Back: Hjälp din tonåring att låsa på ett bra sömnmönster

Back: Hjälp din tonåring att låsa på ett bra sömnmönster

Få tillräckligt med sömn innan du fortsätter skolan tillåter eleverna att passa både fysiskt och mentalt och att lugnt möta den nya skolåret.

Skolans återhämtning är inte långt borta och din tonåring är knutna till en hastighet av säng på 4:00 och vakna upp vid lunchtid? Det är nog dags att hjälpa lås på timmar av skolan för att undvika honom alltför plötsliga tillfrisknande. Brist på sömn kan vara skadligt för deras hälsa, koncentration, humör och skolprestationer.

Som förälder kan du utbilda ditt barn om vikten av ett tillräckligt antal timmars sömn för att starta dagen. Två veckor före klasserna börjar försöka väcka honom en halvtimme tidigare varannan-tre dagar. Inte fastna i enkla "Jag ska fånga sömnen förlorat under helgen", som skulle kunna störa hennes biologiska klocka mer än något annat.

Praktiska råd

Läggdags och vakna helgen väntas bli upp till två timmar efter dem i veckan, enligt amerikanska experter från University of Pennsylvania. Andra användbara tips för att återanpassa sig till skolscheman:

- Exponering för dagsljus för att synkronisera hjärnan och dess biologiska klockan till extern tids

- Undvik söta drycker eller koffein från 15 timmar

- Stäng av alla elektroniska enheter minst en timme innan sängen och i stället för smartphone, lyssna på avslappnande musik eller läsa en bok

- Ät en balanserad frukost för att få tillräckligt med energi under dagen

- Gör fysisk träning för att spendera väl

Morpheus nätverket har också utformat ett program, Min sömn tränare, för att hjälpa tonåringar i deras hantering av sömn under perioder av aktivitet och vila. Det uppmuntrar växla till flygplansläge för att undvika yttre stress under natten och ger råd och tips för bättre sömn.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha