiltiga medel såsom FNA lotio alba, lotio calamini FNA och metholtalkpoeder. Dessa resurser kan ge minskning av klåda. Också cremor vaselin 3% lidokain kan förskrivas av läkare som en anti-itch medel. Det kan också ge den lokala tillämpningen av kortikosteroid lindra klåda symptomen. Fråga din GP för rådgivning i händelse av ihållande klåda.

Solallergi: ljusterapi

Smörjer med solkräm med hög skydds undvika, strålande sol och bära skyddskläder ger det bästa skyddet. Om detta inte räcker, att vänja sig vid solen kan hjälpa till genom speciella lampor. Fråga din läkare eller hudläkare för att få råd.

Undvik allergiska reaktioner att fotografera den ansvariga agent

PMLE måste särskiljas foto allergiska reaktioner. Här, hudreaktionen vid exponering för solljus initieras genom användning av lokala resurser på huden, såsom solkrämer och kosmetika. Orala läkemedel kan också vara den skyldige. Man kan tänka på doxycyklin och andra antibiotika, diuretika och antihypertensiva läkemedel. När det finns fotoallergiska reaktioner, bör de ämnen som är ansvariga för detta ändamål undvikas.
Vill du reagerar allergisk mot solljus? Eller har du frågor eller kommentarer om solallergi? Låt under din erfarenhet eller åsikt!
Mutter
 • Robson J, Diffey BL. Textil och solskydd. Photodermatol Photoimmunol Photomed. 1990 februari; 7: 32-4.
 • (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha