Avskogning: hot mot skogarna

Över hela världen finns det en stor efterfrågan på virke. För att möta dessa krav, måste massor av skog skäras ned. Per år försvinner miljoner hektar urskog. Konsekvenser är jorderosion, klimatförändring, översvämningar, ... Det finns också skog brann där nere för att bygga hus på orten, eller för att skapa jordbruksmark. Om stora delar av skog bränns, är mycket CO2 frigörs, vilket i sin tur tyder på en negativ inverkan på den globala uppvärmningen.

Betydelsen av skogarna


Vissa människor kan glömma betydelsen och effekten som skogen har på miljön och klimatet, som en sammanfattning:
 • Skogen är ekosystem. 80 procent av alla arter i världen behöver skogar för att överleva.
 • Träd omvandla CO2 till syre och därmed rena luften.
 • Skogar mildra ytterligheter av i värme, kyla, torka, regn och vindhastighet.
 • Träd absorberar vatten, och sedan ge bort bit för bit. De förhindrar översvämningar.
 • De producerar råvaror, där 300 miljoner människor bor.

De största producenterna

Brasilien är den största timmerproducent i världen, särskilt i Amazonas skogen som den största producent. På ett år blir det 26 000 kvadratkilometer timmer avverkas. Det är ungefär 60 procent av den nederländska, och cirka 17 procent av den brasilianska Amazonas. Några andra stora producenter av trä Indonesien, Sudan, Tanzania och Zambia.

Legal / illegal avverkning?

Tiondel av virket säljs över hela världen, har avverkats illegalt. I Indonesien, även 73 procent av virket avverkas illegalt! Under olaglig avverkning innebär flera saker:
 • logga utanför det angivna området
 • avverkning fler träd än tillåtet
 • avverkning av skyddade arter
 • Underlåtenhet att följa anställningsordning
 • inte betala skatt

Varför?
Den skär olagligt trä eftersom de vill tjäna pengar snabbt, och eftersom de saknar trä kan producera inom de rättsliga bestämmelser för att möta efterfrågan. Europeiska kommissionen vill förhindra dessa olagliga produktionen och startade denna 2003, en handlingsplan, skogslagstiftningens efterlevnad, styrelseformer och handel, eller helt enkelt FLEGT. Denna inga resultat har ännu dykt upp. En annan grupp som bekämpar illegal avverkning, den olagligt timmer koalitionen. Miljöförbundet Jordens Vänner och Greenpeace, bland annat, har förbundit sig att delta i denna organisation. Deras största handling var en cyber åtgärder, där mer än tio tusen människor höjde sina röster.

Forest Stewardship Council


 Köp FSC-märkt trä!
Den viktigaste åtgärden som främjar laglig avverkning, Forest Stewardship Council, förkortat FSC. Detta är ett certifierings indikerar att virket kommer från ett hållbart förvaltad skog. En skog är märkt ?? hållbart förvaltade ?? om den uppfyller följande krav:
 • Det finns bara ett begränsat antal träd skära ned i skogen, och för varje träd som avverkas, ett nytt träd planteras.
 • skogsbruket begränsar de negativa effekterna av att skära ner på miljön
 • skogsbruk respekterar rätten för lokalbefolkningen.
 • Virket styrs från skogen till butiken som säljer.
 • Träet är lagligt: ​​producenten har betalat skatt till ursprungslandet av virket.

Vad görs för att bekämpa ...?

Flera organisationer arbetar med att spara de gamla skogarna. Det har varit många protester hållits och framgångsrikt: WWF har orsakat i Brasilien att omkring 160 000 kvadratkilometer skog skyddat område har blivit, eller åtminstone områden där skog förvaltas på ett hållbart och WWF hålla detta år massiv kampanj för ett hållbart skogsbruk och har startat en petition. Greenpeace nyligen nått ett viktigt mål i Kanada och gjorde i Brasilien som en grupp indianer var avgränsade sin mark.

... Och vad du kan göra åt det?


Effekter av avskogning i Gabon
Du kan själv göra flera saker för att bekämpa olagligt / onödig avverkning:
 • Slösa inte papper. För att göra papper mycket skog måste skäras ned. Med enbart trycka på söndag papper för amerikanerna, även om en hel skog behövs! Så var försiktig med dina papper.
 • Hjälporganisationer som arbetar för att minska avskogningen. Detta kan ske genom en donation, men också till exempel genom att underteckna en petition.
 • Köp FSC-märkt trä, då är du säker på din timret har importerats lagligt.

Fakta

Visste du att ...
 • Per sekund finns tre till fem tusen kvadratmeter skog försvinner, vilket är ungefär en fotbollsplan per sekund.
 • Jolan: Storbritannien under de senaste 300 åren har förlorat 95 procent av sin skog? USA förlorade 40 procent, Belgien, Frankrike, Spanien, Italien och vissa andra länder 80 till 90 procent. Sverige behöll hälften av sitt skogstäcke.
 • Det finns tre stora områden av regnskog är: Amazonas i Brasilien, Paradise skogar i Sydostasien och Kongobäckenet som sträcker sig över flera länder i Centralafrika.
 • Thomas: Årligen av Friends of the Earth ?? Blunt Axe Award ?? presenteras för företag som är minst hållbara träförädling.
(0)
(0)

Kommentarer - 3

Saken är den att du kan omöjligen återställa ett fällt skog. Det är en missuppfattning att naturen hålls i staten genom återplantering av träd - och därför inte är skadad. Den biologiska mångfalden i inhemska skogar är alltför komplicerat att konstruera och avskogning skapar nu en mycket stor förlust detta!

Kära redacteursIk vill föreslå något sätt att jag är en anhängare av avskogning, tvärtom, men jag tror att han skulle hjälpa om du se fakta på rätt sätt. Det är alldeles för lätt att vifta bort detta problem genom att säga att "aktivisterna" men vissa samtal. Som också zo.Er sägs här att skördas cirka 26 000 km virkante trä i Brasilien per år. Försvinner årligen 6451 kvadratkilometer, inte 26000th! Det hävdas även att fotboll upptar cirka 5000 kvadratmeter. Det är dubbelt! Som ett resultat, det är bara hälften av skogarna försvinner som omfattas av den berömda fotbollsplanen per sekund zinnetje.Sterker ännu. Vad Brasilien var bekymrad över åren 1990-2000 snarare om tre fotbollsplaner per minuut.Wereldwijd var faktiskt närmare ett fält per sekund. Men det var 10 år sedan! I Brasilien, avskogning minskade med cirka 65% jämfört med 2000. Eftersom Brasilien står som den största boven i dramat läggs ner, kan vi anta att resten av världen, men också har minskat med 65%. Med resultatet att den "bara" en fotbollsplan per 3 sekunder. Fortfarande dåligt, men inte alls lika illa som man säger här.

Varför kan vi inte återbeskoga massiva och globalt med gruppen. Odlingar gör inte så svårt och träd växer bra naturligt.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också