Att välja en valp, ibland ett svårt val, ibland inte

Dietmar Svärd Februari 28, 2016 Natur 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Att välja en valp verkar lätt ibland och många människor följer sina hjärtan, några ledtrådar, men kan undvika många problem efteråt.

Vilken ras att välja

Om beslutet att få en hund i huset togs måste givetvis göras även välja vilken ras de vill ta, att döma av de vackra härliga koppar valpar Jag är rädd att alla raser är lika vacker och söt för dagen.
Kom ihåg att en hund i genomsnitt 15 år är en del av din familj, därför ett bra val är mycket viktigt.
En valp av alla raser är oemotståndlig. En liten sheepdog är lika gripande som en miniatyr maltesiska. Hur man väljer? Vad är de i vuxen ålder? Flera böcker finns tillgängliga per ras, eller allmänt där du kan få en hel del information om ledighet för varje ras, de behöver massor av utrymme, massor av motion kan hålla dem akkelijk ensam .... Ett besök på en utställning eller uppfödare redan tillhandahåller en mängd information eftersom minns, kommer den lilla valpen växer. Besöket på en utställning eller uppfödare gör det gör det också möjligt för oss att följa tävlingen som också kan vara till nytta igen. Akta dig för "mode hundar," hundar som mycket på TV. komma exempel. Samson, Lassie, dalmatiner, Paris Hilton hennes hund ... som har ont om tid så populär att det finns en möjlighet att hände om kultur som kan ha en negativ inverkan på karaktären av djuret. Inte alla hundar är lämpliga för alla. Som små barn och äldre människor kommer att vara en stor hund svårt att hålla i schack.

Kön

Man eller kvinna, de har alla sina fördelar och nackdelar, deras beteende och kroppsegenskaper. En tik är i värme två gånger om året, men är närmare än en manlig. En hund rinner av lätt och kan vara mer dominerande än en hona.

Var kan jag få det ifrån?

I en uppfödare; för dig att ta reda köper en valp rekommenderas att rätt uppfödare, se till att djuren i en fin, ren, stressfri miljö att sitta och titta säkert mamman och, om möjligt, far till valparna.
Se till att det är en odlare som växer upp till tre tävlingar, är detta den enda kvalitet men bra.
Privat uppfödare; dessa människor oftast växer bara en ras och hundarna kommer att köras normalt bara i hemmet eller i trädgården, även överväga igen om djuren är i ett bra område och titta på föräldrarna.
Asyl; här har du oftast ingen aning om bakgrunden hos djuret, kommer ett bra skydd ger nödvändiga vaccinationer. Erfarenheten har visat att ett djur från ett skydd som vanligtvis är mycket tillgiven, är det verkligen inte miderwaardige val, skulle jag säga att det är ganska en ädel, vänlig val.

Välj vilken valp?

Men du sedan för en kull med mycket söt liten fyrfotadjur, vilket ska du välja nu? Ta din tid och observera valparna i deras ömsesidiga beteende utan också beteende till uppfödare och du eller din familj till. en valp som rak höger mot dig är ingen kärlek vid första ögonkastet av djuret ut men kan tyda på dominans mot de andra, ljuga en valp som bara stannar i ett hörn kan vara sjuk eller kan domineras av anderen.Indien möjligt ta denna best en gång appart och sedan titta på reaktionen. Du kan också välja en medelväg och en lekfull valp som bara ta mellangruppen kvarstår. Efter det bara att följa reglerna, du bäst tar hänsyn till att göra detta val kan vara lättare.

Vad ska man titta på?

  • Valpen bör ligga kvar hos sin mor i minst sju veckor
  • Titta på ögon, näsa och mun, måste de vara rena
  • Är pälsen blank och cool?
  • Håret runt anus ska inte sticka gödsel; små svarta korn i pälsen kan tyda på loppor
  • En liten utbuktning halvvägs genom buken som försvinner när du trycker på den indikerar ett navelbråck
  • I eller runt vinden bör inte kräkas eller diarré
  • Valpen ska vara lekfull
  • Han bör avmaskas ett par gånger

Förhoppningsvis kan dessa riktlinjer, kan du hjälpa till lite med den ibland svårt val.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha