Bara gå på semester: fördelar och nackdelar med att resa ensam

Heike Hammarberg Februari 27, 2016 Underhållning 73 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Om en enda resa böcker är inte så självklart, särskilt eftersom du reser mer med dig "bara" står inför. Det är därför det kan vara smärtsamt att se par och familjer njuta av sin semester, medan du där som singel men lite föräldralösa bijloopt. Fortfarande vill du som enskild besöker också andra platser en gång och andas ny luft. Du vet hur det känns: det kittlar mig att åka på en resa, men du kan inte hitta en partner på resan. Vem har egentligen behovet fortfarande gå på semester. Som en enda avgår kan vara ett riktigt äventyr, just därför som ensamkommande längre öppna för nya kontakter. Vi listar fördelar och nackdelar med att resa ensam i en rad.

Reser ensam gå

Tillsammans på en resa är tydligare och mer vanligt än enkelt om att gå på en resa. Men i detta samhälle där individen mer och mer kommer att placeras i förgrunden, är det inte alltid lätt att hitta någon att åka på en resa. Du vet hur det känns: du har en sådan önskan att gå på turné, på grund av det dåliga vädret i ditt hemland, eller för att du är klar efter en lång period av arbete, men du inte kan hitta en partner på resan.

Vistas hemma eller inte?

I ett sådant ögonblick du går du frågar, jag bara stanna hemma om jag inte reser partner, eller jag bara reser ensam? Det är inte ett lätt beslut. Men när du har beslutat att gå ändå, så det finns många alternativ. Om du inte verkligen vill resa ensam kan du välja från ett brett utbud av resor singel. Till exempel kan du göra en resa för att lära sig ett språk, eller att fördjupa dig i en kultur. Det finns också organiserade resor med ensamstående över en viss ålder, såsom 40 + resor, eller singlar med gemensamma intressen. Det ökande antalet ensamstående i samhället, det finns ännu fler och fler resepaket som tillgodoser unga singlar.

Bara på semester: Fördelar

"Frihet är lycka"
Som en enda ni har den fördelen att du inte behöver ta hänsyn till andras val. Om du känner för att gå ut, då du bara göra det. Du behöver inte samråda med andra om de webbplatser som du kommer att besöka, och det finns ingen anledning att dyka upp diskussioner om praktiska detaljer. Denna frihet kan ge dig en riktig semester känsla.
Träffa människor
Det verkar paradoxalt, men bara om du är på semester, du går ner lättare kontakter. Du har automatiskt mer behov av att ha en chatt och även på andra sidan du kommer att stöta mer tillgänglig för andra, just därför att du är ensam. Om du reser som ett par, det är typiskt en broms för att komma i kontakt med främlingar. Som en enda varelse öppna för nya kontakter kan vara ett långtgående erfarenhet.

Reser ensam: cons

Ingen samtalspartner
Det är trevligt att ytliga småprat med främlingar, men när det kommer du fastnat med dig själv. Särskilt i början av semestern kan ta lite tid att vänja sig. Då är det viktigt att behålla samma fyllda och att överbrygga de tomma stunder med en bok eller någon annan aktivitet.
I nödfall du bara
Vem ska på en resa tillsammans, vet att han eller hon alltid kan räkna med stöd från andra i en nödsituation. Speciellt eftersom din miljö, lokal kultur och seder är inte bara risken för fara. Du kan ställas inför bedrägeri, stöld, våld eller andra problem, just därför att folk kommer att överväga dig som ett lätt mål eftersom du är bara en turist.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha