Bats Spectacle i Malaysia

Du går tre kilometer genom djungeln till ingången till en grotta. Det är runt 17:00 och skymning börjar falla. Du kommer att sitta tyst och vänta. Efter ditt tålamod sätts på prov du hör prasslande ovanför dig medan luften svärtas av en lång rad av rörelse, flytta graciöst fram och tillbaka. Vi är i Malaysia, som består inte bara av fastlandet i Thailand men har också två provinser på Borneo, nämligen provinserna Sarawak och Sabah. Resa att göra på fastlandet i Malaysia själv är avkopplande och lätt med en hyrbil. Något annat är med de nämnda provinserna, som är helt annorlunda. Här har du tät djungel och avskilda vackra platser du kan ofta bara komma med ett flygplan. Även du kan i dessa provinser njuta av några stora möten med djur såsom orangutang. snabel apor, äggläggande sköldpaddor och fladdermöss. Ja, du läste rätt, fladdermöss.
Nu en fladdermus i sig kanske inte är så mycket speciell, om det inte vore att i provinsen Sarawak Mulu nära platsen är väl beundra en extraordinär skådespel. Mulu är med flyg för att nå det snabbaste och enklaste från provinshuvudstaden Kunching. En kort flygning över tät djungel leder till en liten landningsbana. Boende är inget problem och backpackers kommer till sin rätt som de mer äventyrslystna turister, som sedan kan flytta till en av de vackraste i skogen i närheten områden.
Känt inom denna region är i huvudsak de olika grottor, som kan besökas med en guide. Bara det är mer än värt det, men den mest kända grottan Deer Cave och inte i samband med magnifika stalaktiter och stalagmiter, nej, allt kretsar kring fladdermöss. I grottan är 12 olika arter av fladdermöss och deras antal är förvånande eftersom det finns flera miljoner. Grottan är enorm och är inom någonstans mellan 90 och 120 meter hög. Botten är full av avföring från de fladdermöss som hänger överallt på taken. När en flod flöt genom denna långa grottan men torkade upp.
Efter grottan interiören visade att ha, kan du ta en bit av ingång från platsen på en plattform och sedan väntar börjar. Fladdermöss äter på natten och varje fladdermus har ca 30 gram av insekter att överleva, ja, varje fladdermus och det finns därmed miljoner.
Alla dessa fladdermöss flyger ut och kommer därför inte bara vi vet att även de rovfåglar som cirklar ovanför våra huvuden redan. De väntar också !! Efter ditt tålamod sätts på prov du hör prasslande ovanför dig medan luften svärtas av en lång rad av rörelse, flytta graciöst fram och tillbaka.
Sus är ljudet av tusentals små fladdrande vingar över dig och utförsel av fladdermöss började. Efter varje följa grupper av tusentals fladdermöss varandra på en gång utanför grottan för att bilda en sträng, som är som en orm flyttar. Det är en mycket imponerande syn. Come också cirklande rovfåglar i luften i handling och försöker fånga bat, vilket är bara lite för långt från gruppen vågat utanför luften. De skumma längs och ibland genom den mörka moln av fladdermöss runt för att ta sin måltid.
En grupp har inte försvunnit ur sikte som nästa grupp lämnar grottan och så fortsätter det i sträck från solnedgång till sent på kvällen. Det är ett imponerande skådespel. Först när det var för mörkt för våra mänskliga ögon, gick vi tre kilometer genom djungeln tillbaka, njuta av minnet av prestanda, som hade gett fladdermöss.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha