Beetle till Beetle - Herbie är tillbaka!

Hur gör du upprepa framgången med den legendariska Beetle? Det fungerade inte med den nya Volkswagen Beetle 1998, men biltillverkaren unna dig ett omspel med den mycket tuffare nybörjare, kort sagt: Beetle.

Ingen framgång

Retro-inspirerade bil ?? marknad är inte lätt. Lanseringen måste åtföljas av en sofistikerad marknadsföringsstrategi och förutom bilen bör också vädja till meddelandet. Det fungerade med kryddig Mini och söt
Fiat 500, men det finns också andra exempel välkända, med en fullständig eller partiell kommersiellt misslyckande som följd. Tänk på Chrysler PT Cruiser, Jaguar S-Type och, faktiskt, New Beetle som lanserades 1998 och Volkswagens första försöket var att återuppliva den ursprungliga Beetle. Alla hade väntat att framgången skulle le mot honom, men det fungerade inte. The New Beetle, som baserades på chassit av en Golf, samtidigt som den är 12 år i produktion, men på den tiden det bara var utspridda över hela världen drygt 1,2 miljoner exemplar. Det verkar en hel del, men det är bara en bråkdel av tillverkningsnumret ?? 21529464 att vara exakt ?? den ursprungliga Beetle hade registrerats. Att New Beetle från nittiotalet, som nu ger vika för nykomlingen kallas helt enkelt Beetle var profilerade som en höft fyrhjuling med nostalgi för "blomma i slutet av sextiotalet. Men det budskapet slog det alls. Dessutom har denna VW var opraktiskt, med en svår post och en bakre fall det namnet är inte värdig. Från starten var han sålde för dyra, särskilt i Europa. Han hade också en hög Barbie innehåll.
Blue Beetle är lika gammal som Atomium. Det härstammar från 1958 och samlades i skogen. Beetle 2012 rullar bara av det löpande bandet i Mexiko.

Mer Macho

Hans efterträdare, skalbaggen av 21-talet, måste visas under Volkswagen tuffare och mer macho. Man kan se att konstruktionen. Med sina åtta centimeter bredare kaross tillstånd han potiger säkert på asfalten. Den sänkta taket är mindre konvex men mjukare och mer utsträckt, som en coupe. Med lite god vilja, kan du även vissa drag av Audi TT urskilja. Toppversionen av Beetle 2012 är verkligen inte en barnlek. Han skickar 200 hästkrafter till framhjulen och ges som ett uttryck för hans testosteron en spoiler på hans känga när han ville vara en Porsche 911 RS.
Den ursprungliga Beetle var ett verk av Ferdinand Porsche. Han beskrev sin skapelse som ?? Ein Auto für Jedermann.

Signerad av Porsche

Den ursprungliga Beetle, som han var trettio form i de avlägsna år, var ett verk av Ferdinand Porsche. Men tror inte att det var en hästkrafter monster. Porsche beskrev sin skapelse som ?? Ein Auto für Jedermann ?? eller ?? ?? en bil för alla. Han knackade på tillverkare Zündapp och NSU, men inte heller var det mycket entusiasm. Så småningom Porsche luftkylda bil blev verklighet genom nazistregimen, den fyrhjulingar omdöpt till KdFWagen. Den fyrhjuling utrustade Kraft durch Freude ?? ?? - program, där människor genom att spara stormarknad frimärken så småningom skulle kunna köpa en bil. Planerna var stora. En gigantisk fabrik byggdes i Niedersachsen. Runt det var en ny stad, blev Wolfsburg döpt. Hela KDF projektet visade sig dock ut till ingenting med krigsutbrottet. På trettiotalet var bara så ?? etthundratjugo Skalbaggar byggas. Den sanna massproduktion inleddes först 1945, och då även av den brittiska Major Ivan Hirst. Volkswagen föddes ?? eller snarare reborn ?? och Beetle var ett klasslöst bil. I USA, han växte upp på sextiotalet för att bli en rörlig symbol för hippiekulturen. Beetle spelat en viktig roll i den ekonomiska återuppbyggnaden av Tyskland, men han var inte bara produceras i sitt hemland. D ?? Ieteren byggde honom till Prince och Volkswagen började tillverka enheter i länder som Brasilien och Mexiko, där 2003 den sista rullade av monteringsbandet. Under alla dessa år, förblev Beetle trogen sin typiska linje och dess grundkoncept, som består av en luftkyld boxermotor som drivs bakhjulen.
Beetle är inte den mest praktiska kompakta bilen, men det är överkomligt spielerei.

Tillverkad i Mexiko

Den nya modellen, precis som de sista kopior av original Beetle, i den mexikanska VW fabriken byggs i Puebla, bara parkera Beetle bredvid den ursprungliga Beetle och skillnaderna kunde inte vara större. Naturligtvis finns det referenser till det förflutna genom formen på vingarna, taket, de valfria krom navkapslar och den platta instrumentbrädan med den typiska handskfacket. Men tekniskt sett finns det inget samband. Den tvärställda motorn är vätskekyld, korsar fram och som framhjulen drivs av en Golf. Versionerna till basen motorn, såsom intressanta 1.2 TSI och 1,6 TDI, på baksidan har en vridaxel, såsom de som används i den amerikanska versionen av Jetta. Den översta versionen, 2.0 TSI med 200 hk, får en mer kompetent multi-link bakaxeln, vilket känns ganska hård men i kombination med att ge betydande produktion på 200 hk bra jobb. Med sin 200 hk, är Beetle fram till ankomsten av en R-version snabbast i serien. I slutändan är det 1,2 TSI, som vår testbil i Herbie Outfit, vilket känns bäst. Motorn snurrar sakta, villiga och även ekonomiskt. Vi spelade in en genomsnittliga testförbrukning på endast 7,2 l / 110 km och det är tillräckligt för en bensinmotor. 2,0 TSI, som vi kunde provköra innan vi uppnått ett genomsnitt på 9,4 l / 100 km. Det mest ekonomiska är, som förväntat, 1,6 TDI med 6,1 liter / 100 km. Beetle är inte den mest praktiska bland kompaktklassen. Den bakre sittgrupp är ganska blygsam och stammen har en volym på 350 liter. Allt som allt, spielerei Beetle prisvärd, med ett grundpris på ?? 17 290 för bensinversionen och ?? 19 250 för diesel.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha