Barn och hjärnskakning

Annemargret Augustsson December 27, 2015 Hälsa 46 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Barn brukar köra ganska vårdslös med livet. En bra faller här och det finns därför nästan oundvikligt, oavsett hur väl du betalar uppmärksamhet också. Du kan oftast ta reda på vad konsekvenserna patchar. Däremot kan en nedgång på huvudet orsaka en hjärnskakning. Här kan du läsa vad detta betyder, vad man ska göra och vilka konsekvenser det får.

Vad är en hjärnskakning

Hjärnorna skyddas av skallen. Av en nedgång på bula på huvudet, kan hjärnan nå ett blåmärke så hjärnan stannar tillfälligt fungerar. Även ett fall på svanskotan kan orsaka en hjärnskakning

Vem kommer att få en hjärnskakning för

I princip alla kan ställas inför detta. Hos barn under 6 år och barn över 14 år, men det är vanligare att pojkar och statistiskt vara mer sårbara för hjärnskakning än flickor.

Vilka är symptomen på en hjärnskakning

 • Medvetslöshet eller inte längre svarar på miljön detta kan ta en mycket kort tid till maximalt 15 minuter. Vid långvarig medvetslöshet kallas hjärnkontusion. Ju längre medvetslöshet, desto allvarligare hjärnskakning.
 • Känsla förvirrad, orolig, gråter alltid ställa samma frågor detta kan ta flera minuter till en timme
 • Amnesia, glömmer händelser strax innan hjärnskakning förrän efter hjärnskakning. Även den period som har glömt kanske det blir minnet inte kommer att försvinna helt kortare.
 • Huvudvärk flera timmar till flera dagar efter nedgången. Dessa symtom brukar försvinna efter en vecka, ibland tar det längre
 • Illamående och kräkningar
 • Yttre skador: stötar och / eller öppna sår

Orsaken till hjärnskakning

Slaget som de kan få för tillfället inte fungerar korrekt behandla hjärnan och därmed faller tillfälligt hjärnfunktioner. Efter hjärnan har återhämtat sig tillbaka inte hjärnans funktion tillbaka. En hjärnskakning orsakar i princip inga permanenta skador.

Vad kan du göra om ett barn har fallit och du misstänker att en hjärnskakning

 • Om ett barn är medvetslös, placera den på sin sida
 • Lossa åtsittande kläder löst
 • Se om den har något i munnen
 • Meddela alltid en läkare
 • Lämna omedvetna barn
 • Se till att barnet inte kylas ner för mycket

Hur är det diagnosen hjärnskakning

Detta görs baserat på berättelsen om barnet och berättelsen kan berätta åskådare. Gå så långt som möjligt, precis efter vad som händer. En neurologisk undersökning kan identifiera om det finns verkligen en hjärnskakning eller allvarligare hjärnskada. I princip finns det för barn med en hjärnskakning, ingen annan märkbar skada som en bula eller men, inklusive en hjärnskanning kommer inga avvisningar har observerats

Behandling av hjärnskakning

 • Ibland efter en hjärnskakning, uppstod en komplikation. Slaget kan vara en liten blodkärlen är skadade lämnar ditt barn under tiden efter slaget är dåsig. Ofta kommer en läkare också ge en wekadvies där du behöver för att väcka ditt barn regelbundet för att se till att det svarar inte dåsig. Om detta är fallet så kommer det att kräva sjukhusvård
 • Rest: Hjärnan kan återhämta sig bäst om de ska få möjlighet här. Men barnen själva ange hur mycket vila de behöver. Vid svår hjärnskakning, kommer de att gå för att sova en hel del och i en mindre allvarlig hjärnskakning de kommer oftast dra sig tillbaka och finna frid.
 • Smärtstillande medel: I svår huvudvärk kan använda barnet Paracetamol enligt doseringen. Användningen av smärtstillande medel kan bidra till återhämtningen. För dosering, kan du använda instruktionerna på förpackningen.
 • För övrigt är det en myt att barnen skulle vilja huvudvärk som ett barn att stå upp snabbt, medan det är en omöjlig uppgift att hålla barn som mår bra i sängen.

Denna artikel är inte skriven för att fastställa diagnos av en hjärnskakning anpassa sig till ditt barn. Om du misstänker att en hjärnskakning, är det klokt att alltid konsultera en läkare. Vidare måste offret vara minst 24 timmar för att övervakas noggrant eftersom det finns en risk för en hjärnblödning.
Har ditt barn en gång drabbats av en hjärnskakning är det fullt möjligt att en del kotor förskjuts av traumat. Ditt barn kan också utveckla ihållande huvudvärk än en vag orthomaueel läkare kanske kan hjälpa till. För kan hitta mer information om detta ämne här "> läs här.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha