Av varandra, för varandra: en titt på crowdfunding

För många nybörjare handlare bolagets finansiering är ganska ett företag i sig. Även om ekonomin återhämtar sig och på grund av att fler möjligheter uppstår på marknaden, inte bankerna inte verkar verkligen vill samarbeta för att ge lån. Hur väl den inlämnade affärsplanen är, enligt många banker finns det stor risk för att stödja nystartade företag. Vad händer nu? Tja, kanske om familjekretsen och hemnätverket är utmattade erbjudanden crowdfunding vara ett alternativ. Tanken bakom crowdfunding är att en bredare publik att donera pengar eller inte för en viss ersättning.

Vad är crowdfunding?

I grund och botten crowdfunding betyder ingenting annat än att de offentliga medel för att donera till någon som behöver det. Personen säger att han eller hon behöver pengar för att starta ett projekt, men det finns också program för att lösa problem. Det kan handla om brådskande betalningar av olika räkningar. Kanske något det ligger i påminnelse om att den nuvarande amerikanska presidenten Barack Obama uppmanade amerikanska folket att vilja honom att donera $ 5. Hur mycket pengar har samlats således är inte känt, men det finns pengar det höjde är fast.

Hur fungerar det?

För att starta en crowdfunding Projektet skulle, till exempel, på vår Facebook-sida för att skapa ett samtal och du skulle också kunna använda andra sociala medier för det. I det samtalet att ge dig vad dina planer är och hur mycket pengar du behöver för att förverkliga dessa planer. Så det kan gå om olika ämnen. Den ringa ett samtal för att finansiera ett initiativ. Man kan, säger, en ny lekplats för barnen i grannskapet. Den andra har en unik idé och försöka få pengar från allmänheten för att sätta den tanken i praktiken. Detta kan sedan gå igen på en ny typ av cykel eller till exempel cykeldäck som aldrig går mer läcka. Om du vill finansiera ett sådant initiativ eller projekt längs denna väg som du måste ta hänsyn till den allmänna opinionen. Är din idé något som möter en massa människor från bröstet, då måste man bedöma dig själv att du har liten chans att lyckas. Du måste ha tänkt om målet bra.

Crowdfunding som ett alternativ till banken

Under tiden i Nederländerna har utvecklat ett annorlunda sätt att crowdfunding. Detta innebär att crowdfunding heter, men att det ser helt annorlunda på närmare inspektion. I denna form av crowdfunding åberopas av medlare till personer som tillhandahåller pengar för projekt. En grupp av individer anses vara publik. Men som tidigare nämnts: den ursprungliga idén bakom crowdfunding är att allmänheten ett visst fall bryr sig och därför vill göra en donation. Alla är fria sedan hur mycket som doneras. Crowdfunding som utvecklar för närvarande i Nederländerna, det är helt annorlunda. I stället för en frivillig donation prova mellanhand långivare och länka projekt tillsammans.
Som ett exempel: tänka mig att vissa människor behöver pengar för att utveckla ett visst spel eller dator. För detta ?? de 10000 - behövs. Dessa människor kan registrera någon av dessa plattformar och göra sina planer kända. Om medlen ute får en bra känsla om det, då all information skickas till en godkännare bedömer ansökan igen, och slutligen försöka få entusiastiska uppbackare.
Finansieringen är således inte längre betraktas som en donation, men är egentligen bara ett lån. De människor som råkat i denna handling som långivare en avgift i form av ränta. De olika plattformar som erbjuder sådana förmedlingstjänster ta medlingskostnader.
BKR omdöme
Det finns några viktiga saker som måste övervakas när man arbetar med denna typ av crowdfunding. För varje ansökan, hela doopceel lyfts och det går mycket långt. Bortsett från en ny lönebesked begärs tillgång till självdeklaration och all information ska lämnas varhelst den vanliga banken kräver. Innan tillstånd ges till projekt ekonomiskt stöd efter en inspektion på kreditregistreringsverket, som visas i många fall att en negativ notering inte alltid leder till avslag. Men det är också att riskbedömning och kommer att ha en negativ BKR notering risken för investerarna verkligen minskar.
Ränta och kostnader
Du kan ange i ansökan hur mycket ränta du vill betala. Det är mycket annorlunda från banken använder oftast fast ränta. Innan ansökan på respektive webbplatser möjlig omedelbart få en uppfattning om den totala kostnaden och du kan ange hur mycket pengar du behöver och vilken ränta du vill betala. Det finns andra kostnader som debiteras som installationskostnader och vissa engångs "success fee". Intresset för investeraren, och placeringen avgift och success fee del av intäkterna från ägarna av plattformen. I vilket fall som helst måste ta hänsyn till dessa kostnader, eftersom därigenom till faktisk lånebeloppet kan visa sig betydligt högre än vad som ursprungligen planerats.

Crowdfunden eller snarare till banken?

Crowdfunding som just beskrivits är inte den ursprungliga, men i själva verket ett lån som kommer att bidra med olika investerare. I allmänhet är det intryck som är flexibel med förfrågningar hanteras, men det kan vara ganska nedslående. Det är verkligen ingen ivriga att ge sina egna surt förvärvade pengar på ett projekt förenat med många risker. Översynen med BKR är inte för ingenting. Det är dock klart att de traditionella bankerna är för närvarande mycket ovilliga att låna ut, de mer optimistiska prognoser av ett projekt också. Möjligheten att privata investerare vill ha pengar stickande i ett projekt för att tjäna pengar med det igen ökar. En ytterligare fördel med denna typ av crowdfunding är att du kan få dig att tala om de villkor och det är då vanliga banker sällan fallet.

Hitta pålitliga platsen

Om du vill använda detta sätt att crowdfunding, gör det via en pålitlig webbplats. Det finns flera platser där du kan göra en förfrågan, men sedan heller inte ge någon garanti och säkerhet. Det erbjuder alla typer av brottslingar återigen en plattform för att missbruka din situation. Som uppstår när en investerare eller filantrop, men hjälper dig bara om du har en viss liten del av sin första överföring. Man säger att det är "kostnad", den andra säger att det är en insättning. Sanningen är att de sedan aldrig låta något sig hörda. I de flesta fall ?? 50, - eller ännu mindre, men räkna själv ut om de få det gjort till månadsvis ungefär tusen personer på detta sätt, av att det finns en bra årsinkomst avkastning.
(0)
(0)
Nästa artikel Välja en mäklare

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha