Ballistik av vapen

Ett gevär är i själva verket ett skjutvapen med en relativt lång pipa. Till exempel i jakten skjuts i stället för handvapen med vapen, men också soldater, krypskyttar och polisens specialenheter i sportskytte användning. En stor skillnad med lätta vapen är ?? förutom slingan ?? även vilken typ av kula som skjuts.

Gevärs Patroner: hagel och pellets

I gevär patroner är Buckshot pellets. Massan, i allmänhet, är en konstant för det mönster, så att 28 gram hagelgevär pellets, eller 9 motsvarar i massa. Det finns också korn av olika densitet, så att det finns också till exempel 300 pärlor måste användas. Fördelningen av kornen, eller skottet hagel efter slingan, bestäms av änden av cylindern, som vanligtvis har en liten förträngning.

Spridning av hagel

Ju större förträngningen organet en mindre och mindre spridning i skottet hagel. En nästan fullständig förträngning ger en spridning av skott hagel på 40 cm över 18 meter. När ingen avsmalnande i slutet av kursen får du också en spridning men högst 80 cm, är det också ca 18 meter. Ett gevär där "huvudet" av unken är lätt att dölja på grund av sin korta, men så kan sprida hagel eller kornen över ett mycket större område, eftersom den inte har någon sammandragning.
Ett gevär mönster kan se ut så här: med hagel och fyllning krut. Längst ner är tändsystemet, tändsatsen med slagsas.

Skador i användningen av en pistol

På kort avstånd, bör hagelgevär tolkas som en massa. En genomsnittlig skotthylsan ger hagel med en viss massa vid slutet av kursen med en hastighet av 400 m / s, och inkluderar 2,8kJ till kinetisk energi. Från nära en ingång sår blir cirka 2,5 cm och sårhåligheten kommer att täckas med skottet hagel.
På medellånga avstånd posten lindad till cirka 5 centimeter. Sårkanterna kan visa enskilda Buckshot spår. För mål på mer än 3,75 meter bort finns det flera faktorer som avgör omfattningen av skadan är:
  • Förträngning av slingan
  • Över längden av
  • Stänga hagelgevär pellets

Utbudet av hagel

Om energin mellan granulat eller skottet hagel delas, kan det noteras att färre större korn / hagel mer kinetisk energi kommer att bära, men expansionen och vars räckvidd kan indragnings dem borta från målet. Shot Hagel och korn som är egentligen handlar om, är verkligen dåliga projektiler och de flesta små korn kommer att dölja efter 73 meter inte längre tränga in. Man kan dra slutsatsen från nära hagel / pellets sår är allvarliga och på större avstånd längre. Emellertid, även vid ett relativt kort avstånd skulle sår kan vara minimal. Intervallet är den viktigaste faktorn, och kan uppskattas i halv av fallen, det samma gäller för den kaliber
. En kula som avfyras från en pistol, kommer att kunna ha en räckvidd på cirka 730 meter.

Svårighetsgrad och behandling av vapenskador

Mönstren av gevär har inte bara innehålla skott hagel, också en kula kan användas för att skjuta dem. Dessa kulor hagelgevär kan orsaka svåra skador på grund av storleken på bollarna och massorna därav. Överlevnad är därför mycket svårt. Skott på den korta sträckan avser en människa, är ofta dödliga. Vid behandling av hagelgevär sår, är det nödvändigt att ha i åtanke att plastfyllmedlet i ett mönster, och vissa typer av hagelgevär / granuler kan också orsaka vävnadsskada, och därför måste hittas och avlägsnas.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha