Att hantera stress: tips och information

Inka Söderberg Februari 27, 2016 Hälsa 4 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Alla vet det: stress. Stress strejker när överskott incitament i huvudet orsakar fysiska eller psykiska obehag. Eftersom vi lever i en snabb, hektiska värld vill leva spännings strejk ofta hos många människor. Den här artikeln beskrivs några åtgärder utöver vad som kan göras för att hantera stress, och lämnar trycket från mindre stor inverkan på ditt liv. Det finns flera orsaker till stress. Buller, trafikstockningar och andra miljöfaktorer kan vara en av dem. Det eliminering orsaken är ofta enkla: du hittar en lugn plats och snabbt ger din kropp som gör att du mår bättre. Korttids stress är inte ett problem, kan din kropp klarar det fint här. Det verkliga problemet ligger i där stress kroppen längre att avslöja. Det finns två orsaker till stress som ofta är längre och svårare att undvika är: stress på grund av arbete stress och känslor.

Hantera stress genom arbete

Ditt jobb är en viktig faktor i ditt liv. Ett jobb kommer också motsvarande ansvar och incitament. Arbetsbelastning och efterföljande klagomål är den mycket snabba ökningen under de senaste decennierna. Så ökade mellan 1980 och 1998 har antalet arbetare klagade alltför stor arbetsbelastning på 36% till 60%. Burn-outs samtidigt mer och mer, är det 15% av de anställda ibland alltför mycket och ibland blir sjuka sitter hemma. Vad kan du faktiskt göra för att förebygga stress på arbetsplatsen, så att utbrändhet är aldrig ett problem? Konkret innebär detta några effektiva tips:
  • Om du inte kan lösa ett problem, hålla därför inte berörs. Detta fåfängt försök och energi ni lagt ned egentligen ingenting.
  • Vara optimistisk. Tänk inte på det negativa, men se glaset som halvfullt och inte halvtomt. Tittar situationen en gång som en outsider. Är det verkligen nödvändigt att du gör så upptagen som du gör nu, eller är det för att se en lösning på horisonten? Om så är fallet, sluta att göra energi i jakten på denna lösning snarare än tryck för utfärdande.
  • Bara andas en gång tyst in och ut. Ta en time-out. Koppla din nacke och muskler och gå ett kvarter till att hålla ditt sinne kan flytta lika.
  • Lär dig att säga nej. Folk vill alltid något från dig och kommer alltid vill ha något från dig! När du nej lär sig att säga att du skapar mer utrymme för dig själv och de viktiga sakerna i ditt arbete.

Hantera stress genom känslor

Att hantera stress av känslor kan vara förknippade med stress. Men det finns många andra anledningar till varför du känner konstant belastning av känslor i kroppen. Orättvisa, kan förlusten av en älskad eller en elaka kommentarer från vänner som exempel på "stressfaktorer". Här är några tips för att hantera stress av känslor.
  • Identifiera känslor du känner. Är du arg, ledsen, känner du maktlös? Om du identifierar känslan vet, du kanske också ha något att göra.
  • Leta efter orsaken till känslor. Har din chef förolämpade, du förlorat en familjemedlem eller om du är maktlös i en given situation?
  • Titta på den positiva sidan av orsaken till dina känslor. Kan det hända igen? Är situationen verkligen hopplös eller gör det bara sådär? Fokusera dig på "guldkant", platsen vid horisonten där du kan gå.
  • Ta stress från ditt liv. Är det en otäck människa? Välj själv och inte gå med den personen. Kommer du mobbad? Söka hjälp från en tredje part för att medla kanske.
  • Ge det tid. Hur kliché det låter, läker tid alla sår. Du kommer att svalna känslor, om du ger det tillräckligt med tid.

I slutet av åkturen är i själva verket betonar uppmärksamhet du ger irriterande aspekter av ditt liv. Och skönheten i att ge uppmärksamhet är att du kan välja vad du uppmärksamma som spenderar. Vara bestämd och välj själv, och om du kan lära dig att hantera stress. Stress kommer alltid att finnas där, men poängen är att du har kontroll över stress, och inte vice versa.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha