Avbeställningsskydd slösa pengar eller meningsfullt?

Om nyttan av en avbokning för en semester du kan diskutera. När allt kommer omkring, varför betala en försäkringspremie varje gång, medan vi förmodligen aldrig använda sådan försäkring. Dels för att försäkringen inte kommer att betala ut om vår stora brorson, bäst kollega, vän, ängel lojala granne dog eller något hemskt är sannolikt att hända, så vi känner mig tvungen att avbryta semester.

Ekonomisk katastrof genom att avbryta semester?

Någon försäkring du vanligtvis stänger, täckas mot oförutsedda stora ekonomiska bakslag som du inte kan betala ur egna medel. I det avseendet är det märkligt att vi tar ut avbeställningsskydd som betalar en summa, som vi redan har betalat problem. Det är inte roligt att ha betalat för en semester som inte kan fortsätta i efterhand, och det är obestridligt att det är då ett bakslag, men inte en ekonomisk fråga. Tvärtom, eftersom det inte går på semester, sparar vi även att vi inte har några pengar för dyra utflykter, kompensationer som förfriskningar och souvenirer går förlorade. Så besvikelsen är ännu mer av en känslomässig natur. Det skulle ta en liten premie för att sedan gå det spelar egentligen ingen roll, men bidraget för avbeställningsskydd, som också betalar något sätt i alla situationer, är betydande.

Höga försäkringar

Anta att du har bokat en semester för två personer till ett sammanlagt belopp av ?? 1500, -. Då premien för avbeställningsskydd inklusive försäkring skatt har snabbt så ?? n ?? 80, -. Om du i genomsnitt varje halvår så boka ?? s resa och vill försäkra er om det kostar över en period på 40 år, baserat på löpande priser, totalt så ?? n ?? 6400, - Euro. Slutsatsen är att du måste använda minst fem gånger av en sådan försäkring innan du får ekonomisk nytta av det.
Och är det verkligen så hemskt att spara även semester, eller ännu att göra en resa som är billigare? Eftersom du kan givetvis komma överens med dig själv att när du tvingas ställa in en resa, i ett senare skede fortfarande åker på semester, men inte för ?? 1.500, - till exempel, men för hälften av detta belopp. Och en semester i Nederländerna erbjuder ofta ännu mer avkoppling än det ?? s dyra utländska resa.

Skal

Vad är globala oförutsedda händelser som involverar ett avbeställningsskydd kan lösas? Du är i allmänhet säker om resan måste ställas in eller avbrytas om:
  • En familjemedlem i den första och andra graden, partner, eller suppleant / partner har avlidit, är allvarligt sjuk eller har en allvarlig skada på grund av en olycka. Detta gäller även maken, eller en partner baserad på samlevnad kontrakt.
  • Din make eller ett barn som fortfarande bor hemma oväntat genomgå en medicinskt nödvändigt förfarande.
  • Komplikationer av graviditet.
  • Som befinner sig utomlands, människor är allvarligt sjuka, har allvarlig olycka eller skada har avlidit, så att den föreslagna boendet inte kan fortsätta med dem.
  • Vaccinationer av medicinska skäl inte kan eller visum som inte tillhandahålls utan fel.
  • Några stora materiella skador på egendom och fordon, liksom ofrivillig arbetslöshet.
  • Och vissa saker som en hyra hus som kommer oväntat tillgängliga, en oväntad omprövning eller en skilsmässa.
  • Försäkringen betalar i vissa fall en betydande mängd vid oförutsedda försenade flyg, buss, tåg eller båt.

Försäkring ofta inte kommer att betala

katastrofer i människor
Det verkar som om en avbokning ersättning i samtliga fall att du inte är känslomässigt eller moraliskt dig på semester. Men ingenting är mindre sant. Försäkringen betalar bara på grund av ett dödsfall, livshotande sjukdom eller allvarlig olycka med släktingar i första och andra graden. Det innebär att du förlorar så mycket pengar om du inte kan eller vill semester på grund av en allvarlig situation med följande personer:
  • Släktingar i tredje graden: dessa är barn till syskon, farbröder, fastrar, morföräldrar och barnbarnsbarn.
  • En god vän, din bästa granne, en stor kollega ?? s, och andra där du inte kan göra det och vill gå fira semester medan de är allvarligt skadade, döende eller ligga på marken för redan etablerade.

katastrofer hos djur
Endast ett avbeställningsskydd betalar ut om katten eller hunden kommer över något, medan det för många människor, är en lika dramatisk händelse som en människa.
fast jobb
Om du är en arbetssökande och oväntat finner ett fast jobb är oftast en anledning att kunna avbryta din semester. Men som i dag tar emot samma dag på obestämd tid en tillsvidareanställning? Endast ett fåtal försäkringsbolag att hitta ett tillfälligt jobb är ett giltigt skäl för uppsägning. Egenföretagare som oväntat kan dra i en stor order, fisk ofta intill nätet.
Alla bör naturligtvis anser sig om de vill ta ut avbeställningsskydd, men det är inte så illa att stoppa det årliga bidragsbelopp i en imaginär spargris, eftersom risken är stor att du kommer att spara en avsevärd summa.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha