Autism kontra gränsfall

Diagnosen autism hos vuxna är ibland svårt att bedöma. Särskilt i dessa kvinnor är ofta missat. Istället människor ofta tror att kvinnan i fråga inte har eller borderline OCD. Varför är detta? Och varför är det så svårt att känna igen autism hos kvinnor? Vilka är likheterna mellan autism och gränsfall. Det finns avgörande skillnader? Där forskaren måste göra på klocka?

Vad är autism?

Autism är en medfödd sjukdom som kännetecknas av en nedsatt förmåga att umgås och kommunicera. Personer med autism är ofta mer känsliga eller mindre känsliga för vissa stimuli, såsom ljus och ljud. De upplever världen omkring dem ofta obegripliga och kaotiska, så att de har ett starkt behov av en permanent tillstånd. De får sin säkerhet av regelbundenhet och struktur eftersom det ger dem lite stöd. Som någon med autism världen omkring dem ibland inte förstår, kan han lider av ångest. Även vredesutbrott förekommer regelbundet. Detta händer när det finns en kortslutning i huvudet "inträffar. Detta kan vara resultatet av stativet långvarig exponering för stimuli eller genom saker i dess omgivning inte är tydliga. Den autistiska personen tenderar att svart / vitt tänkande och gillar att vara i sin egen värld, där han kan sysselsätta sig med sin älskade hobby. Dessa kan vara specifika intressen. Socialt, reagerar han ofta tafatt. Han gillar att vara ensam eller inte kan hitta ett samband med andra människor.
Kvinnor och flickor med autism ofta enormt sitt bästa för att anpassa sig. I skolan, kopiera andras beteende eftersom de gillar att göra vad som förväntas av dem. Under deras senare i livet, är detta ett mönster. De lär sig oftast det så bra att människor ofta inte ens inser att det är något fel. Det kommer senare, om de fastnar eftersom det finns alltför mycket förväntas av dem. Eller om de har problem att hitta arbete och / eller relation. Även med barn är deras tidigare liv som strukturerad kasta ganska en enda röra.

Vad är borderline?

I motsats till gränsfall autism är en sjukdom, som uppstår senare, även om gränslinjen kan vara närvarande i anlag. Oavsett om du får det eller inte bestäms av den kombinerade bygg- och psykosociala faktorer som kan avgöra förekomsten av gränsen. När någon i sin ungdom ofta kände sig osäkra, har något traumatiskt "upplevt eller är utsatta för sexuella övergrepp, han kan, speciellt om byggnaden är tillgänglig, enkelt utveckla gränsfall. BPD utvecklar vanligtvis mellan sjuttonde och tjugofemte år.
Kännetecken för gränsfall är:
 • Impulsivitet - ingen storlek kan hålla med avfall pengar, missbruk, ätstörningar, snabbt föränderliga sexuella kontakter.
 • Humörsvängningar - ibland vredesutbrott "om ingenting"
 • Svårt att reglera känslor
 • Svart och vitt tänkande - något är bra eller dåligt, trevlig eller någon outhärdlig, det finns inga nyanser av grått
 • Extreme separationsångest - rädsla för att bli övergiven, hans bara hitta dem mycket svårt
 • manipulativ / hävdar beteende - om du låter mig nu ner dig, jag livet av mig.
 • Avsiktlig självskada - ens tänkt på eller självmordsförsök är vanliga.
 • Identitetsproblem - låg självförtroende och självkänsla. Extremt känslig för kritik
 • Dissociativa symtom - känsla av "inte är verkliga," eller en skrämmande känsla av inre tomhet
 • Psykotiska symtom - extremt misstänksam eller höra röster.

Varför är autism ofta förväxlas med borderline?

När du som socialarbetare inom psykiatrin har liten kunskap om autism i din klient, kan du snart se hennes beteende som ett uttryck för gränsfall. Kvinnan med autism, trots allt, har svårt att reglera känslor. Från början kan följa ett utbrott. Dessutom autistiska kvinnan gillar att hålla fakta i åtanke. Hennes tankar kan vara styv, svart och vitt. Hon älskar klarhet och har svårt att "out of the box" tänkande.
Tvingande beteende ofta händer när hon kräver tydlighet. De kan bli ganska kocken en liten sak. Identitet med autism är ofta mer regel än undantag och när kvinnan verkligen under tryck att stå, hon kan även dissociera eller bli psykotisk.
Mot denna bakgrund är det inte förvånande att många kvinnor diagnosen borderline autistisk. Fortfarande finns det några stora skillnader. Annelies Spek, expert på området kvinnor med autism, satte skillnaden med ett ögonkast. För någon med nödvändig erfarenhet och kompetens inom området autism, är det ännu inte så svårt att se att den observerade gränsen, i själva verket ingenting mindre än en autistisk störning.

Autism kontra gränsfall

Ytligt, folket i reaktionerna med autism och som har mycket gemensamt med borderline. Icke desto mindre, med hänsyn till de två störningar, är det tydligt att dessa reaktioner är desamma, även om den direkta, men från en annan vinkel. Detta innebär att stödet skall också inställd på.
Svårt att reglera känslor.
En person med BPD kan i humör inom en timme mycket glada att gå ledsen och arg. En till synes oskyldiga anmärkning kan vara tillräckligt för att utlösa ett utbrott. Gränsen är i själva verket mycket känslig för utanför kommentar och känns attackerade snabbt. Han har svårt att svara lugnt, eftersom hans känslor är så starka och kände ilska eller sorg uttryckte omedelbart.
I en person med autism en utbrott är ofta ett resultat av för mycket stimuli eller när saker är inte klart. Överskottet buller, ljus och information kan orsaka ett slags kortslutning i huvudet så att han inte kan kontrollera sina känslor och efter utskrivning i form av ett utbrott.
Vid gräns behandling består i att hans känslor diskuteras öppet och han lär sig att reglera dem. En person med autism är särskilt behövde vila, en låg stimulans miljö så att han kan ladda batteriet i fred igen.
Svart och vitt tänkande
I gräns världen är uppdelad i ytterligheter: svartvitt, bra och dåliga, vackra och fula, allt eller inget. Det finns inga nyanser av grått. Någon är antingen roligt eller outhärdlig. Vyn på en och samma person kan ändra helt på kort tid. Hos personer med autism skapa svartvita tänkande från deras enorma behov av tydlighet. De vill veta vad som kommer att hända när och tänka lite förändringar. Någon med borderline kontrast, precis som att gå ombord på nya saker. Ju mer stimulans, desto bättre.
Imperativ / manipulativa beteende
Från den enorma rädsla för att bli övergiven, är BP åtagit sig att hålla den andra. I en relation du ofta se att partnern är ofta testas om han är pålitlig. BP därigenom uppvisar misstänkta och manipulativa beteende. Beteendet hos en person med autism kan verka manipulativ. Från ett enormt behov av att klargöra, kan han reagera mycket övertygande i ögonen på en socialarbetare. Han vill veta när vissa saker kommer att hända. Emellertid har detta tänkande ingenting att göra med manipulation; autistiska bara vill ha svar på några praktiska frågor. Manipulation är något människor med autism också kan inte - vad du ser är vad du får.
Identitet
Personer med BPD har ofta dåligt självförtroende och självkänsla. De är extremt känsliga för synpunkter som de uppfattas som kritik. De har hela tiden tvivel om vad de kommer att ta itu med och vad de vill med sina liv. Kvinnan med autism har upplevt många gånger i sitt liv att hon var inte vem hon var. De hörde ofta anmärkning, "Du är ingen bra som du är." Många av dem är mobbade i skolan, hade andra alltid höra vad de inte gjorde bra. Många jobb misslyckades, liksom deras förtroende inte bra. Deras självkänsla har lidit ganska alla. De vet ofta vad de vill med sina liv, men kan inte få ihop eftersom de saknar social kompetens eller förmåga att göra flera saker
psykiska hälsoproblem
Många gräns är medvetna om problem som ätstörningar, depression och psykos. Hos kvinnor med autism är inte annorlunda, även om en ätstörning hos en kvinna med autism har ibland en annan orsak. De kan användas varje dag för att äta två brödskivor, men justerar mängden bröd inte när de börja träna eller motionera mera, vilket gör dem gå ner i vikt. Depression förekommer ofta eftersom kvinnan med autism har ofta problem med att hålla alla bollar i luften. Att bo i en familj och ibland även ett jobb, gör att en hel del av dem frågade. Detta medför risk för överbelastning och utbrändhet. Om du sedan känner helt utmattad, är en fördjupning lurar.
Personer med gränsfall är benägna att få psykoser. Autistics är också mottagliga om de debiteras för långa tidsperioder utanför din förmåga.

Olika behandling.

Det är logiskt att den metod att ta hand om någon med borderline måste vara annorlunda än för någon med autism
Slutligen några skillnader som anges nedan, med avseende på behandling av symtom:
 • När BP gruppterapi - ett autistiskt barn kommer att gynnas mer av individualterapi
 • För att stimulera BP social kontakt - med autistiska personen är i fokus under förutsättning att acceptera sociala annorlunda.
 • Borderline är ofta svårt att uppnå i kontakt - autistisk är snabbt överstimulerad

Avstånd och närhet och hur man handskas med det, är det centrala temat vid gränsfall. I en person med autism är att föra struktur det viktigaste. Detta gäller både när det gäller dagliga verksamhet samt sociala kontakter, vilket han hävdat. Tydlighet i form av möten och vad som förväntas av honom, som gör att människor med autism får överblick och leda en tillfredsställande liv.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Hej jag fick på min 12 diagnostiseras med autism. Nu är jag 22 och jag känner mig deprimerad i flera år. När jag jämför mina problem med avtalen med BPD än jag verkar följa. Detta beror också på att jag flera traumatiska upplevelser är inte eller inte behandlas på rätt sätt. Kan det vara så att psykologen diagnos har varit fel eller att jag har en kombination av båda?

Hej Anna, Det kan vara så att du har en kombination av flera saker. Någon med borderline eller autism kan faktiskt vara deprimerad. I själva verket det är ganska logiskt, eftersom som autistisk eller borderline vanligtvis svårare liv än någon utan ett sådant aandoening.Wanneer det fortfarande i gungning trauma, är sant att en läkare depression kan lurar liggen.Wel autism kan ibland oavsiktligt misstas för gränsfall eftersom, som jag beskriver i min artikel redan, ibland förvirrad olika saker worden.In minst massor sterkte.Groetjes Sigrid

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha