Banksekretessen panoreras av kreditkrisen: EU: s direktiv sparande

Kreditkrisen har först så ointaglig bastion av svårt att rasa banksekretessen. Schweiz är så ?? s mycket personifikation av den banksekretess. Den schweiziska banksektorn är bland de största i världen. Men en av de större bankerna, UBS, har drabbats hårt av kreditkrisen. Som en följd av denna kris, regeringarna behöver pengar, och öppnar jakten.

Utländska tillgångar i Schweiz

Uppskattningarna varierar storleken på utländska tillgångar redovisas på schweiziska konton. Det uppskattas att för honom till minst 20 miljarder euro i endast holländska, medan det kan vara i storleksordningen 2 miljarder euro i statliga konton för medborgare i andra länder. Schweiz är bra för ungefär en tredjedel av den så kallade svarta pengar i världen. Men ingen vet säkert det exakta beloppet.

Diskussionen i Schweiz

I Schweiz har det länge talats om avskaffandet av banksekretessen. Dilemmat är att så ?? s 5% av den schweiziska arbetskraften är anställd på ett eller annat inom banksektorn vägen, medan 12,5% av bruttonationalprodukten tjänas inom banksektorn. När pengar tas ut, är det klart vad som kommer att hända. Den totala schweiziska bank slutet av 2008 var lika med sju gånger BNP i det landet. Detta förhållande är inte så illa som Irland, där det var 9,5 gånger. Eller Island där det var på så ?? s 15 gånger i oktober 2008. Men den schweiziska ekonomin utsätts för risk ?? s vid avskaffandet av banksekretess. Därför var omröstningen delas. En undersökning av 26 jun 2000 av det franska språket schweiziska tidningen Dimanche visade då att 48,5% av invånarna i Schweiz fann att banksekretessen inte kunde avskaffas helt eller delvis. Nästan 40% av de tillfrågade uppgav att banksekretessen egentligen bara rika och bedragare fördelar och inte det schweiziska folket själva. Detta förhållande har sedan dess varit mer eller mindre densamma.

Europeiska direktivet om skatt sparande

Runt 1990 fanns redan diskuterats inom Europeiska unionen om utbyte av information om personer som får ränta på sitt sparande. År 2000 inleddes förhandlingar återupptas. Således den ovannämnda undersökningen. Det var inte förrän 3 juni 2003 innan den så kallade europeiska direktivet om skatt sparande antogs. Efter olika förfaranden för godkännande, gick direktivet över den 1 juli 2005. Om detta direktiv förhandlades 14 år.
Alla medlemsländer i EU - utom Belgien, Luxemburg och Österrike - skulle utbyta information i framtiden på ränte uppgifter om personer. Det var också i direktivet genom att fastställa identitet och hemvist för kontoinnehavare. Belgien, Luxemburg och Österrike skulle ta ut en källskatt på sin plats. Denna källskatt är avdragsgill för kontot i bosättningslandet. Men det gjorde det nästan ingen. En kontoinnehavare kan även avstå från sådan ?? n källskatt, men i detta fall indirekt tillstånd ges vanligen för informationsutbyte. En del av källskatter därefter överförs till det land där kontot är bosatt. Europeiska unionen har också kommit överens om att en sådan källskatt med andra skatteparadis, inklusive Andorra, de brittiska kanalöarna, Monaco, Nederländska Antillerna, San Marino och Schweiz. Detta för att undvika överföring av medel från ett land till ett annat skatteparadis. De nederländska skattemyndigheterna har alltså en rimlig översikt av den nederländska ?? ?? besparingar som hålls i skatteparadis.
Belgien, Luxemburg och Österrike var de direktiv European Savings i övergången. De har till den 1 juli 2014 tid att reformera sina finansiella sektorer, så att de kan absorbera förlusten av denna ränteintäkter i andra bankverksamheten. Dessutom innehåller fortfarande direktivet följande klausul: ?? För att undvika skillnader i behandling bör inte Österrike, Belgien och Luxemburg vara tvungna att tillämpa automatiskt utbyte av information förrän Schweiziska edsförbundet, Furstendömet Andorra, Furstendömet Liechtenstein, Furstendömet Monaco och San Marino säkerställa en effektiv begärd information om räntebetalningar byts ut. ??

Skatteparadis duka under press

Samtidigt, Andorra, Monaco och Liechtenstein åtagit sig att samarbeta. Men även i Schweiz är en märkbar vändning. Den schweiziska finansministern Hans-Rudolf Merz sade den 13 mars 2009 att Schweiz måste ändra vissa regler för att förhindra landet på en svart lista över länder som kommer upp boken till OECD som ett skatteparadis. Att enligt Merz ?? är mycket skadligt för Schweiz som en finansiell och affärscentrum. ?? Emellertid ?? gamla ?? kunder kommer inte att omfattas av de nya reglerna, enligt Merz. Dessutom finns det en lång lagstiftningsprocess att avancera, inklusive omröstningar. Behöver också ses över cirka 70 andra länder för undvikande av dubbelbeskattning. I Schweiz banksekretess, nämligen sedan 1934 inskriven i lag för att skydda franska och senare tyska kapitalflykt. Det ofta skiljer sig också längre bort från kanton till kanton.

Zumwinkel och Liechtenstein

Tyskarna har ett antal framstående svarta sparare skampålen med pompa och ståt 2008. Mest slående var fallet runt Klaus Zumwinkel, mellan 1995 och 2008 VD för Deutsche Post, utfärdat den 22 januari 2009 att han 2002-2006 för nästan en miljon kringgås inkomstskatt. Han hade lagrat några av sina besparingar i den alpina furstendömet Liechtenstein. Verkställande direktören, revisor och rådgivare till den tyska regeringen förlorade sina jobb. På grund av hans bekännelse han fick en villkorlig dom på två år plus böter på 1 miljon euro. Efter domen, gick han tillbaka till Tyskland och bosatte sig i sin renoverade slottet på Gardasjön, där han etablerade sig som en entreprenör och investerare.
Den Zumwinkel fall var förstasidesnyheter i veckor. Liksom ett antal andra framstående frågor kom denna Liechtenstein väg till ljus genom en ?? kringspridda ?? CD-ROM. På denna skiva, dussintals rika tyskar. Mot dessa personer hade de tyska skattemyndigheterna började rättsliga förfaranden och taxeringar.

Slutsats

Det är klart att som en följd av kreditkrisen och tryck på skatteintäkterna inkluderar en åldrande befolkning i många länder i Europa, men även i USA. Dessa länder är därför angelägna grävt upp stridsyxan mot banksekretessen. Det kan fortfarande ta flera år innan de faktiskt lyckas med sina mål. De olika regeringarna arbetar tillsammans. Om de tyska skatteuppgifter i händerna får vad exempelvis holländska på det, då som förs vidare till de nederländska skattemyndigheterna. President Barack Obama har också gjort en stark för att förhindra skatteflykt. Amerikanerna får mer data än européer. Europeiska unionen vill ojämlikheten informationen i alla händelser riktning. Många svarta pengar för övrigt kom fram i ljuset genom utpressning av tidigare anställda i banker. De olika skattemyndigheterna dra full nytta av den. Som ett resultat av påtryckningar från olika regeringar, rapporter i media, men även förändringar i länder med banksekretess förväntar skatt som många människor i slutändan gå sina utländska besparingar anges. De flesta länder har också bestämmelser som säkerställer att repentis ingen eller mindre påföljd måste vara.
Mer om banksekretessen, skatteparadis, systemet frivilligt utlämnande, återhämtningsperiod och svarta pengar i de särskilda "banksekretess och skatteparadis."

Säker räddning mot de högsta sparpriser i Nederländerna

I en annan fil kan du läsa mer om "Safe spara mot den högsta räntan i Nederländerna." Insättningsgarantin och finansiell tillsyn diskuteras.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha