Att lära sig att leva med ångest

Annalil Wahlström Februari 26, 2016 Miscellanea 21 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Ångest i spända situationer är normalt och hälsosamt. Som en allmän rädsla ED-gruppen har orsakats i många normala situationer och problem i det dagliga livet, är det en sjukdom. Ångestsyndrom kan förekomma i olika former. Det vanligaste är generaliserat ångestsyndrom där människor är angelägna i många situationer och att rädsla är svår att bromsa.

Ångestsyndrom

Rädsla i sig är ett normalt fenomen som hjälper människor att överleva i farliga situationer. Kontinuerlig ångest, särskilt när det finns ingen anledning till, måste behandlas för att förhindra den kroniska ordet. En annan form är panikångest, med mycket våldsamma ångestattacker och alarmerande fysiska symptom. Dessa attacker uppstå oväntat, och i situationer som inte är rädd för sig själv. Fobier panikattacker kan utlösas av en situation, djur eller föremål. Detta kan vara en klar anledning och panikattacker ingår därför inte i panikångest. gegeeraliseerde angststoorissen anländer i Nederländerna med cirka 350.000 personer. De störningar brukar börja i medelåldern, och är vanligare hos kvinnor. Ibland är förknippade med andra psykiska sjukdomar som depression eller schizofreni.

Orsakerna

En ökad risk för psykiatriska störningar kan ärvas och / eller är ett resultat av erfarenheterna i barndomen. vissa störningar spelar en dålig bindning mellan förälder och barn inblandade. Generaliserat ångestsyndrom kan utvecklas efter en stressig händelse såsom dödsfall av en nära anhörig. Ofta rädslan för någon uppenbar orsak. en paniksyndrom ofta utvecklas utan en tydlig orsak. En möjliga fysiska orsaker till ångest eller panik, såsom vissa sjukdomar eller missbruk bör uteslutas.

Symptomen

Personer med generaliserat ångestsyndrom eller panikångest har psykiska och fysiska symptom. I generaliserat ångestsyndrom, de psykiska symptom är vanligtvis närvarande och de fysiska symptomen uppträder intermittent. När panikattacker inträffar psykiska och fysiska symptom både snabbt och oväntat med en panikångest. Bland de psykologiska symtom är ett generaliserat psykiatrisk sjukdom;
 • Överdriven rädsla, ångest och rastlöshet;
 • gripandet utan uppenbar anledning eller orsak;
 • minskad koncentration;
 • repetitiva oroliga tankar;
 • sömnstörningar

Du kan också drabbas av depressiva symtom, såsom att vakna upp tidigt eller känslor av hopplöshet. Bland de fysiska symptom:
 • huvudvärk;
 • magkramper, ibland diarré och kräkningar;
 • täta urinträngningar;
 • svettningar, rodnad och darrande;
 • ett kvavt gvoel

Tillhör de fysiska och psykiska symtom på panikattacker:
 • Andnöd;
 • svettningar, skakningar och illamående;
 • hjärtklappning
 • yrsel och svimningskänsla,
 • rädsla för kvävning eller dö känsla;
 • känslan av overklighet och rädsla för att bli galen.

Många av dessa fysiska symptom kan misstolkas som en allvarlig fysisk sjukdom, vilket kan öka ångesten. Med tiden, rädslan för att ha en panikattack i oenbaar leder till undvikande beteende, som att undvika stora grupper av människor eller äta ute.

Behandlingen

Det kan finnas olika sätt att ens minska ångest nivåer, såsom avslappningsövningar. Rådgör med din läkare om du inte kan hitta en orsak eller inte vet för vissa orsaker att gå. Efter en första panikattack så snart som möjligt till doktorn för att förhindra ytterligare attacker. Du kan ta flera steg för att stävja panikattacker, såsom att flytta eller försöka kontrollera sinnet. Varje ångestsyndrom kan din läkare rekommendera rådgivning för stress vara chef. Du kan även kognitiv terapi, beteendeterapi, eller en kombination av dessa kommer att erbjudas för att hjälpa ångest eller panik under kontroll. också en supportgrupp kan vara till hjälp. Om du går igenom ful period av ditt liv, kan läkaren ordinera ett lugnande medel, men de kan användas för bara en kort tid på grund av risken för missbruk. Mot de fysiska symptom du kan få en bétablokker. Om du är deprimerad, kan antidepressiva ordineras, som också kan hjälpa till med panikattacker och allmänna angstsoornis. I allmänhet, för att de förr ångest skall behandlas, desto snabbare konsekvenserna kan förhindras. Utan behandling kan ett ångestsyndrom vara ett livslångt tillstånd.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Hagbert Bergstrom
  Like 2   Dislike 0

Hej Hypo75, kanske du kan även panikattack söka på internet. När jag hade en panikattack, det gjorde jag som jag tvivlar läser detta för ett ögonblick om jag hade det eftersom jag hade verkligen alla symptom som beskrivs waren.Ikzelf kändes som om jag höll på att dö och rädslan var så stor att jag inte kunde gå längre, darrade och kunde inte se. Dessutom var jag mycket rädd för mina egna angst.Zoals du skriver det låter som det kan vara ett slags panik, är en panikattack inte helt inställd. Men det är svårt att bedöma hur det kändes för dig, det var kanske en mycket värre än det verkar i en berichtje.Je kan alltid gå till doktorn för att vara säker, varför inte om det får dig att må bättre och kanske längre förstå var dina rädslor ifrån? Lycka till!

Forsete Ericsson
  Like 1   Dislike 1

Jag är en kvinna av 35. Jag har själv en hel del problem vanhypochondrie. Jag har redan en vag medan ryggproblem, etc. och naturligtvis jag tror att alla hemska saker. Tja igår var jag lite sjuk och plötsligt var jag inte bra det var mycket varmt, gick mina hjärtslag upp och gick mycket vibrera och darra. Mycket angelägen om att illamående var det gick snabba hjärtslag normalt och det var galet, men jag har fortfarande sitter mycket lång vibrera och darra. Ganska till. Detta har varit en panikattack? Ska jag gå till denna läkare?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha