Avgår eller få sparken

En arbetsgivare måste följa regler och föreskrifter om han vill skjuta någon. Den anställde måste uppfylla juridiska regler när du gör uppsägningar. Arbetsförbindelsen mellan arbetsgivaren och arbetstagaren registreras i ett anställningsavtal, men också i lagen, finns det bestämmelser. Arbetsgivaren kan inte bara skjuta någon på plats. Han måste ha varit här mycket välgrundade skäl. Den anställde måste också följa reglerna. Till exempel, kan han inte sluta sitt jobb i morgon, måste han iaktta en uppsägningstid. De flesta rättsliga bestämmelser införa skyldigheter för arbetsgivarna.

Med på varsel

En anställd som slutade sitt jobb, måste ange detta minst en månad före den dag då steg med arbetsgivaren. I arbetet en längre period kan överenskommas. Uppsägningstiden för arbetsgivaren brukar definieras i termer av sysselsättning.

Skäl för uppsägning

Uppsägning är uppsägning av anställningsavtal från arbetsgivaren för allvarliga hänsyn till berörda medarbetare. Anledningen måste vara så angeläget att inte kan förväntas av arbetsgivaren att fortsätta anställningsförhållandet. Det kan handla om beteenden, åtgärder eller vissa egenskaper hos den anställde. Ett skäl för uppsägning är, till exempel, stöld eller bedrägeri riktat mot arbetsgivaren. Det kan också finnas skäl till varför det är omöjligt att fortsätta anställningen. Du kan tänka på en professionell cyklist upphängd i samband med användning av doping. Vid uppsägning från arbetsgivaren måste tydligt och direkt till den anställde orsaken till uppsägningen.

Redundans

När redundans tillämpat principen till den 1 mars 2006: sist in, först ut. Sedan dess har inte längre tillåtet att använda denna princip. Dagens arbetskraft måste speglas, den så kallade reflektionspolitiken. CWI behöver avgångs se nödvändigheten av resignation och de testar den mån det speglar politiken används på rätt sätt. Policyn speglar arbetskraften kommer att delas in åldersgrupper. Detta system bör säkerställa att de anställda sparken från olika åldersgrupper. De sista godkända anställda automatiskt permitteras inte längre är tillämplig. Följande fem åldersgrupper är:
 • 15 till 25 år
 • 25 till 35 år
 • 35 till 45 år
 • 45 till 55 år
 • 55 år och äldre

Avgick av personliga skäl

Detta orsakas ofta av interna konflikter. De skäl som arbetsgivaren kan få avse personen själv. Det kan ha att göra med det faktum att den anställde inte vill delta i en rehabilitering eller en allvarlig överträdelse av reglerna inom företaget. Det finns sex skäl att bära för uppsägning av personliga skäl, nämligen:
 • Långsiktig funktionshinder med lite chans till återhämtning
 • Dysfunktion av den anställde. Arbetsgivaren måste tillhandahålla tillräcklig bevisning för detta.
 • Vårdslöshet handling eller underlåtenhet, såsom arbetsvägran.
 • Disturbed arbetsrelation, förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare är bortom reparation
 • Frekvent frånvaro
 • Allvarlig qualm
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha