Avicenna, lärodikt medicin

Den persiska-arabiska läkare och filosof Abu Ali, föddes 980 i Afsjanah. Han skulle ha varit i hans tionde år hela Koranen utantill känd. Vid 17 han botade emiren av Sammaniden, ge honom så mycket fått tillgång till den berömda bibliotek linjalen. I västvärlden denna Abu Ali är bättre känd som Avicenna. Han anses vara en av de viktigaste forskare med arabvärlden. Av Dante han nämns i samma andetag med Hippokrates och Galen. För många europeiska universitet är undervisning i medicin i århundraden baserats på Canon i Avicenna.
Som vanligt i hans tid Avicenna har hans medicinska idéer gjorde en sammanfattning på vers. På bara 100 sidor, lyckades han att förstå den medicinska kunskapen om tiden på skarpa väg tillsammans. Den första holländska språkiga upplagan publicerades 1981 under titeln ?? Läder avslutande medicin ??.

Om laxermedel, vilket gör utsöndra gul galla

IDE är starkt gul galla försvinner, det ökar det genom att blanda det med en kvitten, att zodoend kringgå skadligt för magen och levern. Kommentar: Avicenna rekommenderar här en mycket stark laxeerkruid Haagwinde eller släktingar, som han vill minska biverkningarna genom att lägga till en lugnande mucilago växt som Cydonia vulgaris, kvitten.

Om läkemedel som öppnar ingången till blodkärlen.

?? Allt som är känt för att öppna ingångarna hos fartyg såsom kirurgen skulle göra med en våldsam hetta, såsom vitlök, lök.
Kommentar: Vitlök för artärerna är helt samtida råd.

Renhet hos passageraren under den varma årstiden

?? Drick portlak soppa och sirap från saften av omogna druvor, blandas med vatten ??.
Kommentar: Remarkable råd så förbli, fortfarande vara ibland växter där och recept nämns nu 1000 år senare av vetenskaplig forskning är förståeligt. Som portlak innehåller omega 3-fettsyror, många vitaminer och mineraler, vilket kan vara bra törstsläckande.

Hur man ska agera vid förlossning

?? Om förlossningen är svårt, ska kvinnan ta ett avkok av datum och bockhornsklöver ??.
Kommentar: Även listat här Avicenna inkluderar en frukt och ett frö som både hormonella substanser, vilket kan underlätta förlossningen.

Särskild vård för barn

Låt det väcker att se ljuset, himlen och stjärnorna. Placera den att sova på en mjuk säng i ett mörkt rum, lägga lite vallmo på sin mat när den berövas sömn på grund av sjukdom.
Kommentar: Opium Poppy eller inte längre är lugnande och sövande, men för en modern bebis fortfarande vissa kostnader för straff. Avicenna möjliggöra blå vallmofrön från denna anläggning eller vallmo, Papaver rhoeas, som fortfarande är nu också användas som en hostmedicin.
Avicenna, arabvärlden och 1000 år sedan! Hur ska vi se på världen och världen av örter när? Vad kan vi lära oss av det? Det är fortfarande svårt, men spännande att studera och samtida herbalist gamla växtbaserade böcker. Vi kan kritiskt men döma med ett öppet sinne recept, efter att ha gjort och försöker. Vi kanske hittar gamla resurser för nya sjukdomar.

Litteratur

  • Canon av medicinen, den mest kända boken i historien om medicinsk vetenskap
  • Den traditionella Healer Handbok: Classic örtmedicin av Avicenna, av HM Chishti; New York: Inner Traditions International, Ltd., Sept., 1998.
  • Vägen till Isfahan ", med Gilbert Sinoue, översättning Fransk Rooster, är Vassallucci, Amsterdam, 1997. ISBN 059 90 5000. Sekund, 346 pp.
Tack för svaret. Jag kommer aanpassen.Maurice
(0)
(0)
Tidigare artikel Exportera till Turkiet
Nästa artikel PowerToys för Windows XP

Kommentarer - 1

Min översättning av läder Stängnings medicinen publicerade 1991 i Boom, Meppel. Inte 1981 som jag undervisar netto. Så vitt jag vet var det aldrig förr någon som har vågat till en svensk översättning.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha