Bakre PVD ögat: ser fläckar, blinkande lampor

Glaskroppen eller glasliknande kroppen är en gelémassa som bildar innehållet i ögongloben och 98% består av vatten. Normal glaskroppen innehåller alla härvor och strukturer du kan känna. Men när man räknar glaskroppen knappt oegentligheter, medan det är fullt på den andra med strängar och moln som kan variera mycket i storlek och form. Med åldern, förändringar i glaskroppen. Jelly massa rinna och krymper det kommer från näthinnan. Detta händer ofta runt 60 års ålder, men det kan också uppstå förr eller senare.

Bakre PVD öga

  • Glaskroppen och näthinnan
  • Bakre PVD
  • PVD behandling tillbaka

Glaskroppen och näthinnan

Ögat är en ihålig kula som är fyllt med öppna strukturer och har ett transparent front, som kallas hornhinnan. Genom hornhinnan är ljus inuti. Tillsammans med kammarvattnet, linsen och glaskroppen, är en tydlig bild projiceras på näthinnan. De två bilderna omvandlas till hjärnan till en enda bild.
Glaskroppen, även "glaskropp", är en gelémassa som fyller upp den största delen av ögat och består av 98% vatten. Det ligger bakom linsen i ögat och gör det möjligt att upprätthålla den sfäriska formen på ögat. Glaskroppen normalt låt ohindrade ljusstrålar till näthinnan. Men det finns många människor som flyttar opacitet uppfattar i synfältet, vilket ingalunda alltid sticker ut. Mot en ljus bakgrund är fläckarna ofta synliga. Opaciteter i glaskroppen ger en skugga på näthinnan, vilket kan observeras i ett antal olika former av punkter, cirklar och spindelnät.

Bakre PVD

Glaskroppen har fastnat på näthinnan och sitter kvar tills det är självfrigörande på en dag som en följd av åldrandet. Detta fenomen kallas "bakre näthinneavlossning" eller "glaskroppsavlossning. Vid början, kan du lider av förekomsten av övergående ljusblixtar i utkanten av synfältet och permanenta floaters, vilket kan vara ganska irriterande. Detta kan i hög grad variera i antal, storlek och form. Att man kommer att uppfatta detta genom opaciteter i glaskroppen. Dessa opaciteter uppträder mellan ljuskällan och näthinnan och kastade en skugga på näthinnan i form av ett hår eller bomull ludd.
När ålderdomen kommer tillbaka regelbundet för PVD. Detta är en naturlig process. På ålder kommer ofta involverade båda ögonen. Det kan emellertid också inträffa efter:
  • ögoninfektion;
  • ett hårt slag mot ögat; eller
  • efter behandling av grå starr.

PVD behandling tillbaka

En behandling för en bakre PVD är inte nödvändigt. De flytande fläckar brukar inte försvinna helt, men de kommer ofta att vara mindre besvärande under tiden. När glaskroppen inte längre dra på näthinnan, den ljusblixtar brukar hålla på av sig själv. Om efter utredning inga retinal problem hittas, kommer en reducerad syn ofta gradvis förbättras igen.
Bakre PVD kan leda till näthinneavlossning eller näthinneavlossning. Detta kan vara resultatet av en reva i näthinnan, så att fukt kommer under näthinnan och näthinnan kommer att ligga löst. Det bör därför undersökas av en ögonläkare för retinal bakre näthinneavlossning att utesluta denna risk. Om inga avvikelser finns på näthinnan, kommer det att reglera utan konsekvenser.
I en näthinneavlossning kirurgi är nödvändigt för att förhindra att någon förlorar sin syn.
(0)
(0)
Tidigare artikel Diet baserad på proteiner

Kommentarer - 3

Hur länge håller du observera lägen på glaskroppsavlossning? Toriska linser kan flyttas genom forskning näthinneavlossning?

Finns det några droger för glaskroppsavlossning, eller finns det något annat sätt att ta bort de resulterande fläckarna?

Jag har anpassat artikeln så att din fråga besvaras.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också