Att leva med en suprapubisk rör

En suprapubic röret är en enkel procedur, men har stora konsekvenser för livskvaliteten för patienten. Det är ofta underskattat vad som krävs för att se ut och vilken inverkan den har på deras dagliga liv. Denna artikel försöker ge en fullständig bild liv igen med ett suprapubisk rör.

Vad är en suprapubisk rör?

Som en sammanfattning kan sägas att det är en blåsa kateter att - genom ett enkelt ingripande - genom huden in i blåsan. På detta sätt kan blåsan ändå tömmas på normalt sätt om den inte längre är möjligt.
I artikeln på en suprapubisk rör, är termen beskrivas i detalj.

Var ska alla hållas i åtanke?

Att leva med en suprapubisk rör glömmer en hel del förändringar i vardagen. Man bör vara medveten om att blåsan ska tömmas och det händer bäst vid förutbestämda tidpunkter. På så sätt är du säker på att du inte är på en full blåsa. I det senare fallet kan det undvika att kissar genom det naturliga sättet utan att inse det. Det finns flera vårdinrättningar som man kan fästa till proben:
Benpåse
Leg påsar innehållande en volym av 500-750 ml och kan fästas vid benet. Så du kan fortfarande ut genom dörren utan att du behöver oroa dig för blåstömning. De kan enkelt fästas vid benet medelst ett nät eller till repen som matas med påsen. Se till att de följer samma sida som sonden går till. Detta hindrar sonden kan klämmas med alla dess konsekvenser.
Urinpåse
En urinpåse innehåller en högre halt av 2000 ml och används främst på natten så att du inte behöver gå ut ur din säng för att tömma blåsan. Låt oss notera - medan du kör - att sonden inte kommer under stress.
Ingenting
Man kan också välja att klippa och regelbundet ta bort klämman från strax utanför sonden. En del människor föredrar detta alternativ eftersom de skäms och vill helst inte ha att omvärlden kan se sin väska. Sonden kan trots allt bäras under kläderna.

Vården av en suprapubisk rör

Sonden måste bytas minst var 4-6 veckor. Detta är en enkel procedur och kan utföras av sjuksköterskan. Denna ersättning är praktiskt taget smärtfri och kräver lite tid. Såret kan vara varig i början, kan detta lätt desinficeras och sedan lämnas öppen. Ibland är det nödvändigt att ersätta sonden i ett tidigt skede av stopp som uppstått under loppet av tiden, på insidan. Detta är normalt och råkar en person som mer än den andra.

Slutligen

I den här artikeln beskrivs den omsorg och uppmärksamhet av en suprapubisk rör. Men det finns mer! Att leva med en suprapubisk röret har också effekter på psykiska, fysiska, sociala och sexuella plan. I artikeln en suprapubisk rör i vardagen kan du hitta mer information om dessa fält.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha