Avdragsgilla kostnader i näringsverksamhet för egenföretagare

Som är egenföretagare måste betala skatt på sin nettoinkomst. För att uppnå detta nettoresultat, måste man föra kostnaderna dras av från bruttoinkomsten. Det finns två sätt att betala de kostnader: bevisar faktiska kostnader, eller användning av en klumpsumma.

 Faktiska professionella

För själva förvärvsinkomster att vara berättigad, måste kostnaderna uppfylla fyra villkor:
  • Kostnaderna måste relateras till utövandet av yrket, så ingen privata utgifter
  • Mängden av kostnader ska bestyrkas på grundval av bevis.
  • Kostnaderna måste ha uppstått i det år då den har förvärvat inkomster, eller i form av en säker och obestridda.
  • Kostnaderna måste göras i syfte att generera inkomster eller att få.

De flesta kostnader är fullt avdragsgilla, såsom sociala avgifter, avgifter för den fria tilläggspension, hyra av kontoret där du tillämpar egenföretagare, telefon- och portokostnader, kontorsmaterial, osv ..
Vissa andra kostnader, dock endast delvis avdragsgill som företagspresenter, restaurang kostnader och bränslekostnader. När det gäller kläder, bara utgifterna för särskilda arbetskläder avdragsgill. Avgifter för kläder som kan bäras varje dag gjorde, är inte berättigade.
Med tanke på den beprövade skriv professionell bör vara möjligt är det att hålla noga viktiga räkningar och kasticketten. När det gäller utgifter är det ovanligt att utfärda en skriftlig bevis, såsom resekostnader eller mindre kontor, och det är viktigt att övertyga skatteinspektör som du faktiskt har ådragit sig dessa kostnader. Detta kan baseras på faktiska bevis, vittnen, ...

Fast kostnad avdrag

Utövare av ett yrke kan också välja en fast kostnad avdrag. Detta är inte möjligt för dem med en kommersiell eller jordbruksföretag. Kostnaderna beräknas sedan med utgångspunkt från resultat.
Som chef kostnaden klumpsumma är begränsad till 3%. Naturligtvis kan han också välja att visa den faktiska professionella.

Vilken möjlighet?

Det bästa sättet är att hålla koll på alla utgifter för helåret. Titta på slutet av året vilken metod passar fördelaktig, har du många kostnad kan du bättre identifiera de faktiska kostnaderna. Fortsätt din professionella begränsad, är det naturligtvis lämpligt att använda sig av den fasta kostnadsavdrag.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha