Att lära sig att leva med tinnitus

Asdis Lundholm April 24, 2016 Hälsa 27 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Någon någonsin höra ringer i hans öra. Den kan fortsätta ett tag men oftast försvinner lika plötsligt som det inträffade. Oavsett om du har varit på en rockkonsert och om efteråt du går hem du bokstavligen ringer öron. Nästa dag är vanligen ringförsvunnit. Men om pipet eller ringer inte försvinner så har du förmodligen tinnitus att du måste leva med.

Ljud

Tinnitus är också kallas tinnitus eller fantomljud när du hör ett väsande, nynna, visslande eller pipande ljud i en eller båda öronen. Problemet är att du hör bara för att någon annan inte kan uppfatta. Ljudet kan vara så dominerande att lyssna hindras. Olyckligtvis finns för majoriteten av patienterna har någon effektiv behandling eller medicinering för att bli av med det.
Orsaker
Orsakerna kan vara mycket olika. På grund av mycket höga ljud kan skada cilier som tinnitus och / eller dövhet resultat. Men stress eller högt blodtryck kan också orsaka tinnitus samt vissa mediciner eller hörselnedsättning med åldrande. På Wikipedia kan man läsa mer om det.
Framträdande
Den irriterande tinnitus försvinner inte, men förblir dominerande. Vad kan man göra åt det? I de flesta fall, ingenting, tyvärr fruktade svaret. Chansen är stor att panik tar tag i din herre eller du träffar på en depressiv stämning. Sömn kommer definitivt att gå dåligt i början. Och du undrar varför du som ett offer som måste ske nu.

Accept

Det handlar inte bara om dig. Det finns två miljoner nederländska som lider av tinnitus som 340.000 människor lider tyder på att det aldrig är tyst i deras huvuden. När något inte ringer du måste lära dig att acceptera det. Det är naturligtvis lättare sagt än gjort, men detta är det första steget att lära sig att leva med tinnitus. Hundratusentals människor kämpar med samma problem som du.
Allmänläkare
I början är det klokt att gå till doktorn eftersom du kan hänvisa dig till en specialist. Vilket kan i vissa fall orsaken till irriterande ljud i huvudet. En inflammerad visdomstand kan vara den skyldige av ditt elände. Då skadan är skedd snabbt. En läkare kan också ordinera lugnande att hjälpa dig genom den första etappen.
Företag
I de flesta fall kan du lära dig efter den första svåra fasen buller genom att lyssna, pip ignorera så mycket som möjligt eller att låta det hum om vad det är. Viktigt att veta att tinnitus är inte en livshotande sjukdom, men en irriterande oönskad företag som inte låter skrämma. Du måste lära sig att arbeta med er att inte motstå. Även om ljudet spelas livfullt. Den motstå det hjälper inte, och det kostar bara kraft, stress och irritation. Om han lyckas acceptera tinnitus än de flesta kämpat striden och du är på god väg att lära sig att leva med det.
Maskers
Det finns så kallade maskers. Dessa är enheter som ser ut hörapparater och även orsaka buller maskering tinnitus. De fungerar som distraktioner. Effektiviteten är ibland ifråga, men det kommer säkert att finnas människor som kommer att gynnas av det.

Föreningar

Delad sorg är halv sorg förebådar ett känt ordspråk. Och det är en truism. Det finns flera klubbar i Holland, där du kan gå och dig i kontakt med jämnåriga som har samma problem som du. Det kan opluchten och lärorikt. I 0800 Counter Tinnitus Tinnitus kan vara fri att ta reda på. De kan hjälpa dig vidare.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha