Att handskas med värme och tropiska dagar under sommaren

Värmeböljor och extrem varmt väder är sällsynt i Nederländerna, men om det är varmt väder, påverkar det oss alla! Det är fukten i Nederländerna för att värma och tropiska dagar gör det outhärdligt varmt väder. Hur kan vi klara med den tropiska värmen under sommardagar i Nederländerna? Hur håller vi våra huvuden svalt under extremt varmt väder? Och varför skulle vi ta det lugnt under varma dagar?

Värme våg

Varför ska du ta det lugnt under extremt varmt väder?
När temperaturen är tropiskt i Nederländerna, kommer blodkärlen vara bredare. Detta är ett sätt att kroppen för värme för att gå. På grund av de breda artärer, skapar det en bättre blodcirkulation. Ökat blodflöde till huden ger mer kylning. Detta sker automatiskt, vi har ingen kontroll över. Men, måste hjärtat arbeta hårdare för att pumpa blodkärlen nu bredda blod väl i omgången. Så, det varmare det är, har svårare hjärtat att arbeta. Det är därför vi måste ta det lugnt när det är varmare.

VÄNJA

I genomsnitt, att den mänskliga kroppen 2 till 3 veckor att anpassa sig till värmen. Om kroppen blir van vid värmen, kommer hjärtat måste arbeta mindre hårt.

Spädbarn, barn, djur, äldre och sjuka

Om vi ​​som friska vuxna är redan så kraftigt under värme i Nederländerna, hur en hjälplös barnet måste eller känna? Eller äldre och sjuka? Värme är för alla dem rena sporten och det är en grupp som vi måste hålla i åtanke under extremt varma vädret! De äldre har en mindre törstig än oss, de dricker mer än tillräckligt när det är varmt? Personer med astma eller andra lungproblem kan bli allvarligt trångt. Personer med hjärtproblem kan hamna i stora problem om hjärtat arbetar hårdare under varma vädret. Det är en grupp människor som borde vara inte bara under extremt varma vädret i Nederländerna!

Läkemedel

Apotekare, läkare och GGD s kommer att utfärda varningar om det kommer en period av varmt väder i Nederländerna. I sina varningar, de ger också tips om hur vi bäst kan hantera värmen, men också hur vi bäst kan ta itu med vissa mediciner. Vissa mediciner kan inte heller tål värme. Det finns varningar som ges hur läkemedel fungerar på värme och hur att bevara dem. Alla skulle använda dessa läkemedel bör vara extra alert under varma dagar till dessa varningar!

Dörrar och fönster

Om temperaturerna är mycket varmare ute än inne och du har insidan snarare kallare, är det bättre att hålla dörrar och fönster stängda.

Dricksvatten

Varje dag dricksvatten är nödvändig, men under varma tropiska dagar, är avgörande dricksvatten. Minst 2 liter vatten! Ät mycket popsicles, melon och andra frukter om du inte kommer till två liter vatten. Se till att djur, spädbarn, småbarn, sjuka och äldre människor dricker regelbundet vatten!

Flaskvatten

Se till att du vatten med dig under extremt varma vädret. I bilen, i ryggsäcken av barnen när de går till skolan, på jobbet, etc. Ta vatten på flaska med dig när du går någonstans där du är osäker på om vattnet är närvarande där!

Urin

Om urinen under varma dagar det ser mörkare än vanligt, dricka mer vatten! Vänta inte med dricksvatten tills du är törstig, dricka små mängder regelbundet.

Koffein och alkohol

Vid varmt väder, är det viktigt att kroppen får tillräckligt med fukt på insidan. Dricksvatten är bättre än att dricka kaffe eller alkohol. Koffein och alkohol har en tendens att torka ut kroppen, som inte är en bra kombination under extremt varma vädret. Kontrollera alltid att du utanför ditt kaffe, din öl eller ditt vin de nödvändiga två liter vatten kommer att dricka!

Näring

Varm mat och tung mat, värmer kroppen. Om vi ​​vill, måste vi kyla under varma vädret kallt och lättare mat. Kyld pasta med bitar av färsk frukt till exempel. Regelbundet äta en fräsch sallad med kalla bitar av tonfisk och äta extra frukt.
Vänligen notera! Vid varmt väder, mat bytet snabbare. Ordentlig kylning och livsmedelshygien är mycket viktigt under varma vädret!

Kläder

  • Bär ljus, vit bomullsklänning, föredrar skjortor eller blusar utan ärmar, kort bomull byxor eller kjolar,
  • Bär sandaler, tofflor eller skor av flätad läder eller bomull båt walkers så att foten kan andas,
  • Solhatt, mössa och solglasögon, och om du använder ett paraply som ett parasoll.

Spray växter

En sprayflaska med vatten kan ge vissa förfriskningar. Ta en sprayflaska i bilen, att arbeta, till dina vänner och etc. Bara ditt ansikte, nacke, axlar, handleder och vrister injicera vatten och du kan vara tillbaka mot det.

Bassäng med vatten

Lägg upp fötterna hemma i en bassäng med vatten. Kanske du lägga några isbitar i vattnet.

Dusch

Dusch under varma sommardagar inte för kallt, men ljumma.

Talk

För de människor som svettas mycket och lider av deras hudveck, använda talk för att förhindra infektion under sommaren.

Fläkt

En bra fläkt är viktigt under varma sommardagar. Var du än är bör vara en bra fläkt. Hemma, i bilen, på arbetet, i klassrummet och etc.

Airo

Det är ett köp och använder en hel del makt, men en luftkonditioneringen i sovrummet under varma tropiska dagar är en skänk från ovan! Placera luftkonditioneringen i ett sovrum där eventuellt hela familjen kan sova. Långa natten kan inte sova på grund av värme bryter dig, särskilt om du är känslig för värme och kan! Den som är väl utrustade, hanterar värme!

Fysiska aktiviteter

Värme, varma sommardagar och tropiska dagar inte passar att göra hårt fysiskt arbete. Finns det dagliga fysiska aktiviteter som du behöver för att göra? Lägg dem på morgonen så tidigt som möjligt eftersom det är fortfarande ganska färsk. Från 11:00 Undvik onödig kroppsarbete. Drick mycket vatten under värme, särskilt om du behöver för att utföra fysiskt, skydda huvud och hals från solen och söka så mycket som möjligt i skuggan. Ta regelbundna pauser och sitta i en sval plats! Använd en solkräm med hög skyddsfaktor!
(0)
(0)
Tidigare artikel Kapitolinska museerna
Nästa artikel Parrot Sjukdom

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha