Att välja en skola

Du sitter i åttonde klass och du bör välja en high school. Det är ett viktigt val. Var ska du ser att välja en skola?

Att välja en skola

Efter grundskolan, gå till en annan skola. Du kommer att gå till en skola för gymnasieutbildning. Det är ganska spännande att gå till en annan skola eftersom du nå nya barn in i klassrummet och göra en hel del läxor. Du får också varje timme en annan lärare. Det första året av gymnasiet kallas första år eftersom det är övergången från grundskola till gymnasium. I grupp 8 måste du välja vilken skola du går till. Läraren bidrar till att göra ditt val på det. Det finns tre typer av gymnasieutbildning: VMBO, HAVO och VWO. VMBO innebär förberedande gymnasieutbildning. Efter de yrkesförberedande programmen arbetar mycket med händerna. Du kommer t.ex. mekaniker, försäljare, snickare eller sjuksköterska. När du lär dig mer av att studera och håller dig välja HAVO eller VWO. Runt jul får du i 8: e grundskolan guide. I skol prospekt innehåller all information du behöver för att göra ett val. I skolan är också att skolor med dig i det område och vilken utbildning skolan. På Internet kan du hitta massor av information om en viss skola.


Behörighet

Du kommer inte alltid ges tillträde till skolan som du väljer. Det har att göra med tillträdeskraven av skolan och vad dina alternativ är. Chefen för skolan eller lärare i grupp 8 ger råd där du kan gå. Han säger till skolan om du är lämpliga. Varje skola har en knapp för gymnasieutbildning. Mest grundskolan ger Cito testet. Ställningen av det ?? s nyckel bestämmer tillsammans med råd från grundskolan.
Ytterligare hjälp
Ibland kan en gymnasieskola osäker på om du är på alla lämpliga för skolan. Detta brukar någon från den skolan en utredning. Om du vill ha personlig hjälp med att lära dig att komma in i ett klassrum för att lära stöd. Du får det extra vägledning och gruppen består av cirka femton barn. Så du får mer uppmärksamhet. Det finns också barn som har svårt att lära från böcker. De tycker att det är svårt att läsa och förstå texter. De hittar oftast svårt att komma ihåg ord. Dessa studenter till praktik. Det är en speciell form av inlärningsstöd, du också få undervisning i små grupper. Du får en hel del hjälp och lära dig i din egen takt.

Register

Varje skola kommer att hålla öppet hus för årskurs 8. Således de ser eller en trevlig skola. Vanligtvis eleverna från skolan för att ge en rundtur i skolan. Om du har gjort ett val för gymnasiet dina föräldrar registrera dig. Vanligtvis behöver det före den 1 april. Dina föräldrar måste ansöka om registrering på skolan du vill gå. Den lärare i grundskolan skickar sedan resultaten av standardiserade tester vid den skolan. Några veckor senare du får ett meddelande om du accepterat eller du måste passera en urvalsprovet.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha