Balans i din familj: utbilda i kris

Balans i familjen är en av de ideal attachment parenting. Det låter självklart, men det finns många faktorer som du som förälder inte har i handen. Hur hanterar ni det? Engagera ditt barn var som helst på skärmen eller om du helt? Vad är bäst för ditt barn?

Attachment Parenting

Så är logiskt som attachment parenting, så svårt att utbilda gjorts: kliniska regler om vad som kan och inte kan göra och vem som helst som talar om hur du höja ditt barn. Föräldraskap är dock ganska enkel: följa dina känslor och ge ditt barn vad den behöver, nämligen en säker omgeveing ​​att växa upp. De grundläggande principer som fastställts av Dr Sears kan hjälpa dig. En av de grundläggande principerna är balans inom familjen.

Balans inom familjen

Detta är den yngsta ideal som Dr Sears har lagt till sin lista. Det var den saknade pusselbiten i sin teori. Alla ideal är trevliga, men du kan inte använda dem om det finns ingen balans i din familj. Dina barn behöver känna sig trygga, precis som du är. Först då kan du dra nytta av attachment parenting.
Som ordet säger allt: det är ett ideal. Under ideala förhållanden skulle detta vara uppenbart. Tyvärr Lieven vi inte i en perfekt värld. Det finns många faktorer som du som förälder har liten eller ingen kontroll, såsom arbetslöshet, sjukdom, ekonomiska problem, död, osv .... Dessa faktorer påverkar din familjesituation: du oroande, du mår dåligt om dig själv och du snabbt irriterad. På grund av detta kan du inte fullt ut ger: de andra ideal blivit mer av en skuld snarare än en självklarhet. Ditt barn kommer att bära en börda, är amning ett bekymmer tid, leder sova tillsammans för att kasta in på natten och rastlösa barn, leder kontakten till problem, etc .... Detta har en inverkan på den personliga utvecklingen av barnet och relationen du försöker bygga med ditt barn. Ditt barn kommer att känna att du inte menar vad du gör, att du rör med liten känsla eftersom du är långt borta med dina tankar. Och naturligtvis, leder detta till ytterligare problem kommer på toppen av din dagliga börda.
Oavsett hur hårt du ens försöka vara en god förälder, ju mer du misslyckas. Den balans som du letade efter, verkar onåbar. Men hur kan du göra för att attachment parenting?

Praktiska tips

Inte tvinga dig själv. Du behöver inte tillämpa alla ideal att vara en bra förälder. Acceptera att du är i en exceptionell situation och att du inte längre kan göra vad du kan. Skräddarsy precis ideal som du har energi för dem och först därefter med övertygelse. Kom ihåg att ditt barn känner sig klart om du menar det eller inte.
Söka hjälp. Till exempel, tillbringade från hushållet. Detta kan göras genom att förlita sig på familj och vänner eller genom specialiserade tjänster eller sammanslutningar som den låter. Det finns dessa offentliga tjänster och kan hjälpa dig i din specifika situation. Alla måste be i livet hjälp. Detta är ingen skam. Fråga en tillfällig barnvakt för att fånga andan, men se till att du inte wegbrengt alltför ofta ditt barn. Det kan kännas att det inte längre är önskvärd.
Se framåt. Nu är du i en tuff situation, men en dag kommer det att bli bättre. Försök att tänka framåt. Se till att du inte hamnar i en nedåtgående spiral.
Umma dig själv och din familj är det inte. Ge hälsosam kost, massor av frisk luft och sova. Så du har mer energi att komma ur situationen.

Avskärmning eller inte?

Vissa experter tror att ett barn ska vara helt avskärmad från problemen att växa upp så i en trygg miljö. Andra tror att barnen ska vara ordentligt involverat i de problem och få en känsla av att de verkligen tillhör familjen. Vem har rätt? Oavsett om du skydda ditt barn eller inte är ditt eget beslut. Ha detta i åtanke karaktären av ditt barn, hur allvarliga problemen och ålder ditt barn.
Själv är jag en förespråkare för inte alltför mycket att utesluta ditt barn. Prova ditt barn är inte för mycket att dra dina egna problem. Ditt barn ska veta att något är fel, men bör också veta att detta bara är tillfällig och att hans eller hennes föräldrar eller kommer att tillhandahålla en säker miljö. Kommunicerar också på graden av ditt barn: ett barn på tre år inte kan hantera alltför många detaljer på en gång, medan ett barn bara nio kommer att ställa många frågor. Fråga ditt barns självförtroende och tro på sig själv att allt kommer att bli bättre.
För vissa barn, skyddar den friskare. Det är upp till föräldern att bedöma denna korrekt. Du kan också välja en tillfällig lösning, att hålla ditt barn säger att mamma eller pappa har en hel del på hans sinne, men ditt barn ska inte locka för mycket och att allt kommer att bli bra. Var du än väljer: det är viktigt att alla familjemedlemmar må bra om det.

Slutligen

Eftersom ditt barn känner din stress, kommer det att bete sig annorlunda. Vissa barn beter sig mycket stout medan andra stänga av världen. Det är viktigt att du fördömer ditt barn, men alternativ för att uttrycka sin frustration och spänningar. Stygga barn existerar inte, bara stygg beteende. Du kan korrigera beteendet, men gör det med en förståelse av situationen.
Du är bara människa. Det kan hända att du inte beter sig exemplariskt. Prata med ditt barn och inte döma dig själv.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha