Bank misslyckas, vad betyder det för mina investeringar

Mattie Schauman Februari 29, 2016 Miscellanea 0 4
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
En bank kan gå i konkurs, även 2015. Inte så snabbt i Nederländerna, men ändå. Vem räddar med en bank vet att han måste säkra reservdelar. För detta måste banken omfattas av garantin i den nederländska banken. Men hur är det att investera säkert sätt om en bank går i konkurs? Det mullrar igen i Europa. Satsar med Binck Bank säker eller på ABN Amro för att nämna en annan bank. Hur man investerar säkert, och vad som händer med din investering om banken går i konkurs?

Sparbank av insättningsgarantisystemet är säkert?

För att spara de flesta människor vet att det finns ett garantisystem i de flesta länder, så du kommer inte att förlora hela ditt sparande. I Belgien de har den så kallade skyddsfonden. I Nederländerna har vi insättningsgarantin, vilket gör 100.000 € är fullt garanterad. Förutsatt då att banken har en licens och är registrerat i registren i nederländska centralbanken. Undantag är efterställda besparingar, som en underordnad insättning. Vem har en underordnad insättning, står fast vid avveckling av konkurs tillbaka i linje. Därav namnet ställda. Kom också ihåg att en försäkring och ett försäkringsbolag inte omfattas av insättningsgarantin.

Investera säkert i banken, kan jag?

Färre människor är ofta tänkt att vad som skulle hända med sina investeringar om en bank går i konkurs. Eller vad det betyder för sin inteckning. Återigen, innebär stora summor. Många privata investerare har en investering konto och har deponerat i själva verket sina aktier i banken. Normalt registrerat i ditt namn, och det är inga problem. Investeringarna faller inte inom gården av banken. Annars med bedrägliga investeringar, vilket också tillräckligt exempel på hans, för att det inte finns någon skyddsnät av den holländska banken.

Bedrägliga investeringar

Bedräglig investera eller snarare ni lovade, som investerades dina pengar, men det har inte hänt. I så fall Investor Compensation Scheme i drift. Brodern av insättningsgarantin för sparare. Investorkompensationsordning ser till att upp till 20.000 av dina investeringar garanteras av den nederländska centralbanken. Inte mer än så. Detta, naturligtvis, bortsett från eventuella tillägg från gården eller besluta om en eventuell åtal.

Inteckning på banken, men också investeringar

Det finns människor som tror eller kanske hoppas att om en inteckning bank går i konkurs, är inteckning också borta. Men det är inte så. När en konkurs hypoteksbank, kommer utsedd förvaltare ordna gården och titta på vilka nya lån han kan skicka krav. Eftergift av skuld är ingen tvekan. I och för sig är naturligtvis synd. Vice är versa också sant att du inte bara förlorar spardelen vid en kapitalförsäkring inteckning.

Vad gör nationalisering av banken för mig

Vi har sett några nationaliseringar av banker av kreditkrisen. Huruvida delvis nationaliseringar och huruvida av en tillfällig karaktär som ABN AMRO eller inte. I allmänhet kan en fullständig nationalisering, gäller följande:
  • När en fullständig nationalisering vanligtvis vidtagits, aktier i banken av mässan.
  • Ditt sparande i en sådan bank är ofta säkrare, eftersom staten inte går i konkurs.
  • Värdet av aktierna i banken är värdelös för värda lite mer.

En partiell nationalisering eller ett kapitaltillskott i allmänhet att leda till ett högre pris för aktierna om inte:
  • Det är uppenbart att en fullständig nationalisering är nu snabbt kommande.
  • Den överordnade gruppen töms så att bolaget på aktiemarknaden är fortfarande liten värt. Som ett exempel, Fortis håller efter försäljningen till Nederländerna och avtalet med BNP Paribas.

Lock

Detta är inga lätta tider för sparare och investerare. Men Huvudregeln är att du måste sprida dina pengar väl för att minimera säkerhetsriskerna. Om sparare att hålla sig inom garantin EUR 100.000 per institution. Som investerare, eftersom det självklart inte alla företag kommer att gå under och förutom bra bolag till en väckelse för snabbt i värde kommer att stiga: att investera i 2015, förväntningar och prognos toppår.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (4)
Maurits Johannesson
  Like 3   Dislike 0

Nu SNS banken räddades från konkurs av staten, då jag hade mina besparingar står på en handel konto på SNS förhoppningsvis inte försvunnit? Åtminstone jag läste i den 2: a stycket: Många privata investerare har en investering konto och har deponerat i själva verket sina aktier i banken. Normalt registrerat i ditt namn, och det är inga problem. Investeringarna faller inte inom gården av banken.

Jeannett Quist
  Like 0   Dislike 0

Jag belegginsfondsen i besittning av ett antal Postbank. Vad gebeurdt till mina pengar om ING nationaliseras?

Relf Ljung
  Like 1   Dislike 2

Bästa Martijn, Om kontanter är de pengar som omfattas av bankgarantin systemet. När det gäller investeringar som är synliga för din investering konto, det faktiskt rör beleggingen.Met Med vänliga hälsningar, Seagull

Engelbert Mattson
  Like 0   Dislike 1

Kära Berry Janssen, en. I artikeln, jag ingår också en bit om konsekvenserna av nationalisatie.2. I en konkurs är värdet av investeringen normalt utanför konkurs bank.3. Nationalisering måste också betyda ingenting för en fond. Men nationalisering kan och sedan opschuden organisationen leda förvaltningen av fonden byter ägare eller fonden av denna anledning gesloten.4. Se även artikeln: Med vänliga hälsningar, Seagull

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha