Att sluta röka: hypnos fungerar det?

Herved Mattisson September 29, 2016 Hälsa 50 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Att sluta röka: hypnos fungerar det?

Plåster, tandkött, pastiller ... Du har granskat all nikotinersättnings, men du kan inte bli av med din tobaksavvänjning. En annan åtgärd tillgängliga för dig: hypnos. Denna metod hon arbetar? Vem ska du kontakta? Svar.

En amerikansk studie som jämförde effekten av olika metoder för att sluta röka hypnos har visat intresse för en strategi rökavvänjning. Rökare Deltagarna delades in i fyra grupper. Den första gruppen valde hypnos; den andra, hypnos och nikotinersättningsmedel; tredje, nikotinersättning bara. När det gäller den senare gruppen, hade han accepterade någon av metoderna.

Sex månader efter avslutad behandling, var fortfarande abstinent 50% av patientgrupper "hypnos" och "hypnos / substitut", mot endast 25% av rökarna behandlas endast av NRT. Och mindre än 16% från den sista gruppen.

Hypnos för att sluta röka är kontroversiell

"Världshälsoorganisationen anser att det för närvarande inte finns tillräckligt konkreta bevis som skulle kunna stödja hypotesen att hypnos är en effektiv terapi mot tobaksberoende", säger Timothy O'Leary, kommunikatör vid WHO. WHO rekommenderar också att människor som vill sluta röka med hjälp av kända terapier av nikotinersättning eller använda vissa stöd metoder, såsom telefonsupport hjälp för att sluta röka.

En varning knappast smaka läkaren hypnosterapeuten Jean-Marc Benhaiem: "Fram till nu, bekräftade tabacologues att hypnos inte validerats av kontrollerade studier på rökavvänjning, medan denna metod är känd för att andra indikationer, såsom huvudvärk, ryggont, postoperativ smärta, ångest, palliativ vård ... De kraftfulla lobby laboratorier erbjuder patchar, plåster, tandkött, etc., skulle kunna främja sökandet efter en icke-farmakologisk metod. "

Hypnos kontroll, hur fungerar det?

Flera hypnos tekniker kan användas för att uppmuntra rökavvänjning.

  •  Direkt förslag: terapeuten föreslår patienten att ändra sin gentemot beteendestörning som ledde honom att rådfråga.
  •  Förändringen i ålders: "Utövaren har minnet av en tidigare utan problem", säger Aurora Crisan, hypnothérapeuthe i Paris.
  •  Tillväxten i framtiden: patienten projiceras in i en framtid utan problem.
  •  Den Ericksonian Hypnos: Använda metaforer, indirekta förslag och dolda order skapar terapeuten och använder transtillstånd.

Ibland i samband med beteendeterapi eller NLP

"Hypnos är ofta förknippade med andra terapeutiska metoder med kognitiv beteendeterapi", säger Aurora Crisan. Neurolingvistisk programmering används också som ett kompletterande verktyg: ankare av teknisk särskilt bidra till att "installera" personen i positiva situationer.

"Alla rökare kan dra nytta av denna behandling. Ålder eller antalet cigaretter inte komma in. Det är patientens beslut är viktigt ", säger Jean-Marc medicinsk hypnosterapeuten Benhaiem.

"Ofta hypnos och psykoterapi kombineras till en session. Och i allmänhet börjar först hypnos session med en lång intervju med patienten för att fastställa mål, förklarar Aurora Crisan, hypnothérapeuthe i Paris. När det gäller strategin finns det inga skript eller etablerade protokoll. Terapin utförs enligt personligheten hos varje.

Detta varierar från anpassningen av hållning, den speciella vokabulär, uttrycken ... "Terapi kan pågå i två veckor till fyra veckor.

Priset på en hypnos session är mycket varierande och oreglerat. I allmänhet är en session laddad mellan 50 och 120 euro.

För att hitta en bra läkare:
 - Franska anslutningen för studien av medicinsk hypnos.
 - Franska institutet för Ericksonian Hypnos: kontaktuppgifter till läkare och psykologer som har fått medicinsk hypnos utbildning kommer att tillhandahållas.

Källa: Undersökning genomförd av Dr. Faysal Hasan North Shore Medical Center i Chicago.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha