Avslutat sina studier, och nu?

Efter år av block för din examen tills de sena timmarna har du äntligen ta din examen i receptionen. Men vad händer nu? Det finns en hel del val att göra en nyutexaminerad. Först göra en stor resa eller på jobbet eller hur? Dessutom finns det också en hel del saker kan ordnas. Du slutar student, kanske du har byggt upp en betydande lån som skall återbetalas och att fina studentkonto på banken är plötsligt inte gratis längre. Läs saker att tänka på när du bara har fått din examen.

Innehåll

 • Vad måste du lösa?
 • Studie återbetala skulden
 • Banking
 • Ska jag flytta?
 • Sök arbete
 • Inget jobb, pension efter dina studier
 • Studera vidare?
 • Resa?

Vad måste du lösa?

När du slutar dina studier, finns det några saker som bör lika regleras. Chansen är stor att eftersom du får student och en elev reseprodukt. För att undvika sanktioner, bör detta ändå sättas stopp innan du faktiskt inte en student längre.
Avregistrera dig från läroanstalt
För det första måste du avregistrera på din institution faktiskt inte en student längre. Tycker du inte, du måste fortsätta att betala terminsavgifter. Hur man gör detta beror på din institution. Se till att du vet vilken tid du bör kolla. Du kan göra detta genom att gå till eleven skrivbord. När du stoppar i mitten av läsåret kan vara att du får tillbaka en del av din undervisning, glöm inte att fråga här.
Stoppa Student Finance
Det är också viktigt att stoppa din student. Du har rätt till elev fram till den månad i vilken läroanstalt du skriver. Detta innebär att om du har skrivit ut den första dagen i månaden, den månaden du inte längre har rätt till ekonomiskt stöd. För att stoppa din studiemedel måste du följa flera steg:
 • Först måste du logga in på Mitt DUO
 • Gå till Mitt konto ?? ?? och välj ?? Skola / Study ??.
 • Klicka på Ändra ?? ?? bakom den aktuella studien. Här kan du skicka utgångsdatum för din student

 • Stoppa Student reseprodukt
  När du slutar studera du inte längre rätt till fria resor på helger eller vardagar. Du har gratis kollektivtrafik stannar också om dina studier är klar. På DUO hemsida listar de regler som tydligt. Din elev reseprodukt sätta din stopp efter:
 • Gå till en automat och det skanna din studentkort.
 • Till "Utsättningsvaror för att gå, eller" Mer "och sedan gå till" Stoppa produkter.
 • Följ sedan instruktionerna på skärmen.
 • Det är viktigt att se en vecka senare på min DUO eller datum för upphörande listan är först då registrerad att du officiellt inte längre har gratis kollektivtrafik.
 • Lyckligtvis har tåget en särskild kampanj för studenter. Du kan begära en gratis rabattkort och två dagars biljetter, bör du kontrollera detta inom tre månader efter avslutad din student reseprodukt. Du får 40% rabatt i lågtrafik. Du kan också välja en 50% rabatt på en annan NS abonnemang.

  Studie återbetala skulden

  Många studenter lånar under studietiden. När du är klar med dina studier, bör du börja inom två år att återbetala lånet. Reglerna för återbetalning varierar från fall till fall, varför gå till DUO hemsidan för de regler som gäller för dig.

  Banking

  Sakta börjar alla de fördelar som du som student var tvungen att falla bort. Inte bara din student faller bort, men den fria studentkonto som du hade förmodligen i banken plötsligt kommer att kosta pengar. Du måste konvertera dina studentkonto till ett vanligt konto. Boka tid med banken för att lösa detta så billigt som möjligt och se vad som är lämpligt för din personliga situation.

  Ska jag flytta?

  Det vara så att du bor i en privat livsrum eller boyta av studenten under ett "campus kontrakt. Din hyra sedan kopplad till inskrivning på din institution. Detta innebär att du har livsrum när du är klar att studera. Kontrollera med din student och ditt kontrakt hur länge du kan stanna hemma så att du inte något obehagliga överraskningar och kan snabbt leta efter alternativa bostäder. Hyresvärden är bunden av den lagstadgade uppsägningstiden om tre till tolv månader, beroende på din situation.
  Campus Kontraktet är giltigt endast om det är tydliga i avtalet anges att fastigheten efter uppsägning av hyresavtalet igen en elev kommer att hyras. Staten inte i avtalet, så är det inte juridiskt campus kontrakt och hyresavtalet kan inte sägas upp på grund av campus kontraktet.

  Sök arbete

  Det mest logiska steget när du är redo för dig, kanske arbeta rätt. När du har avslutat sina studier du plötsligt mycket mer tid. När du slutar studera medföra att bidraget, som för många studenter är det största inkomstkällan. Denna brist måste fyllas. Om du kommer att arbeta som du plötsligt mycket mer pengar än tidigare. Det garanterar också att du får erfarenhet. Ett hål i ditt CV tillstånd är lägre än arbetslivserfarenhet. Detta gör att du lättare kan antas i framtiden för ditt drömjobb. Det finns två saker som är viktiga att ha i ordning när du börjar leta, dvs ditt CV och Linkedin-profil.
  Din Curriculum Vitae
  Din CV är din viktigaste visitkort som du skickar tillsammans med din personliga brev. Din arbetserfarenhet, utbildning, färdigheter och förmågor är där. Kort sagt, allt vidta för att övertyga en arbetsgivare för dig. Det är smart att alltid hålla ditt CV aktuell. När du har tagit en kurs i tillägg till dina studier eller har följt ett administrativt år, är det smart att hantera detta är densamma så att du glömmer något.
  Link
  Linkedin är ett socialt nätverk särskilt för affärskontakter. Linkedin blir allt populärare och har på senare år blivit en av de viktigaste sätten att få ett jobb. Du skapar ett nätverk som sedan kan användas för att hitta ett jobb. Arbetsgivare kan lägga jobb som sedan kan återigen svarade.

  Inget jobb, pension efter dina studier

  Tyvärr innebär detta sluta studera ofta att du inte har ett jobb rätt. Och även om du inte kan hitta arbete, har du heller ingen inkomst. För att fylla detta gap kan du vara berättigad till en förmån. Det är lämpligt att registrera din rätt på CWI. Det tar ofta ett tag innan du är korrekt registrerade. Om du är registrerad, är du officiellt arbetslös. Oavsett om du är berättigad beror på din personliga situation.
  Arbetslöshetsersättning
  Du kan ansöka om arbetslöshetsersättning om du är över 18 år och har inget jobb. Du måste sedan nio månader innan, minst sex månader i följd arbetade. Detta är avsedd för personer som har förlorat sina jobb, ofta studenter därför inte berättigade. Det bör omfattas av följande krav:
  • Du har blivit arbetslösa och har därmed förlorat minst fem timmar per vecka jämfört med den tidigare situationen
  • Du får de timmar som du har inte förlorat betalas av din chef
  • Du kan börja när ett nytt jobb är tillgängliga för dig
  • Du har arbetat i 36 veckor före inledningen av din arbetslöshet minst 26 veckor
  • Du arbetslösheten är inte klandervärt, dvs du inte har avgått sig och det är inte ett resultat av försummelse eller begå ett brott
  • Du är försäkrad för WW
  Storleken på förmånen beror på personliga situation.
  Socialbidrag
  De flesta nyligen utexaminerade studenter kommer inte överensstämmer med ovanstående regler. Först när du har haft en chans mycket arbete vid sidan av studierna, är du berättigad och om du råkar få sparken runt den tid du examen. Om du inte uppfyller detta kan du ansöka om socialbidrag. Detta är avsedd för personer som inte kan generera sin egen inkomst på egen hand. Du kan ansöka till kommunen. Du får pengar varje månad, men du måste aktivt söka arbete eller en studie. Om du vill ansöka om socialbidrag bör du registrerar dig på UWV jobb nu om du är under 27. Dessutom bör du ha minst fyra veckor aktivt söker arbete eller annan utbildning. Under denna period kommer du inte att få mer nytta.
  Det finns olika krav för att ta emot socialbidrag:
  • Du är minst 18 år gammal
  • Din inkomst kompletterad med din egen förmåga är inte tillräckligt för att leva på
  • Du har inte rätt till andra förmåner såsom arbetslöshetsförsäkringen, sjukförsäkring, pension eller Wajong
  Dessutom bör din förmåga inte vara högre än 5685 som en singel. Om du håller mer än detta belopp, måste du formatera det först innan du får support.

  Studera vidare?

  När du har avslutat sina studier, behöver du inte nödvändigtvis väljer att gå till jobbet, kan du fortsätta studera också. Om du är osäker på vilken jobb du söker, kan du hitta så prova vad du vill. Visst i kristider, där jobben är svåra att få tag på, är det inte oklokt val att lära sig mer. Har du tagit göra en kompletterande studie om några år förmodligen större chans att ett jobb eftersom du har ökat dina kunskaper och du kan specialisera sig.

  Resa?

  Om du vill skjuta upp ett verk, är en ytterligare studie ingenting för dig och din budget tillåter, skulle du kunna välja att resa en längre period. Särskilt länder där levnadskostnaderna är inte särskilt hög, är attraktiva för studenter. Se till att du har tillräcklig reseförsäkring och förbereder dig väl.
  (0)
  (0)
  Tidigare artikel Vad är DAB-radio?
  Nästa artikel Royal Park i Bryssel

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha