Att hantera med autism

Har du någon i din närhet som har autism? Då vet du att hantera med autism är inte alltid lätt. Det finns många olika typer av autism, samt lika många typer av nyanser. Om en nästan utan ansträngning går genom livet med sin autistisk störning. kör andra möter andra problem. Om du har en släkting eller vän med autism, då vet du hans eller hennes instruktioner nu. Om du inte har mycket erfarenhet, då dessa tips hjälpa dig kanske annars.

Vad är autism?

Låt oss först börja med ett svar på frågan: Vad är autism? Autism är en medfödd utvecklingsstörning som presenterar begränsningar i fråga om social interaktion. Med andra ord, personer med autism har brister på det sociala området. Innan någon som "annorlunda" beteende, etikett med autism, är det viktigt att det finns begränsningar i tre områden: kommunikation, social interaktion och fantasi.
Kommunikation
Restriktionerna för kommunikativ område, uttrycka sig i att ge mening åt orden. Där ofta den bokstavliga betydelsen är väl förstått, är det inte alltid väl förstås i sammanhanget. För personer med autistisk störning är sarkastisk, känslomässiga eller ökända föreställningar ofta inte lätta att upptäcka. Word Skämt kan därför misstolkas eftersom de tas bokstavligt.
Social interaktion
Detta är kanske det mest slående inslag i autism. Social interaktion har inga fasta regler och är därför svåra att hålla fast vid. Autistiska människor har ofta problem med empati och tycker att det är så svårt att känna empati med andra. Dessutom har de ofta svårt att uttrycka sina egna känslor.
Fantasi
Termen fantasi är stereotypa beteende eller upprepning av åtgärder. Du ser ofta detta tillbaka i den tidiga barndomen, till exempel, där barnen fortsatte med sina huvuden gungande eller organisera sina leksaker tvångs. Avvikelser i fantasin kommer i unga år. Exempelvis de har svårt att snabbt se saker för sig själv.

Tips: Hantering av autism

Nu har vi en lite tydligare exakt vad autism är, kan vi nu också ge dig tips om hur du bäst kan ta itu med autism.
Läs mer om det
Såsom angivits tidigare, finns det olika typer och grader av autism. Om du har just fått veta att din bror, syster eller vän har autism, golvet än i ämnet. Det finns många artiklar och böcker i ämnet. Om du vet exakt vad det betyder, kan du också lära dig att hantera det bättre.
Prata om det
Det är viktigt att prata med personen i fråga, så att du bättre förstå honom bättre. Kom ihåg: Trots sina begränsningar, personer med autism är inte dumma. Undvik yelling och inte prata med dem som om de vore små barn. Detta kommer förmodligen att skada dem.
Struktur
Personer med autism behöver struktur i sina liv. Det är viktigt att ha en daglig rutin, till exempel, duschning, äta och sova. Helst bör detta ske varje dag på samma sätt och på samma gång.
Var tydlig i ditt språk
Eftersom människor med autism, termer och uttryck ofta bokstavligen, är det viktigt att använda vanligt och tydligt språk. Undvik sarkastiska kommentarer eller tvetydiga, som ordlekar. Chansen är stor att de inte förstått och endast kunna garantera mer förvirring. Detta gäller inte bara för din användning av språket, men också för icke-verbal kommunikation, såsom gester och tonfall.
För fler tips om hur man handskas med autism, till exempel dig när du läser den här boken.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha