Att köpa ett hus är i riskzonen

Carrolin Bjorkman Februari 27, 2016 Hus & Trädgård 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Att köpa ett hus är en investering med en viss risk. Förmodligen prishöjningen, men priserna kan gå bara för att minska under de kommande åren. Vissa situationer kan du bli tvungen att sälja huset, oavsett det pris du är säker på kommer att få. Genom att köpa ett hus, kan du investera i fastigheter och du behöver varje månad för att betala hyran, vilket också kommer att öka årligen. Under årens lopp, kommer du att betala av skulden på huset, och huset är då skuldfritt. Förutom det faktum att huset ger skydd, kan du också ha ett värde i den byggnad som du kan lösa in i framtiden.

Effekterna av fallande huspriser

Vi antar att värdet på bostäder fortsätter att stiga i framtiden. Ser man tillbaka till det förflutna, är detta ett logiskt tänkande, men verkligheten kan vara annorlunda. Effekterna av fallande huspriser är hanterbara, om du bor precis där du sitter. Efter trettio år, är huset lönat sig och problemet åtgärdas.
Men, kan du bli tvungen att sälja huset under tiden. Du kan tänka på ett drag i samband med arbete, men också till en skilsmässa, eller en kraftig nedgång i intäkter kan inte spendera mer på månatliga betalningar.

Efter att ha sålt huset skulder på is

När du köper ett hus, utöver det belopp av köpeskillingen ofta lånade ett tilläggsbelopp för de extra kostnader som överlåtelseskatt och notarie avgifter. I fall priserna fortfarande lägre, kan de återstående skulderna ökar inom ett par år att tiotusentals euro ?? s. I vissa situationer kan dessa skulder tas över av National Mortgage garanti, men jag verkligen inte alltid fallet.
Exempel Beräkning
Ett hus köps för ?? 250.000. För denna beräkning utgår vi 8 procent merkostnader samfinansieras. Den totala tiden för inteckning är så ?? 270 tusen. I fem år, värdet av huset med totalt 10 procent sjönk, och huset kan säljas för ?? 225 tusen. Detta lämnar efter en eventuell försäljning av skuldförbindelser ?? 270 000 - ?? 225 000 = ?? 45 tusen.

Vad händer när en restskuld?

Banken kommer att behöva göra nya överenskommelser med återbetalning kunden. Detta är inte längre i form av en inteckning, eftersom säkerheten säljs. Den tidigare husägare kan överklaga till kommunen om han är oförmögen att betala tillbaka beloppet. Kommunen kan ge ekonomiskt stöd eller möjligen en skuldsanering.

Skydda mot fallande huspriser

Efter att ha köpt ett hus, kan du inte skydda sig mot fallande huspriser. Du kan dock undvika problematiska skulder härrör från åtminstone inkluderar National Guaranty Mortgage är inteckning. Dessutom bör du inte låna det högsta belopp du kan få. Med en minskning av inkomst, bör du ändå kunna betala de månatliga betalningar.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha