Att köpa ett hus i Grekland? Allt du behöver veta

Geska Wikström Januari 7, 2016 Miscellanea 911 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Huspriserna i Grekland har minskat kraftigt de senaste åren. Detta är ett gyllene tillfälle för en bra affär för att få ett vackert hem vid Medelhavet? Oavsett om du vill välja en villa vid havet eller en lägenhet i Aten, det finns ett brett utbud av vackra nya hem eller tomter tillgängliga. De flesta tycker Grekland fantastiskt. Vissa är kär i detta vackra land med alla dess historia. Den är rik på historia och har vackra landskap och stränder. Det är människorna, deras vänskap och generositet, som är den verkliga attraktionen i Grekland. Många besökare undrar om de är här inte att köpa ett hus att tillbringa somrar / vintrar genom att flytta eller ens permanent.

Den ekonomiska krisen och huspriser

Den grekiska skuldkrisen på våra skärmar förra året ledde till en oförtjänt dålig bild av kuststaten. Även den grekiska befolkningen lider av snitten är försumbar effekt på den redan lätt Medelhavet livsstil. Turism är fortfarande en stark dragning till öarna.
Lågkonjunkturen har orsakat under de senaste byggda fritidshus nu till salu till bra priser. Särskilt när det kan betalas kontant, det finns specialerbjudanden för köpare. Det finns väl över 55 år för att hitta en fast adress pension och yngre människor som investerar på lång sikt aktivt söka den grekiska bostadsmarknaden.

Prime platser att köpa fastighet i Grekland

De hundratals grekiska öarna varierar i naturen och landskapet, pris, tillgänglighet och även vädret kan klara skillnader. Joniska öarna i öster, med Italien på andra sidan, Korfu med sina böljande gröna kullar och hus i italiensk stil sedan ?? 100 tusen. Nordöstra kust Korfu kallas också "Kensington-on-the-sea" eftersom eliten här pinnar regelbundet.
En annan joniska ön Kefalonia är fortfarande ömt ihåg Kapten Corellis mandolin, med lägenheter på mindre än ?? 100 000 och villor i landet från ?? 250.000.
Kykladerna - inklusive Mykonos och Santorini - hittar du de traditionella vita socker kub hus med blå fönsterluckor. Dessa är ofta till försäljning från omkring ?? 125.000. Priserna på villor i den här stilen kan köra in i miljontals men då har du också en härlig hem.
I västra Kreta, tänk på destinationer som: Chania, Kolymbari och Kissamos är att hitta en villa från cirka 105 000 ?? till ?? 225 tusen.

Köpprocessen när man köper ett hem i Grekland

För de flesta inköp, drar notarie upp kontraktet och din advokat kommer att kontrollera avgifter och dokument såsom bygglov. Det är allmänt betalat 10 procent handpenning. Som binder både säljare och köpare av kontraktet.
Med pengar advokaten betalar överlåtelseskatt. Nästa dag kontraktet läses av notarie där köparens och säljarens advokat vara närvarande. Kontraktet undertecknas, varefter återstoden av köpeskillingen ska betalas omedelbart. Att köpa ett hus under uppförande är något annorlunda.
De största kostnaderna är överlåtelseskatt, som varierar beroende på plats och typ av tomten. Räkna med cirka 8 procent jämfört med första ?? 20 000 och 10 procent under resten av köpeskillingen. För nya bostäder kommer att betala momsen på 23 procent i stället för omsättningsskatt.
Notarien som representerar statliga avgifter 2 procent, din advokat om 1 procent, 2 procent och courtage som betalas av köparen. Anmälningsavgiften för partiet är 0,475 procent, plus ?? 15.

Att köpa fastighet i Grekland? Varning: Var uppmärksam på dessa frågor

Det är bättre att tjäna pengar från utlandet till din grekiska bankkonto. Innan du betalar en tredje part äger rum i Grekland. Betala någon direkt från Storbritannien, då kan det hända att pengarna anses skattepliktig inkomst. Låt dig vara väl informerade om dessa finansiella frågor innan du går vidare till att flytta stora mängder.
Om du köper ett hus se till att bygglov i samband med huslocket alla ändringar tomten. Är det inte så, kan det dömas till böter i framtiden. Skulden överförs till dig.
På nya hus debiteras 23% moms. Vissa annonsörer nämna priset inkluderande och andra annonsera exklusivt.
Nu finns det nya "kommunalskatt" för fastighetsägare. Räkna med om ?? 400-500 per år i omgångar genom elräkningen samlas.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha